Voetbalscheidsrechter uit de kast

10-12-2017 | In Zwitserland is zondag voor het eerste een professionele voetbalscheidsrechter uit de kast gekomen. Pascal Erlachner (foto) is actief in de hoogste voetbalcompetitie in Zwitserland en zegt in 'Sonntagsblick': "Ja, ik ben homoseksueel, nou en?" In het kranteninterview laat hij weten klaar te zijn voor deze stap en de 37-jarige Erlachner zegt zeer benieuwt te zijn wat zijn coming-out teweeg gaat brengen. "Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor zowel voetballers als scheidsrechters om ook uit de kast te komen. In de voetbalwereld is dat nog altijd heel moeilijk maar volgens mij is de tijd nu rijp om openlijk homo te kunnen en mogen zijn zijn," aldus Erlachner.

Toch vreest Erlachner ook voor de reacties. "Ik ben klaar voor deze stap en hoop een publieke discussie op gang te brengen. Maar ik weet niet of de mensen waarmee ik werk, collega scheidsrechters, voetballers en publiek ook klaar zijn voor een openlijk homoseksuele scheidsrechter."

In de Zwitserse media wordt gesproken over de eerste voetbalscheidsrechter die openlijk uitkomt voor zijn geaardheid. Maar begin vorig jaar kwam ook al een Spaanse leidsman uit de kast. In ons land hadden wij de primeur in de jaren tachtig. Toen maakte scheidsrechter John Blankenstein geen geheim van zijn geaardheid. Hij heeft in de jaren erna veel betekend voor de LHBT'ers binnen de sport en samenleving en is naamgever van de homo-emancipatieprijs van de gemeente Den Haag.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pecunia | 10-12-2017

Knap in die mega macho wereld. Goed voorbeeld doet volgen,maar bij voetballers staat de transferwaarde 't uit de kast komen in de weg. Portemonnee beslist. Geldelijke oriëntatie wint 't v/d sexuele. "Om geld en 'n mannenkont draait de wereld rond". In die volgorde!


Guttegut | 10-12-2017

Het is nèt Andre Hazes junior!


Jan2 | 11-12-2017

Ik zou daar helemaal niet trots op zijn Guttegut.


Marc | 14-12-2017

Ik zou m doen! En bloemen verdient ie sowieso.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven