Prins gaat homoseksuelen opvangen

08-01-2018 | De openlijk homoseksuele Indiase prins Manvendra Singh Gohil heeft laten weten dat hij op het terrein waar onder meer zijn eigen paleis staat een opvanghuis zal laten bouwen om verstoten homoseksuelen op te vangen. In India is homoseksualiteit verboden en jonge homoseksuelen worden dan ook vaak door ouders, familie en vrienden verstoten als ze uit de kast komen. Prins Manvendra Singh Gohil wil met zijn initiatief deze verstoten homo's opvangen en ondersteunen tot dat ze op eigen benen kunnen staan. "Als jonge homo's uit de kast komen worden ze verstoten en vallen ze buiten de maatschappij met alle gevolgen van dien. Als ik in zo'n situatie zou belanden had ik het ook heel fijn gevonden om ergens naar toe te kunnen. Ik zal ze proberen sociale en financiële kracht mee te geven zodat ze alsnog een mooie toekomst tegemoet kunnen zien,”" aldus de prins in de Indiase media.

Prins Manvendra Singh Gohil kwam in 2006 zelf uit de kast nadat hij eerst met een vrouw was getrouwd. Zijn coming out zorgde voor veel ophef in India en hij werd door zijn familie op een zijspoor gezet. Hij kreeg zijn eigen paleis met een flink stuk grond er om heen. Op dit grondgebied komt nu het opvangtehuis te staan.

Homoseksualiteit in India is bij wet verboden maar er gaan steeds vaker stemmen op om wetsartikel 'Sectie 337' af te schaffen. Homo's lopen het risico op een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. Of de wet op dit moment daadwerkelijk op grote schaal wordt toegepast is onduidelijk maar in 2014 werden nog 587 homoseksuele mannen vervolgd en veroordeeld. Volgens ingewijden is er nauwelijks politiek draagvlak om de wet af te schaffen maar er is inmiddels wel een maatschappelijk draagvlak om homoseksualiteit uit het wetboek van strafrecht te halen. Ook prins Manvendra Singh Gohil pleit al jaren voor legalisering en acceptatie van homoseksualiteit.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Leuk!!!!! | 08-01-2018

Want dit is geen lullig prinsenkindje, maar een hele belangrijke, op blauw bloed gebied. Uit Gujarat, India. Toen dat akkefietje speelde is hij trouwens bij Oprah in de show geweest. Kun je nagaan. Hij staat op mijn site onder de Gay Icons en terecht! In India staan ze trouwens op het punt om de wet aan te passen. De lieve man doet dus echt belangrijk werk om zo in het nieuws te komen. Want dat is wel een land van 1 miljard mensen (ongeveer 4 keer de USA, grofweg).
Zo zie je maar, niet alles met een snor en een muts is gevaarlijk.


@leuk!!! | 08-01-2018

maar die wetaanpassing gaat er waarschijnlijk niet komen.


KipKerry | 08-01-2018

Op 'n totaal van 1,3 miljard behoorlijk wat homo's! Als Prins behoort die gast tot de hoogste kaste:heeft dus lef. Zie in Europa nog geen koninklijke gay zijn paleis openstellen ondanks dat de laatste 30 jaar er 't nodige is veranderd. De Royals blaten altijd dat ze 't goede voorbeeld moeten geven. Wie volgt?


Emiel | 09-01-2018

dat is pas een goede en menselijke prins. petje af voor hem. dat zie ik andere koningshuizen niet doen homoseksuelen of dakloze mensen opvangen en steunen. om ze een mooie toekomst te geven. mensen horen niet op straat te leven. hoop dat ze in India die gestoorde en onmenselijk wed ook snel uit het strafboek schrijven.


Jan Willem | 12-01-2018

@KipKerry: volgens mij was die groothertog van Luxemburg (of zijn zoon) toch "in de here"?


Hmmm | 12-01-2018

Al iemand via de Fleurop een bosje bloemen gestuurd aan Manvendra? Of een doosje chocola?.... Adres niet nodig, heel India weet waar hij woont.

Het zou maar zo het verschil kunnen maken.


David | 14-01-2018

De redactie verwijderde vier reacties. Zonder enige toelichting.


@David | 15-01-2018

Er wordt ook veel gepost. Zonder toelichting.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven