Vader trots op homofoob dochtertje

11-11-2017 | Sociale media ontplofte vrijdag bijna nadat een Amerikaanse vader zijn 10-jarige dochter trots verdedigde toen zij enkele homofobe opmerkingen had gemaakt. De dochter had haar vader laten weten dat ze nooit meer naar haar favoriete televisieprogramma zou kijken omdat er sinds kort een homoseksuele verhaallijn in zit. De vader liet op social media weten trots op haar te zijn, waarna hij de volle laag kreeg.

Het kinderprogramma 'Andi Mack' van producent Disney speelt zich af rond een aantal kinderen waaronder de 13-jarige Cyrus (foto tweede van links). De jongen wordt verliefd op een andere jongen waarna hij uit de kast komt. Al zijn vrienden in de serie accepteren zijn geaardheid en zonder veel ophef gaan Jonah en Cyrus vanaf nu 'door het leven' als een gelukkig stel.

Op internet verteld de vader afgelopen week dat zijn dochter de nieuwe verhaallijn terecht afkeurt. "Mijn dochter zei me gisteren dat ze nooit meer naar de serie wil kijken. Ik vroeg haar waarom, want ze houdt echt wel van die stomme kinderprogramma's. 'Omdat er een jongen in zit die verliefd is op een andere jongen,' zei ze." Waarna de vader uitgebreid uit de doeken doet dat hij geen problemen heeft met homoseksualiteit "hoe abnormaal het ook is", en dat hij zijn kinderen nooit heeft opgezet tegen homo's. "Maar het was een bijzonder trots moment voor mij toen ik vaststelde dat mijn dochter van tien doorhad hoe de media de homoagenda aan onze kinderen opdringt," besluit de vader.

De Amerikaanse producent Disney meldde onlangs dat de serie een homoseksueel thema zou krijgen en dat dit een doorbraak is in televisieseries gericht op kinderen. Volgens Disney is 'Andi Mack' hun eerste jeugdproductie waar een openlijk homoseksueel karakter in voor komt. Na deze mededeling hebben in een aantal landen uitzendgerechtigden kritisch gereageerd. In Kenia is de serie van de buis gehaald omdat homoseksualiteit daar verboden is.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 11-11-2017

"In Kenia is de serie van de buis gehaald omdat homoseksualiteit daar verboden is". Zo zijn kind huwelijken ook verboden en toch gebeurd het. Een kind van 10 die met een man van 78 moet trouwen, hoe ziek kan je zijn. Stelletje klootzakken daar in dat achterlijke land.


Eens | 11-11-2017

Sorry maar ik kan me wel vinden in wat die vader schrijft. Disney is sowieso een flapdrollenfabriek. De puurste propagandamachine van een oorlogszuchtig land dat zich profileert met knuffelbeestjes in films. Dat zo een jong meisje al door heeft hoe ze proberen te manipuleren vind ik inderdaad best iets om trots op te zijn. Want het zal ook wel weer typisch Disney zijn, nep liefde, maar sex of neuken doen ze nooit. En de ooievaar bestaat nog.

Dat zoiets juist nu gebeurt komt omdat rechts Amerika ook de gay-vote probeert te paaien. Voor de rest kunnen we nog gewoon aan het gas, as usual.


Peter | 11-11-2017

Vader doet uitgebreid uit de doeken dat hij geen problemen heeft met homoseksualiteit "hoe abnormaal het ook is", en dat hij zijn kinderen nooit heeft opgezet tegen homo's. Goh, en hij heeft zelfs homo vrienden. Waar hebben we dat meer gehoord.
Het manipuleren door Disney en het herkennen ervan zoals Eens zegt is hier volgens mij helemaal niet aan de orde.
Als vader regelmatig in familiekring zegt dat homoseksualiteit abnormaal is, dan zal het meisje waarschijnlijk gedacht hebben, ik zie nu iets waarvan papa zegt dat het abnormaal is.
En zo is er weer een homofoob gekneed.
Dat rechts Amerika ook de gay-vote probeert te paaien wil ik wel geloven, maar het wil er bij mij niet in dat het meisje dit heeft herkend.


ram1966 | 11-11-2017

Ach ja, kleine meisjes. Het kind was natuurlijk verliefd op die 13-jarige Cyrus uit de serie, en nou die al 'een ander'heeft, is meteen de hele serie 'stom'enzo...
De vader is natuurlijk een oetlul die van kleine meisjes geen verstand heeft.


Leer Engels! | 11-11-2017

Die vader drukt zich misschien voor de refo-lezer wat ongelukkig uit (want ik heb bijvoorbeeld ook hele leuke negers als vrienden... En Marokkanen ook trouwens!) Maar ik lees dat hij trots is dat ze zich niet alles meer zomaar laat aanpraten. Daarnaast heb ik pubers genoeg meegemaakt die homos-in-het-algemeen best eng vonden. Dat heb je met pubers. Enkel patat en doperwtjes, de rest "lusten" ze niet. Sambal? Gekkie! Maar als je er dan gewoon over praat, dàt is mij vriend en daar hou ik gewoon van, niks engs aan, dan valt het kwartje vaak.

Daarnaast absoluut geen probleem met mensen die zeggen, prima, echt, maar ik hoef niet alles te weten, want anders heb ik zeg even twee maanden echt geen trek meer om te beffen. Dat bestaat ook.

Iedereen moèt uit de kast, alle rare geslachtsdelen op een aparte WC en duidelijk vermeld in het paspoort, dat vind ik enger dan een eigenwijs meisje van 10. Als zo een grietje tegen mij vieze homo zou zeggen, zou ik op de grond liggen van het lachen. Is een kind, weet je?


BertJan | 12-11-2017

Pubers vinden hetero stuff ook vaak eng. Ze zijn aan het ontdekken en groeien.
Oerdomme commentaar van die vader. Hij verdient een trap tegen zijn kloten.
Mijn kleinkinderen zeggen in hetzelfde uur dat het eng is en best normaal is.


Jos | 12-11-2017

Misschien vindt de dochter de de serie nu stom omdat ze zelf op meisjes valt


Darwin | 12-11-2017

Totdat blijkt dat z'n dochter op meisjes valt. Is pa dan ook zo trots? Kan sex en voortplanting niet ontkoppelen. Nu de aarde overbevolkt raakt en haar grondstoffen uitgeput, kan homo liefde daarop 'n "natuurlijke" reactie zijn; anders gaan we met z'n allen-hetero's+homo's-ten onder. Pa drinkt wsl bier en kijkt naar voetbal. Homo's redden dus de levens van hetero's.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven