'Homofoob' Voetbal Inside in opspraak

21-12-2017 | De afgelopen dagen is het RTL-voetbalpraatprogramma Voetbal Inside (VI) in opspraak geraakt omdat één van de presentatoren homofobe opmerkingen zou hebben gemaakt. René van der Gijp liet maandagavond weten dat hij liever naar andere programma's kijkt dan naar homo's die trouwen. Hij verwees hiermee naar de laatste aflevering van 'Gordon gaat trouwen.... Maar met wie?'. Politica Sylvana Simons en de activistische programmamaakster Sunny Bergman hebben zich zeer gestoord aan deze opmerking en riepen op tot een reclameboycot van VI wegens homofoob taalgebruik. In reactie hierop ontstond de afgelopen dagen een storm van kritiek op zowel VI als op de oproep van Sylvana Simons.

In RTL Boulevard zei presentator Peter van der Vorst zich als jonge homo niet veilig te voelen als hij VI zou kijken. "Het zijn onhandige, domme, kwetsende grappen die jonge homo's kunnen kwetsen en zich onveilig kunnen laten voelen, bijvoorbeeld in de voetballerij," aldus Van der Vorst. Een woordvoerder van het COC beaamt dat Van der Gijp (foto) al jarenlang foute grappen maakt. "Maar het lijkt de laatste tijd alleen maar erger te worden," stelt de zegsman. VI-boegbeeld Johan Derksen wordt niet warm of koud van de beschuldigingen en stelt als reactie op de commotie dat hij en Van der Gijp "in geen geval homofoob zijn". "We zeggen in het programma met een grote knipoog dingen die waarschijnlijk ook in de meeste voetbalkantines worden geroepen. Bij wijze van grap. Niet om wie dan ook te kwetsen."

Toch laten de drie hoofdsponsors van de populaire tv-talkshow in diverse media weten in gesprek te zijn met RTL. Heineken, de Nederlandse Loterij (Toto) en Gillette stellen dat ze geen invloed hebben op de inhoud van VI maar wel zorgen hebben over de commotie die is ontstaan. Ze distantiëren zich van kwetsende uitspraken en hebben hun zorgen geuit bij RTL. "We vinden dat er recht op vrijheid van meningsuiting moet zijn in Nederland, maar dat ontneemt een programma als VI niet de verantwoordelijk om de inhoud ervan te bewaken. Daar letten we als sponsor ook zeer scherp op," aldus een woordvoerder van één van de sponsoren.

GaySite.nl berichtte ook:
29-11-2018 | Veronica Inside en Johan Derksen in opspraak

Deel dit artikel:  

Reacties:

ram1966 | 21-12-2017

Van der Gijps uitspraken zijn niet homofoob! Ze zijn hoogstens stom. Als je tegenwoordig iets 'negatiefs' over homo's zegt, wordt dat door de linkse Gutmenschen al meteen als 'homofoob bestempeld!!! Homofoob betekent homovijandig of - angstig. Daar is bij VI geen sprake van. Ik vind heterosex ook zielig en bij een lesbische act val ik in slaap, daarmee ben ik nog geen lesbofoob. KOm op zeg!!


thro janssen | 21-12-2017

het woord 'homofoob'wordt te pas en te onpas gebruikt idd. IK vind René vd Gijp verder ook niet grappig ofzo, maarhij mag een mening hebben en die uiten!!!


Kim Yong Un Fan | 21-12-2017

Ik kijk ook liever niet naar programma's met die aandachtsnicht Gordon. .. O shit, dat mag ik niet zeggen, want dat is homofoob nou, in plaats daarvan kijk ik wel op Pornhub ofzo, of daar nog echte kerels liggen te rampetampen


Pride | 21-12-2017

In dat prohramma is iedereen weleens aan de beurt, inclusief de presentatoren zelf. Ik maak me daar niet druk om, vooral omdat ik van de voetbalsfeer niets verwacht, gezien de spreekkoren, hooligans etc. Daar past dat Heiniken bier ook wel bij.


@ pride | 21-12-2017

je hebt gelijk... maar is die aandachts**** Sylvana Simons nou ook al homo? het moet nie gekker worden!!


Nico | 21-12-2017

Rene van der Gijp is gewoon een doorsnee achterlijke hersenloze voetbalfiguur. Hij zorgt er (door z'n domme uitlatingen iedere keer) in ieder geval niet voor dat homoseksualiteit binnen de voetbalsport geaccepteerd(er) wordt. Dom ginnegappen over homo's is het enige wat die eikel kan. Hij heeft al vaker oliedomme dingen geroepen over homo's. Hij zal er wel een probleem hebben, want ja hij is natuurlijk een stoere vent. Sukkel.


Huib | 21-12-2017

Verschrikkelijk dat het COC meegaat met deze hetze van Denk, Sunny Bergman en Sylvana Simons. Ik ben echt niet bevreesd als homo voor deze heren. Bevreesd ben ik voor die achterlijke, agressieve moslims. Merkwaardig genoeg hoor ik daar Denk, Sunny, Sylvana en het COC niet over.


WillemJ | 22-12-2017

Meest erger van alles vond ik nog dat hij zei dat alle jonge homo's maar kapper moeten worden, dus degradeert hij de homo's als laag opgeleid deze idioot. Trouwens nog schandalig ook omdat niet elke kapper homo's.
Waarschijnlijk vergeet hij dat hij volgende week met spoed geopereerd moet worden door een gay arts.
Hij heeft geen hersens want deze soort stumpers kunnen alleen maar overéén ding praten, voetbal. iets anders komt ern niet uit zijn hersenen voort.


"Glans"shampoo | 22-12-2017

Woorden op 'n bepaalde,insinuerende manier uiten valt onder de definitie v/h wettelijke begrip sexuele intimidatie.Zoals Van der Gijp zich uit,komt uiterst stupide over in 'n tijd waarin de 1/2 wereld via #metoo de sexuele intimidatie +de rest heeft "bloot" gelegd,ook in de sportwereld (1 op 8).Die mega eikel blijft maar op de onderbroekenlol toer doorgaan.Heeft ook 'n echte "glans"kop!


lolo | 22-12-2017

wat kwetsbaar is van gijp/kan zijn kind niet alleen opvoeden/regelmatig depressies.met medicatie niet auto rijden en zeker niet voor de tv laten praten.nou die arme nieuwe vrouw krijgt nog wat te stellen.als je leest wat er met vorige overleden vrouw was.gay uitgangs leven ga op ander merk bier over!!! ik drink nu bier van de aldi.


harrie | 22-12-2017

Hij probeert zich gewoon zo mannelijk mogelijk voor te doen,want voor sommige mensen is de kast erg diep.


Koos de Jong | 22-12-2017

De opmerkingen van René van de Gijp zijn misschien niet erg hoogstaand maar in mijn (homo)ogen niet homofoob. Dat (hetero) Sylvana Simons dat wel vindt verbaast mij....of heeft ze behoefte aan wat publiciteit nu ze het niet meer over zwarte piet kan hebben. Ik denk dat de homogemeenschap prima voor zichzelf kan opkomen daar hebben ik in ieder geval mevrouw Simons zeker niet voor nodig!!!!!!


Pim | 22-12-2017

Het echte gevaar voor homo's komt van de snel groeiende groep islamieten in Europa. Maar daar hoor je het COC en Sylvana niet oover.


Wim@Koos | 22-12-2017

De homo gemeenschap kan helemaal niet goed voor zich zelf opkomen, anders werden er niet steeds meer gays in elkaar geramd door de nieuwe Nederlanders.
Bijvoorbeeld die twee aardige knullen welke met een beton schaar waren afgetuigd, nee homo's moeten een massaal op zelf verdediging gaan anders word het van kwaad tot erger.
En Silvana moet gewoon een partij voor zwarte gaan oprichten, kan ze dan weer gaan zeiken over ons slavernij verleden.


Wim | 22-12-2017

Voor een hetero draagt hij wel erg veel kralen armbanden, en dat vind ik nu voor een hetero man wanstaltig, vast een nicht in den kast. Men zijn haren verlies is hij ook zijn kleine beetje hersens ook nog kwijtgeraakt, trouwens Gordon doet natuurlijk ontzettend overdreven.
Vroeger wilde hij de kast niet uitkomen want hij was niet zo, ook zijn vriend Geert, en nu ineens denken ze de emancipatie te dienen als een stel overdreven gilnichten anno 1966 Bah.
Natuurlijk is het overdreven om zo iedere kerel op TV af te likken en iedere vent schatje te noemen,, en was dus echt sterk overdreven.


Cees | 22-12-2017

Het COC blijkt weer volkomen de weg kwijt te zijn: Samen optrekken met Sylvana Simons en Sunny Bergman!


Pride | 23-12-2017

Dat homovoetballers beter kapper kunnen worden klopt ook maar gedeeltelijk. Voetballers hebben weliswaar een lager IQ dan schakers of kickboxers, maar je moet wel degelijk een opleiding kunnen volgen als je een goede kapper wilt worden.
De homo voetballer moet dus dan maar een andere sport kiezen, zoals rugby of karate, waar men niet zo homofoob is en het wereldje er omheen niet alleen uit Tokkies bestaat.
Daarnaast ben ik het eens met anderen hier die vinden dat het COC en Sylvana zich ook wel eens op de intolerantie van extreem religieuzen mogen richten, maar het nadeel is dan dat je dan veel geld kwijt bemt aan e tra beveiliging. Daarnaast nemen ze die mensen ook niet serieus, omdat ze buiten de discussie worden gelaten en compleet genegeerd. Terwijl ca. 10% van de Nederlanders zwaar religieus is en er middeleeuwse denkbeelden op na houdt en er flink op los discrimineerdt richting vrouw, homo, ongelovige, andersgelovige, Jood, etc. Noem het een soort arrogantie van Sylvana en COC.


Hargay | 23-12-2017

Ach, wie neemt het die van der Gijp nou echt kwalijk ? Tijdens zijn Voetbal carrière heeft hij te veel kopballen gegeven en daardoor zijn de Hersenen van Die Stumpert aangetast !


Jakup | 24-12-2017

Elitaire Sylvana opnieuw selectief verontwaardigd.

Veilig vanuit haar grachtengordelbubble boos worden om 'foute grappen'. Niets meer dan een goedkope reclame voor zichzelf.

Als ze zich echt zorgen maakte over het welzijn van homojongeren en vrouwenonderdrukking had ze haar pijlen gericht op conservatieve moslimmannen die dagelijks hun vrouw slaan. De  extreem hoge misbruikcijfers in Marokkaanse families. En door Turkye betaalde anti emancipatie imams die vrouwenonderdrukking promoten.


Simon | 24-12-2017

Hoe solidair is Sylvana met slachtoffers van dagelijks geweld?

De blijf-van-mijn lijfhuizen en crisiscentra zitten vol met allochtone vrouwen en kinderen.

Zij kunnen echt geen kant op. Dat is andere koek dan voetbalhumor.


@Simon | 26-12-2017

Lastig lastig lastig. Maar als rechtgeaarde Hollander ben ik juist erg vòòr Sylviana van de Dinges Partij. De zaken die ze opwerpt (welke kleur heeft -zwarte- piet, of zijn voetballers homovriendelijk) daar heb ik wel dusdanig moeite mee, dat ik het eigenlijk steevast oneens ben met haar. Maar dat vervolgens iedereen schuimbekkend over straat rolt bij zulke thema's, toont wel aan dat ze wat los maakt. Dat, uhm, doet ze goed en is oer Hollands. Alleen in dictaturen is iedereen het met elkaar eens en heeft er per definitie maar eentje gelijk. Ik zou met Melania (T.), of Ivanka (T.) echt geen thee party uithouden, bij het idee alleen al overvalt me een enorme leegte van verveling. Maar met Sylvana zou ik wel een paar biertjes stuk kunnen slaan. Het lekker een hele avond oneens zijn tot je niet meer kan lullen.


Willem | 27-12-2017

Lees het interview met Sylvana op nieuwwij.nl
Enne, niet te serieus nemen dit Voetbal Inside...


@Willem | 28-12-2017

Ik kan dat interview niet vinden. Kun je een directe link posten?

Ik krijg gelijk de kerst-toespraak van de Koning in beeld. Die eeuwig ongemakkelijke jonge man. Wel wat verbeterd na huwelijk en veel oefenen, vast. Maar je blijft het zien.

De Oranjes zijn altijd al de loopjongentjes geweest. De macht lag in Amsterdam. Als ik hem was, zou ik ook in goede tijden vast mijn belangrijkste paleis op laten knappen. Want dat gaan ze nog nodig hebben, later. Wat dat betreft, àls er nog wat te redden valt, zou het nog heel veel meer mogen kosten.

Ongemakkelijk.

De vrijheid is ver te zoeken.
Pim. (Beroepsklier). Dood op het media park.
Theo. (Nog erger). Dood in de straat.

Rotterdam al jaren plat (wegens moffen), Dubai aan de Maas, en Amsterdam huilt waar het ooit heeft gelachen. Plus, gasbel op. Nog een beetje rommelen tegen de grens van belastingparadijs, en dat is het. En de confrontatie uit de weg gaan. Het land is te klein. Te laf ook. Het kan dat niet dragen. Ik zou ook mijn paleis laten witten. En de frescos in de vernis van ooit grootse prestaties.

Misschien kan Sylvana uitkomst bieden. Ze blijft een vrouw, en dat stinkt. Twee mogelijkheden, of korte rok (lucht door), of bedekken tot over het hoofd. Ik ben benieuwd hoe zij haar toekomst ziet in Nederland. Hoe zij in het land staat, zeg maar.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven