Op de bres voor homoseksuele asielzoeker

13-11-2017 | Een 26-jarige homoseksuele asielzoeker dreigt te worden uitgezet naar Pakistan terwijl hij daar de kans loopt slachtoffer te worden van eerwraak. Een aantal LHBTI-organisaties heeft de Tweede Kamer met een gezamenlijke brandbrief gevraagd de uitzetting te verhinderen. De vriend en de vader van de asielzoeker zijn al vermoord om de 'eer van de familie te zuiveren'. Dat stelt LGBT Asylum Support dat homoseksuele asielzoekers bijstaat.

De asielzoeker, Faisal S., kreeg onlangs een negatieve beslissing in zijn tweede beroepsprocedure waarna hij werd vastgezet in detentiecentrum Zeist. Daar deed hij een zelfmoordpoging en werd vervolgens op de isoleerafdeling geplaatst. Faisal vroeg ongeveer twee jaar geleden in Nederland asiel aan. In zijn eerste procedure werd hij als ongeloofwaardig beschouwd door de IND. Hij zou 'tegenstrijdige verklaringen' hebben afgelegd. Deze formulering wordt vaak gebruikt door de IND bij asielzoekers die door hun sociale en culturele achtergrond geen coming out hebben gehad zoals in westerse landen gebruikelijk is.

In Nederland heeft Faisal alsnog een coming out, schrijft LGBT Asylum Support in een persbericht. Hij heeft vele openhartige gesprekken met vrijwilligers van verschillende LHBT-organisaties en wordt actief binnen de homogemeenschap. Hoewel de rechter die zijn beroepsprocedure behandelt hieraan niet twijfelt, oordeelt deze toch dat Faisal niet bewezen heeft dat hij homoseksueel is en volgt hierin de IND.

De brandbrief die naar de Tweede Kamer gestuurd is, is afkomstig van de organisaties LGBT Asylum Support, COC Cocktail-projecten Eindhoven, Utrecht, Amsterdam-Oost, Prisma Groep Utrecht, Veilige Haven Utrecht en Secret Garden.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Straks... | 13-11-2017

Mag ie toch blijven, stoppen ze hem in Hoofddorp!


JAN2 | 14-11-2017

Die LHBT organisaties moeten eens verder kijken dan hun neus lang is. Wat er nu weer in Hoofddorp gebeurd is te triest voor woorden. Jochies met een IQ van 0.0 en zeer gebrekkig Nederlands hebben hun grootste bek al weer klaar als er een simpele vraag gesteld wordt. De verwensingen richting homo's vliegen door het beeld en dan ook nog zo'n aso pizza bezorger die zijn waffel open gooit. LHBT organisaties DOE DAAR EENS WAT AAN ipv het knuffelen van een Pakistaan die jullie WEL bijstaan. Nederlandse homo's en lesbiennes hebben het nakijken.


JAN2 | 14-11-2017

De video is trouwens, wellicht mede op mijn verzoek en dat van anderen verwijderd. Dergelijke figuren verdienen het niet een podium te krijgen en zeker die rif terroristen niet.


Kromspraak | 14-11-2017

Rutte (en Merkel) zetten en houden de sluizen wagenwijd open voor gelukzoekers en allerlei lieden in hun voetsporen (in Duitsland >330K uitgeprocedeerden zoek), maar bij 'n aanvrage om asiel van iemand vanwege diens sexuele oriëntatie gaat men meedogenloos met de kaasschaaf te werk. Lijkt me zeer disproportioneel en in strijd met 't gelijkheidsbeginsel.


Ruud @ JAN2 | 14-11-2017

Ja" maar alle gay's moeten eens een brief schrijven naar het COC te Amsterdam, om deze smeerlap eens aan te gaan klagen.
Hij is inmiddels al aangeklaagd, maar het COC blijft weer muisstil, ikzelf heb een lange klachtenbrief verzonden dat ze eens meer juridische procedure moeten gaan aanspannen.

Bezoeken van de koning of koning helpen niets, dat hebben we ook in 1940/45 kunnen zien.
En ook deze site blijft weer achter met dit item.


AD vandaag. | 14-11-2017

Karl Lagerfeld zegt het precies goed, zo is het . Men haalt de grootste joden en homo haters binnen, die dan ook nog een een vrijbrief krijgen om haat te gaan zaaien.


Pride@AD vandaag | 14-11-2017

...en stuurt homo's terug naar landen waar het alleen veilig is voor getrouwde hetero moslimmannen.


@Ruud&Jan | 14-11-2017

De kankermoederpizzabezorger schijnt binnenkort een riante uitkering te kunnen aanvragen wegens werkeloos. Het enige nare is dat hij nu zijn coke lopend moet verkopen, zonder dekmanteljasje van de pizzadienst.


JAN2 | 14-11-2017

@ Ruud.......Het COC heb ik meerdere malen een brief geschreven, emails gestuurd met als inhoud de zaken die ons hier bezig houden. En je raadt het misschien al? Muisstil. Geen bevestiging noch een antwoord gekregen op brieven en emails. EN ja, eens wij zijn ook te afwachtend, leunend in een riante stoel en we zien wel wat er gebeurd. Waar zijn de activistische homo's gebleven, en dan bedoel ik niet de PvdA, die de homo's niet meer ziet zitten, ook niet GroenLink(s), die homo's ook niet meer ziet zitten en D66 speelt een dubbelspel als het gaat om homobeleid. Ze dragen allemaal twee petten. Homohaat kan niet en mag niet volgens D66, maar als die homohaat wordt gepredikt door moslims mag je daar niets van zeggen. Zo hypocriet als de pest en wie blijven er met vraagtekens zitten? Juist, wij.


@JAN2 | 14-11-2017

Portugal heeft er gewoon een apart artikel voor in de Grondwet staan. Waarom wij niet?

Quote: "Portugal has wide-ranging anti-discrimination laws and is one of the few countries in the world to contain a ban on discrimination based on sexual orientation in Article 13 of its Constitution."
Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Portugal

We lopen achter!


@Joop | 14-11-2017

In deZuid Europese landen is het heel anders. Wat een thema is, maar echt in het algemeen, is discretie in het openbaar. Niet dat men zich stoort aan gay prides of zo, integendeel. Het is beleefder om sommige dingen voor jezelf te houden. Netter. Maar dat geldt dubbel en dwars voor homohaters, die kunnen in het openbaar beter zwijgen. Een verwijfd huppelkuthomootje in de straat, daar trekt niemand zich iets van aan. Hoort er gewoon bij. Iedereen weet het, niemand maakt er een punt van. Dat is meer de mentaliteit. Een flink stuk vrijer dan Hoofddorp om te leven, vind ik. Zelfs de moslims in het zuiden zouden niet snel zo stom zijn om van die Hoofddorp dingen op camera te zeggen.


Naschriftje | 14-11-2017

Als ik Zuid Europeaanse gays vertel wat er in Nederland soms gebeurt zijn ze vaak flink verbaasd. Ze dachten dat het zo een vrij land was met al die koffieshops en de wallen en zo. De bekken vallen dan open, van homos die de tanden aan gort geslagen worden en meer van zulks. Of zo een filmpje.

Dus ja, er zijn goeie argumenten om te beweren: Nederland loopt achter.


@COC-JAN2 | 14-11-2017

Seif Embaby dient te worden aangeklaagd door het COC.


Beste mevrouw/meneer,

Heden avond zag ik op de voorpagina van De Telegraaf een nogal schokkende opname van een bepaalde vlogger
Seif Embaby. welke ik totaal niet kende, maar zijn zeer discriminerende opmerkingen zijn volgens mij informatie
genoeg voor een officiële aanklacht van discriminatie en aanzetten tot haat.
De video was zeer schokkend, om over het schandalige taal gebruik over anders geaarde mensen maar te zwijgen

Hopende dat u zich eens echt gaat inzetten tegen discriminatie in plaats zicht te verschuilen achter bezoeken van de
koning of koningin want dat levert niets op, dat hebben we in 1939 kunnen zien. De discriminatie neemt alleen maar
schokkend toe juist door deze generatie losers.


Vriendelijke groeten.

Chri-B


Chr.B@JAN2 | 14-11-2017

Bovenstaande brief gisteravond laat verzonden, trouwens het COC deugt van geen kant en hun subsidie mag van mij worden stopgezet.
Die directeur is mediageil, en iemand wegens discriminatie aanklagen doen ze niet, althans nooit iets gehoor dat ze wel procederen want ze krijgen subsidie genoeg.

Trouwens wie was die stumper welke rechts tegenover de koning zat met lange oorbel in hindu afkomst, nou aan dat soort hebben we helemaal geen flikker.


De Telegraaf | 14-11-2017

Marokkanse homo fobe pizza bezorger ontslagen, Albert Heijn heeft ook veel homo fobe personeel van Marokkanse afkomst, dus ook eruit !.

De Telegraaf .

Pizzaketen ontslaat homofoob uit filmpje tuigvlogger
Updated 1 min geleden
3 min geleden in BINNENLAND

Amsterdam - Een jongen die wordt geïnterviewd in filmpje van de 19-jarige vlogger Seif Embaby, waarin homo’s dood worden gewenst, is ontslagen door zijn werkgever, pizzaketen Papa John’s. Een van de hoogste bazen van de Amerikaanse keten heeft gezegd dat hij de uitspraken afkeurt.


vervolg | 14-11-2017

doet naar aanleiding van de schokkende YouTube-video.


COC | 14-11-2017

wij deugen wel, die jan2 deugt niet!


@COC | 14-11-2017

Bron?


Clair | 14-11-2017

COC deugt niet is alleen maar een subsidie zuiger zooi.


JAN2 | 16-11-2017

@ COC....Nepnieuws toevallig? Als je spreekt namens het COC, wat ik tenzeerste betwijfel, waarom reageren jullie dan niet op talloze brieven en emails?? Ik weet niet of ik niet deug, dat laat ik aan de lezers over.


Pride | 17-11-2017

We verwachten wel veel van het COC, terwijl we allemaal op rechts hebben gestemd (weg subsidie) en al eerder massaal ons lidmaatschap hebben opgezegd.


Spoileralert | 17-11-2017

Massaal op rechts (VVD, D66, Christenunie en SGP) blijven stemmen, dan gaat Nederland nog verder de grond in!!!!


JAN2 | 17-11-2017

Kan me niet voorstellen, hoop ik, dat de LHBTQ gemeenschap op de SGP gaat stemmen. Bedoel je misschien het CDA? Zeg nou eerlijk, links is geen haar beter.


Pride@Jan2 | 17-11-2017

Klopt. GroenLinks heeft eerder het neoliberalisme omarmd onder Halsema. M.a.w. waait met alle winden mee, vooral nu Jesse Klager op z'n Amerikaans campagne heeft gevoerd en de hockeymeisjes ook tevreden moet houden.
Maar voor het COC en subsidie aan homorechtenorganisaties is links wel beter, onafhankelijk van het feit of de economie wel overeind blijft.
Het blijft een rare zaak. GL wil de grenzen voor homofobe migranten wagenwijd open zetten en steunt ook het COC. Dweilen met de kraan open???


@Pride | 18-11-2017

Van een COC kun je per definitie nooit teveel verwachten. Want die krijgen geld waar ze nooit voor gewerkt hebben.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven