Protestactie Amsterdam rustig verlopen

28-01-2018 | Ongeveer 150 mensen zijn zondagmiddag in Amsterdam samengekomen om te protesteren tegen discriminatie en homohaat. Een aantal homo-organisaties hadden de handen ineengeslagen en organiseerden de protestmars met als doel aandacht te vragen voor de toenemende onverdraagzaamheid. Directe aanleiding zijn drie recente geweldsdelicten in Amsterdam waarbij homo's slachtoffer werden van geweld. Ook vroegen de demonstranten aandacht voor het toenemend racisme binnen de homoseksuele (uitgaans)scene. "LHBT-personen van kleur worden racistisch bejegend of als een lustobject gezien," aldus de initiatiefnemers van de demonstratie, Black Queer & Trans Resistance NL.

'De mars voor het recht om jezelf te zijn' begon om 13.00 uur bij het Metrostation Wibautstraat en eindigde rond 16.00 uur bij Vereniging ons Suriname aan de Zeeburgerdijk. Daar hielden enkele deelnemers toespraken. Wethouder Diversiteit Simone Kukenheim (D66) was één van de sprekers.

Bekijk hier een video-impressie van de demonstratie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

WillemJ | 28-01-2018

Nou wat een kleine groep was op komen dagen, meeste waren dubbel kwetsbaar door hun kleur, zwart en gay. Maar ik vraag mij toch wel af waar die grote groep van 10.000 gays waren die altijd half naakt op de Grachten Parades aanwezig zijn, nu waren ze er niet en dat is dus een grof schandaal dat we de jonge lui laten stikken.
Dit is de tweede keer dat Amsterdam het liet afweten, vooral om die jongelui een hart onder de riem te steken hadden alle gays er moeten zijn.
Toen in Orlando er 50 werden afgeschoten kwamen er op De Dam ook maar 200 opdagen op te protesteren.
Eén ding is zeker de afwezige gays zullen voor hun lafheid de rekening gaan betalen, want door hun eigen slappe houding. Shame Shame on you.


Tja | 28-01-2018

Het is voor velen een "ver van me bed show" en tekenend voor de maatschappij van vandaag. Ieder voor zich en het levert me direkt niets op is het denken van vandaag. Maar O GOD als hen zelf wat overkomt dan is de wereld te klein. Helaas....het is niet anders.


Kees | 28-01-2018

"LHBT-personen van kleur worden racistisch bejegend of als een lustobject gezien". Ga toch alsjeblieft weg met je gender- en herstelbetalingen-gedram. Wees gewoon een trotse flikker ongeacht je kleur. Wat een jankerts.


Ruud@Kees. | 28-01-2018

Nou Kees"" als jullie van die trotse flikkers zijn , waarom slaan jullie dan niet vaker terug. Jullie durven niet eens te komen protesteren alleen maar geilen en dellen op een stel carnavals boten, en door die slappe houding worden die jonge kinderen nu dubbel slachtoffer.
Pim Fortuyn was de enigste nicht met echte ballen.


Peter@Ruud | 28-01-2018

En wat is er dan wel sinds Fortuyn veranderd? Deels ben ik het met je eens dat trotse flikkers voor zichzelf moeten opkomen. Maar wat doe je in een maatschappij waar het blijkbaar niemand boeit? Ik ben geen vechtersbaas, zoals velen. Wat doe je dan als je alleen of met je vriend staat tegenover een stel homofoben? De overheid is slap. Geweld tegen homo's wordt afgedaan met vandalisme, niet gerelateerd aan... enz. Jij net als ik zitten hier braaf te typen, maar wat gebeurd er echt? Ik vrees niets.


Eigenlijk | 28-01-2018

Zijn de Russen eerlijker.


Ruud@Peter | 29-01-2018

Redelijk met je eens, de overheid doet geen flikker (sorry voor het woord), de joden zijn ook al weer goed vogelvrij in Nederland wat ook vreselijk schandalig is.
Rutte vandaag riep weer het grootste woord, we moeten het niet meer accepteren, maar die lul accepteert agressie tegen Joden en Homo wel !
Legt hij hypocriet een krans neer bij het Holocaust monument, terwijl Nederland zelf heeft meegeholpen de joden af te laten voeren in 1940.
De politie en ambtenaren waren d grootste verraders en hielpen de nazi's met het oppakken van de joden.
2018
Hij en de politie en regering doen niets, en inmiddels word dit land ingepakt, door griezels welke een aantal maanden nog stonden te juichen in Syria als en gays van de flats werden gegooid. Nu zitten ze tussen ons en die domme regering in al volledig geïnfiltreerd door dat tuig, en onze democratische grondwet word verkracht.


JAN2 | 29-01-2018

Inderdaad WillemJ. Waar waren ze. Al die honderdduizenden die langs de grachten staan 1x per jaar. 150 man slechts en dat was nog een heel voorzichtige schatting ook. Wat laten we ons wéér piepelen.


Karel @ WillemJ | 29-01-2018

Ik neem aan dat jullie er wel waren gezien je reactie hier?


Politie | 29-01-2018

In de afgelopen 150 jaar heeft de politie, als geheel, maar 1 keer echt naam gemaakt. Politionele acties heette dat toen.

Geen verstand van optreden. Dat is Nederland.


WillemJ@Karel | 29-01-2018

We waren aanwezig toen de aanslag op Orlando nachtclub met meer dan 50 doden een feit was, toen stonden wij met net 200 gays op De Dam te protesteren.
Daarna hebben we er nooit meer aan mee gedaan opdat Gays van Amsterdam in het speciaal alleen maar hun nest uitkomen voor gil en del feesten. Gay Canal Parade kunnen er wel 10.000 komen opdragen .

Maar voor die 50 jongens uit Orlando stonden wij er maar 200, hopelijk is je vraag hiermede beantwoord.


JAN2 | 30-01-2018

@ WillemJ......een zeer duidelijk en eerlijk antwoord op de vraag van Karel. Maar is dat de weg vraag ik me af. Ja de gil jongens en meiden zijn actief als het over hun gaat en wat er in hun omgeving gebeurd doet ze kennelijk heel weinig tot niets. Ik was ook bij de 150 en het was echt beschamend om te moeten zien dat de spreker dit lage aantal ook niet bekritiseerde.
Hij had zijn toespraak in harde bewoordingen moeten beginnen met Hallo Amsterdammers, waar zijn jullie??


Ruud | 31-01-2018

Ook homosekuelen werden vervolgd, en nóg’
29 jan. 2018 in WAT U ZEGT
In zijn toespraak tijdens de Holocaustherdenking in Amsterdam zei premier Rutte dat 'niet herdenken geen optie' is. „En daarom komen wij ieder jaar samen. Als eerbetoon aan Joden, Roma en Sinti die werden vermoord om wie zij waren.” Jan Wallenburg miste een groepering in deze opsomming.
De premier memoreerde dat van de 140.000 joden in Nederland er 102.000 de oorlog niet hebben overleefd. Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er is gebeurd en we moeten het altijd blijven herhalen opdat we het niet vergeten maar ook de ’roze driehoek’ was oorspronkelijk één van de merktekens in Duitse concentratiekampen en werd gebruikt als herkenningsteken voor de vervolging van homoseksuelen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Vanaf de jaren zeventig werd de roze driehoek een geuzenteken voor de homobeweging in hun strijd voor acceptatie en gelijke rechten. En nu nog worden homoseksuelen onderdrukt ook nog na 73 jaar in diverse landen. En dat misten ik in de in het op sommen van deze slacht overs in deze oorlog.
Jan Wallenburg, Best

Bron AD


WillemJ | 02-02-2018

Rutte speelt een smerig spel zoals altijd. Hij doet een keppeltje op zijn hoofd tijdens de herdenking en spreekt alleen over Joden en Roma die vergast zijn.

Ik wil deze hypocriet en idioot erop attent maken dat men eerst begonnen is met het vergassen van gehandicapte kinderen in vrachtwagens, op die arme kinderen is men het vergassen gaan oefenen. Toen dat een groot succes bleek is men het vergassen gaan uitbreiden, gehandicapten waren vanaf het begin de eerste slachtoffers omdat ze geen nut voor de maatschappij hadden. Die arme kinderen waren in de ogen van nazi's levenloze wezens.

Daarna is men begonnen om de Joden en Roma's te gaan vergassen en de homo's want die waren helemaal een groot gevaar, hebben nooit erkenning gekregen en zelfs de kransen van de homo gemeenschap werden op De Dam kapot getrokken door de Joodse nazaten.

Trouwens vanuit Nederland zijn de meeste Joden eerst verraden door de politie en ambtenaren waar ze woonde, en die pikte hun huizen en spullen in.

Misschien dan de homo gemeenschap en COC eens met een flink aantal mail's hem op de echte feiten kan drukken.
Homo's droegen paarse sterren !!!


WillemJ | 02-02-2018

Richt deze brief aan:

De minister-president
Ministerie van Algemene Zaken
Postbus 20001
2500 EA Den Haag


@Rutte | 02-02-2018

Quote u "Doe es normaal zeg" is eigenlijk een nazistische uitspraak. Denk er eens over na.


@Ruud | 03-02-2018

Het toont eens te meer aan dat er een sterke hang is naar dat iedereen maar "normaal" moet zijn. Dat verlangen hadden de nazis ook. Hun model was de Ariër. Blond, blank, blauwe ogen, geen handicaps, en al zeker geen homo. Hele zalen lachen weer mee, en de kijkcijfers vliegen de pan uit. Blijkt gewoon eigen schuld van die homos en transgenders te wezen. Zware mishandelingen en vermoorden en zo (van transgenders, lees maar terug op de site hier). Gewoon eigen schuld. Doe maar normaal. Wat een opluchting voor het volk!
Het zelfde als toen voltrekt zich. Nog even en de koning kan in Londen gaan zitten en de rest van het gezin weer in Canada. Het is trouwens niet voor niets dat bij terugkomst Wilhelmina zo haar ernstige twijfels had bij democratie voor het Nederlandse volk. Ik moet haar 70 jaar later wel een beetje (boel) gelijk geven.


Jan | 03-02-2018

Gelukkig haast het COC ze aanklagen en ook de andere organisaties voor transgenders. Goed uitzoeken wie de directie van RTL is en wat voor soort Ras
dan weet je genoeg, geld geld en nog eens geld daar staan ze om bekend.
Oud volk !!!


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven