Veel Cubaanse LHBT-asielzoekers naar Nederland

10-12-2017 | Opvallend veel vluchtelingen uit Cuba hebben het afgelopen jaar asiel aangevraagd in Nederland. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Volgens het Noord-Hollands Dagblad gaat het met name om LHBT's die de weg naar ons land weten te vinden. Twee jaar geleden kwamen nog 9 Cubaanse vluchtelingen naar Nederland maar dit jaar staat de teller al op 80 asielzoekers. Veel vluchtelingen boeken een vlucht van Cuba naar Moskou maar verlaten het vliegtuig op Schiphol waar het een tussenlanding maakt.

Volgens zowel het COC als het Leidse advocatenkantoor Leidraad Advocaten, dat veel asielzoekers juridische bijstand verleent, is het onduidelijk waarom opeens zo veel LHBT's hun vaderland ontvluchten en naar ons land toe komen. In mei van dit jaar werd in de Cubaanse hoofdstad Havana de tiende editie van de Gay Pride gehouden (foto). Zo'n duizend homo's en lesbiennes demonstreerden er tegen homofobie en voor gelijke rechten. De demonstranten lieten in mei al weten dat hun geduld op is en dat snel duidelijk moet worden wanneer de LHBT-gemeenschap wettelijke bescherming krijgt. Onduidelijk is waarom de politieke situatie in Cuba blijkbaar zo veranderd is de laatste tijd waardoor LHBT's een uitweg zoeken en vluchten naar het buitenland.

Homoseksualiteit is sinds 1979 niet meer strafbaar in Cuba maar homostellen worden nog altijd niet erkend. Ook met de acceptatie van de LHBT-gemeenschap is het nog altijd slecht gesteld en rust er een taboe op homoseksualiteit.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Ruud | 10-12-2017

Moet niet gekker worden, we kunnen moeilijk de gehele lhbt bevolking ter wereld hier naar toe halen, want dat zal ook bij de bevolking iets te veel van het goede betekenen. Dan zal de tolerantie heel snel afnemen, wanneer een minderheid zich teveel gaat manifesteren, dan krijg je dezelfde situatie welke nu reeds aanwezig is met een teveel van islamieten.


Willem | 10-12-2017

@Ruud: Teveel islamieten !?? Hoezo?? Gelukkig leef ik ik in een land waar vrijheid is en die vrijheid gun ik ieder mens. Dus ook iedere minderheid.


Huib | 10-12-2017

Willem leeft onder een steen.


CubaLibre | 10-12-2017

80 is te doen! Sedert 21/3/2016 (NL 17 miljoen) zijn er 200K bijgekomen, illegalen,niet-geregistreerden en uitgeprocedeerden niet meegerekend. Hoeveel kan 'n land van 40K km2 aan? Cuba is communistisch, maar 1 "commune" met de homo's is men geenszins.Zeer sterk machismo. Worden behandeld als paria's ,m.n. bottoms.Je waant je er in N-Afrika.Chequevara niet voor homo's.


@CubaLibre | 10-12-2017

Dat is op de Antillen niet anders hoor. Oud-Hollands woord: Kut-smoes. Nieuw Hollands woord: Kont-smoes.


Jan@Willem | 10-12-2017

Vrijheid, joden kunnen al niet meer op straat en worden bang en dat komt niet van vandaag beste man, net zoals de gay's op het haat verlanglijstje staan van dat soort.
Betonschaar was nog matig te noemen met vele andere ram partijen, Joden en Homo zijn de grootste vijanden van jouw geliefde soort.


Peter@Willem | 10-12-2017

Lekker gaan slapen, en morgen even naar nieuwsuur van vanavond kijken bij herhalingen, Joden leven weer in angst , daarna ben jij aan de beurt.

Mijn God, sommige nichten zoals Willem leven echt is een roze droom wereld, vrijheid welke snel zal worden afgenomen, Zweden is al haast in handen van dat mooie soort. 20 griezels gooide molotovcocktails naar synagoge met daarin jongeren. Moet je eens bij hun moskee√ęn proberen morgen , nou dan staat half Nederland in brand.


Gunnen | 11-12-2017

Kreeg iemand een hele enge nare ziekte. Zei heel het Hollands clubje, goh dat hadden we jou niet gegund!

Gunnen = afstand nemen.


BertJan | 11-12-2017

Wat lees ik hier voor onzin zeg. "Alle Joden" of "alle nichten" of "alle pausen" of "alle moslims", allemaal even klote ideetjes. Alle Cubanen zijn mooi! Dààr! De wereld is heden van iedereen. Leer ermee leven of verhuis naar Saturnus.
Dat wij homo's na zoveel discriminatie zouden gaan discrimineren, is er over.
Bange blanke man met oogkleppen. Nou aan mijn lijf niet van die polonaise.


Endlösung | 12-12-2017

Gewoon alle uitkeringen stopzetten.


Ruud | 12-12-2017

Nou BertJan, dan verhuis jij gewoon naar Iran of Saudi Arabi√ę waar ik 4 jaar gewoon en gewerkt hebt, dan weet ik zeker dat jij als gay daar echt welkom bent. Geloof je het zelf, wat een dom gelul en zeker links of groen geori√ęnteerd , op ga naar Indonesi√ę .

De wereld is toch van iedereen. Toch? Kijken hoe snel je word opgehangen aan een hijskraan Iran, of je hoofd er afgehakt woord Saudi Arabi√ę, of in Syria waar gays van flats worden afgegooid onder gejuich van het volk wat nu zelf naar ons land is gevlucht.
Wedden dat ze zullen proberen, de vrijheid die jij hier hebt, om te buigen in het systeem waar zijn juist zo van hielden mits ze er zelf geen slachtoffer van werden.
Lekker doorslapen knul. @ Endlösung helemaal mee eens want dat is het enigste waar je hiervoor naar toe komen, en Joden en Homo's proberen te vernietigen.


Jan2 | 12-12-2017

Ik had Bertjan echt anders ingeschat maar nu valt hij toch weer vreselijk tegen. De wereld is niet van iedereen beste BertJan. De wereld is, zoals je weet, ingedeeld in gebieden en religies. En BertJan weet dondersgoed dat religie de grootste vijand is voor de wereldvrede. Om even de Islam te nemen, de exodus van Islam fanaten is al voorspeld in 1984 en toen zeiden diverse regeringen waaronder ook Nederland, welnee zal wel meevallen terwijl de dondersgoed wisten dat deze exodus bedoelt is om Europa over te nemen. Nou dat is ze redelijk gelukt want alleen al in Nederland staan er inmiddels 520 moskee√ęn. Hebben moslims in dit geval maling aan onze rechtsstaat en onze Grondwet en zijn man en vrouw in hun achterlijke gedachten helemaal niet gelijk want nu bestaat ook al het plan om een Sharia rechtbank op te richten in Nederland want moslima's kunnen niet scheiden van hun echtgenoot zonder toestemming van die echtgenoot en een Sharia rechter met de Koran in de hand en uiteraard een man, moet dan beslissen of ze al of niet mogen scheiden. Onze Grondwet behoort boven de Vrijheid van Godsdienst te staan, maar dat staat het dus niet. Moslims met de Koran in de hand gaan over een aantal jaren, wij maken dat misschien niet eens mee, de koers bepalen in Nederland en Europa in het algemeen.
Je ziet het nu al gebeuren. In de grote steden hebben ze hele wijken ingenomen en bepalen zij wat er in die wijk gebeurd. Kijk maar naar Amsterdam Nieuw West, Haagse Schilderswijk, Utrecht Overvecht, Kralingen Rotterdam etc etc. En dat allemaal, met name de laatste 10/15 jaar door links Nederland die de deur wagenwijd hebben opengezet. Figuren, zoals uit Marokko, die hier naar toe komen meteen uitzetten want die kunnen geen aanspraak maken op een vluchtelingen status. Marokkanen die op Gran Canaria regelmatig paniek veroorzaken tussen vakantiegangers waaronder ook LHBT'rs. Marokkanen oververtegenwoordigd in de criminaliteit in Nederland. Marokkaanse tering knulletjes van 14,15 16 jaar die op rooftocht gaan en het geweld die ze gebruiken niet schuwen. Vrouwen die uitgescholden worden voor teef, hoer etc etc. En ondertussen zitten pa en ma rustig voor de TV naar Marokko TV te kijken ipv zich in te leven op een Nederlandse zender. Moeten ze dat expliciet doen, neen maar het enige wat je ziet zijn giga schotels aan prachtige gevels van huizen en die maken een buurt er nog armoediger uitzien dan het al is. Pa en Ma weten?? van niks??

Dit is Nederland beste BertJan. Is het overal zo, tuurlijk niet. Ik woon ergens net buiten Amsterdam, maar in deze gemeente hebben we ze ook al waargenomen hoor, de dames gehuld in sluiers, burka's en zelfs een nicap. Het is te vreselijk voor woorden. Vader loopt voor en vrouwlief loopt er achter aan met vijf kinderen. En die vrouw moet het niet wagen naast haar echtgenoot te lopen, want dat mag niet van de Koran. Hoe achterlijk is dit. Volgens de wet zijn mannen en vrouwen gelijk........vergeet het maar want ze hebben maling aan onze wet en regelgeving.

Denk er maar even goed over na, laat het even bezinken en ik zie je reactie eventueel wel tegemoet.


harrie | 12-12-2017

Echte immigranten passen zich aan het land waar ze een beter leven hebben dan waar ze vandaan komen,anders emigreer je niet,maar het betekent je aan passen aan dat land en je niet als volksverhuizers hier in je gewoontes en cultuur blijven leven en vaak nog niet eens de taal leren en in je klederdracht blijven lopen en je religieuze gewoontes aanpassen en nog erger, laten blijken dat je niet gediend ben van de inheemse bevolking en hun gewoontes.Immigranten hebben niet alleen rechten maar ook vele plichten die ze vaak vergeten en die vaak met religie te doen hebben.


Jan2 | 12-12-2017

En onder de immigranten die uit moslim landen zijn er maar weinig die ze willen aanpassen. Neen, wij moeten aanpassen en dat verdom ik.


Feestdag | 12-12-2017

Nog een idee: Voer een Nationale Immigranten Feestdag in. Waarbij immigranten de kans krijgen om hun dankbaarheid te uiten voor gratis huis, gratis geld, gratis familie-hereniging, en gratis vrije menings- en cultuuruiting. En gratis moskee (want geen belastingen betalen). Het concept is ook dat voor 1 dag de dames van die groepen in mini-rok lopen, heel veel make-up op. En de avond traditioneel met homo's wordt doorgebracht, waarbij islamistische frikandellen worden geserveerd. Een soort van Nationaal gebaar. Als ze dan de rest van het liever in een aardappelzak gekleed gaan, en vijf keer per dag die kont omhoog steken om te bidden, prima. Ieder zijn meug.

Een Nationale Bedankt-Dat-Wij-Hier-Ook-Mogen-Zijn-Dag. Het is eigenlijk een heel Hollandse gedachte. Kan leuker worden dan Koningsdag!


WillemJ | 12-12-2017

Er stond vanmorgen in de krant dat ze ook ons kerstfeest aan het verzieken zijn, de meest supermakrten durven niet eens meer het woord kerstfeest te gebruiken of kerststol.
Van Kerst willen ze winterfeest maken om de moslims niet voor hun hoofd te stoten, en kerststol word feest stol, moet niet gekker worden.
Maar hun mogen gewoon Suikerfeest blijven vieren, misschien word deze verandering vanuit de regering bedongen, omdat de moslims veel kinderen krijgen en dat is belangrijk voor een land. Word echt tijd eens flinks te gaan veranderen want het gaat hier de verkeerde kant op.

Trouwens Zondagvond nieuwsuur gezien over dat Joodse restaurant wat was aangevallen, tegen het tweede restaurant in Buitenveldert word door Marokkanen tegen de ramen gespuug, zelf als er keurig joodse mensen zitten te eten.

Pikken we dit nog langer.


Pride@WillemJ | 12-12-2017

Ja nog heel lang, want antisemieten kunnen zich helemaal
uitleven omdat wordt goedgepraat en het in sommige kringen zelfs correct wordt gevonden dat je je afzet tegen het 'vreselijke' Isra√ęl, een land dat zulke ontzettende misdaden begaat tegen die lieve Hamas en het onschuldige Iran.


Joop | 12-12-2017

Kwam er zo'n bedelend wijf op me af, zei ik raak me niet aan. Zei ze je hebt zeker een hekel aan zwarten. En zo proberen een hoop mensen anderen een schuldgevoel aan te praten. Walgelijk! Ik heb trouwens tegen haar gezegd nee nog niet. Maar als ik teveel types zoals jou tegen kom dan komt dat vanzelf.


@Joop | 13-12-2017

Gelijksoortige ervaringen. Het vervelende is dat als je er wat tegen zegt, het maakt niet uit wat, ze eigenlijk al half "beet" hebben. Dus ik doe of ze niet bestaan. Of ze kunnen een beuk krijgen. Vooral op momenten dat je zelf nog geen 5 cent op zak hebt, dan is die neiging behoorlijk, ja.


NoBrainer | 13-12-2017

Weigeren zich aan te passen en eisen gelijkheid en vrijheid van godsdienst op basis van waarden uit 't Westen,dat zij juist omwille van haar moraal verachten. Homo's zijn in hun ogen minder dan varkens.Bescheidenheid is niet hun sterkste deugd."Oog om oog,tand om tand".De Verlichting en Renaissance zijn aan hen voorbij gegaan. Alles is zwart of wit.Kritische geluiden over religie is blasfemie.Hun toegevoegde waarde zit in de min.Snappen niet dat hun geloof 'n hinderpaal is voor hun eigen vooruitgang in 't leven.Alles wat enigszins v/d standaardleer afwijkt, is de duivel. Logica,de rede, kennen ze niet. Zijn dus ook niet voor rede vatbaar. Kortom, gevalletje hopeloos.


Jan2 | 14-12-2017

En de huidige regering van VVD, het 2 petten partij D66, CDA en de homohaters van de GristenUnie staan er bij en doen vervolgens niets.


Socrates | 24-12-2017

Waarschijnlijk is die tussenstop op Schiphol de enige reden waarop het Nederland is. Homo kun je in Cuba beter zijn dan in welk ander midden amerikaans land, dus dat is geen reden genoeg.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven