Voetbalscheidsrechter uit de kast

10-12-2017 | In Zwitserland is zondag voor het eerste een professionele voetbalscheidsrechter uit de kast gekomen. Pascal Erlachner (foto) is actief in de hoogste voetbalcompetitie in Zwitserland en zegt in 'Sonntagsblick': "Ja, ik ben homoseksueel, nou en?" In het kranteninterview laat hij weten klaar te zijn voor deze stap en de 37-jarige Erlachner zegt zeer benieuwt te zijn wat zijn coming-out teweeg gaat brengen. "Ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn voor zowel voetballers als scheidsrechters om ook uit de kast te komen. In de voetbalwereld is dat nog altijd heel moeilijk maar volgens mij is de tijd nu rijp om openlijk homo te kunnen en mogen zijn zijn," aldus Erlachner.

Toch vreest Erlachner ook voor de reacties. "Ik ben klaar voor deze stap en hoop een publieke discussie op gang te brengen. Maar ik weet niet of de mensen waarmee ik werk, collega scheidsrechters, voetballers en publiek ook klaar zijn voor een openlijk homoseksuele scheidsrechter."

In de Zwitserse media wordt gesproken over de eerste voetbalscheidsrechter die openlijk uitkomt voor zijn geaardheid. Maar begin vorig jaar kwam ook al een Spaanse leidsman uit de kast. In ons land hadden wij de primeur in de jaren tachtig. Toen maakte scheidsrechter John Blankenstein geen geheim van zijn geaardheid. Hij heeft in de jaren erna veel betekend voor de LHBT'ers binnen de sport en samenleving en is naamgever van de homo-emancipatieprijs van de gemeente Den Haag.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pecunia | 10-12-2017

Knap in die mega macho wereld. Goed voorbeeld doet volgen,maar bij voetballers staat de transferwaarde 't uit de kast komen in de weg. Portemonnee beslist. Geldelijke ori√ęntatie wint 't v/d sexuele. "Om geld en 'n mannenkont draait de wereld rond". In die volgorde!


Guttegut | 10-12-2017

Het is nèt Andre Hazes junior!


Jan2 | 11-12-2017

Ik zou daar helemaal niet trots op zijn Guttegut.


Marc | 14-12-2017

Ik zou m doen! En bloemen verdient ie sowieso.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven