Waarschuwing voor homoseksuele voetbalfans

30-11-2017 | De Europese lobbygroepering Fare heeft homoseksuele voetbalfans die komende zomer naar het Wereld Kampioenschap voetbal gaan opgeroepen voorzichtig te zijn. De organisatie, die gelijkheid in en rond de voetbalstadions nastreeft, waarschuwt dat het WK dat volgend jaar in Rusland plaatsvindt misschien niet de veiligste plek is voor homoseksuele fans, maar dat dit geen reden mag zijn om het sportevenement te boycotten. Wel laat Fare in een persbericht weten dat het beter is om niet hand in hand over straat te lopen. "Dan lopen homoseksuelen mogelijk gevaar," aldus Piara Powar, directeur van Fare.

Homoseksualiteit is in Rusland officieel niet verboden maar het is wettelijk niet toegestaan om homoseksualiteit te 'promoten'. Dit betekend onder meer dat affectie tonen in bijzijn van minderjarigen verboden is. Ook andere uitingen zoals afbeeldingen tonen, hier valt de regenboogvlag ook onder, is strafbaar. Fare roept homo's dan ook op zeer voorzichtig te zijn omdat naast een wettelijk verbod ook de maatschappelijke acceptatie van seksuele minderheden in Rusland ver achter ligt op wat de meeste fans gewend zijn in hun eigen land. De Europese lobbygroepering doet dan ook nu al een oproep aan de internationale voetbalfederatie FIFA om streng op te treden. "Homofobie is geen overtreding van de FIFA-regels," benadrukt Powar. Binnenkort zal de organisatie met een handleiding komen waarin richtlijnen staan hoe homoseksuele fans zich dienen te gedragen tijdens het WK in Rusland.

Ook het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt homo's die afreizen naar Rusland. "Homoseksualiteit wordt niet algemeen geaccepteerd in Rusland. Een wet verbiedt 'propaganda van niet-traditionele seksuele relaties onder minderjarigen'. Iemand die deze wet overtreedt, krijgt een straf. Dat kan een boete of celstraf zijn, maar ook dat iemand verplicht het land uit moet. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit," aldus de tekst op de site van het ministerie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 30-11-2017

Geloof is liefde mensen. Echt waar hoor !


Waarschuren? | 30-11-2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zou ook inmiddels een waarschuwing moeten uitgaan voor Nederlandse homo's die afreizen naar Amsterdan, Arnhem of Hoofdorp.


Matroesjka | 30-11-2017

OS te Sochi waren de voorbode. Overigens is Sochi 1 der speelsteden WK '18. Jammer dat ze in 'n homofoob land plaatsvinden. Sport verbroedert!---kennelijk niet dus. Hiermee zou rekening gehouden moeten worden, maar corruptie, winstbejag en eigenbelang voeren de boventoon. Vlak evenmin de Orthodoxe Kerk uit, net zo erg als de R-K. De homo dient weer op z'n hoede te zijn. Er wordt voor hem gewaarschuwd; comateus wodka zuipen aangemoedigd. Kan 't nog verderfelijker en krommer qua opvoeding v/d jeugd?


harrie | 03-12-2017

En in 2022 worden ze nog in een veel meer anti homo landje gehouden,Qatar,waar de stadions door slaven zijn gebouwd.Sport verbroederd toch, ja,als het om geld gaat.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven