OM: Homostel geen slachtoffer haatmisdrijf

24-11-2017 | Het Openbaar Ministerie (OM) heeft bepaald dat de twee mannen die in april zwaar mishandeld werden in Arnhem geen slachtoffer zijn van homogeweld. Volgens Justitie is nergens in het onderzoek gebleken dat discriminatie of homohaat het motief was achter de mishandeling. De vier jongens die verdacht worden van de mishandeling zullen dan ook niet vervolgd worden voor een zogenoemd haatmisdrijf maar wel worden ze nog verdacht van openlijke geweldpleging. De rechtszaak begint 19 december.

Het geweldsincident vond op 2 april 2017 plaats op de Nelson Mandelabrug in Arnhem. De twee homoseksuele mannen kregen na een avond stappen enkele rake klappen van een groepje jongeren. Het incident leidde tot veel reacties van afschuw en kreeg veel publiciteit. Dit resulteerde in de Hand-in-Hand-actie waar veel bekende Nederlanders aan deelnamen (foto).

De twee slachtoffers zijn teleurgesteld over het besluit van het OM. "Het doet veel pijn dat het OM tot deze beslissing komt. Het voelt alsof we opzij zijn gezet. Wij zijn constant bij dezelfde verklaring gebleven, terwijl de verdachten telkens hebben gelogen en hun verhaal hebben aangepast," aldus één van hen tegen de NOS.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Goed. | 24-11-2017

We zijn weer qua beschaving terug bij de begin jaren 70. Waarbij verkrachte dames kregen aangewreven dat wegens het dragen van minirok of hotpants, ze zelf toch ook wel de verkrachting hadden uitgedaagd. Daarnaast wegens geen andere getuigenverklaringen of bewijs op schrift, de typhus namens de rechter.

Homohaat moet voortaan schriftelijk bewezen zijn, anders telt het niet.

De maatschappij is ziek. Je ziet het ook in de zorg. Hele gekkenhuizen die vrolijk aan de drugs zitten. Politieagenten die nu ook al van hun favoriete ondernemingsraadfeestjes zijn berooofd. Waarbij trouwens ook al enig voor de rechter aanvoerbaar bewijs is verdoezelmaand.

Je hebt in de staat 3 machten. De regering, de rechterlijke macht en de opsporende macht. De laatste ligt liever aan de prosecco. De eerste roept alleen nog doe effe normaal en biesar maar kan en wil er ook verder niet veel meer mee. En de middelste, de immer gerespecteerde onafhankelijke edelachtbare (ook een minster president staat niet boven die rechter he, in ons systeem), die zegt inmiddels ook, zoek het lekker uit.

Homohaat met al je tanden uit je smoel is geen homohaat. Het zal je korte rok wel geweest zijn. Je zal wel aanleiding gegeven hebben.
Elke rechter leest de wet. Weegt de feiten en bewijzen. Kijkt naar redelijke aannames. Oordeelt en geeft met dat oordeel ook een maatschappelijk signaal af. Dat signaal is bekijk het maar.

Wàt gaat er gebeuren? Ze zeggen nu, nee dat gaat wel meewegen in de veroordeling voor mishandeling. Wat gaat de verdediging zeggen? Er is al vastgesteld dat dat geen rol speelt. Dus anders gaan ze in hoger beroep. En daarna natuurlijk dat niemand het gedaan had en ook niemand een betonschaar had. Of anders niet gezien en moet het iemand anders zijn geweest.

De rechter heeft vandaag de liegliedjes van een paar schoffies boven de verklaring gesteld van iemand. Die heeft gezegd, dan zal je dat wel verkeerd gehoord hebben.

Conclusie 1: Je kunt als homo absoluut niet meer als zodanig herkenbaar over straat.
Conclusie 2: Je bent vrij om iedereen die je maar wil racistisch, vernederend toe te spreken, zolang er niet genoeg bewijs is. Dat is in de Sharia trouwens ook zo.
Conclusie 3: Zullen we proberen gewoon, al is het maar in de toekomst, een beetje leuk met elkaar om te gaan, is vandaag door een rechter in de sloot gekieperd. Etiquetteboeken kunnen door de shredder. En ook de controlerende macht (de politie dus) mag nog eens goed nadenken wat voortaan een schending van de openbare orde is.

Betrekkelijk fijn dat er ineens zoveel meer mag in Nederland. Zolang er maar niet genoeg bewijs is. Morgen in de bus eens wat mensen flink laten schrikken. En uitlachen. Ja kudt, dat mag gewoon want je hebt niet genoeg bewijs.


Ineens! | 24-11-2017

Weet je het!
Je wordt buschauffeur!


Emiel | 25-11-2017

daders,tuig en criminelen gaan in nederland altijd vrijuit . maar rij je een keer te hard kan je dokken. daar zijn ze goed in geld ontvangen van onschuldige burgers . het was echt wel een haat misdrijf tegen homo`s .


Hans | 25-11-2017

Belachelijk. Justitie spoort niet. Maar goed, dat wisten we al langer.


Marc | 25-11-2017

Nou niet zo snel heren. De jongens zijn nog niet veroordeeld, de rechter heeft nog niet gesproken. Dit zou best wel eens zo'n zaak kunnen zijn waarbij de rechter t OM niet volgt.


JAN | 25-11-2017

@Marc.....Proef ik verzachtende omstandigheden met "de jongens"? Het zijn gewoon criminelen die precies wisten welke advocaat ze wilde hebben want het is algemeen bekend dat Roethof ook een homofoob is. Hij heeft meerdere homofoben bijgestaan in het verleden. Nederland is qua rechtsstaat helemaal de weg kwijt als het gaat om daders en slachtoffers. Daders worden steeds vaker de hand boven het hoofd gehouden en slachtoffers worden weggezet als ach gut wat zielig. Je krijgt in dit land met gemak een taakstraf voor het doodrijden van iemand en 7 jaar voor het jatten van 100.000 euro. Mijn vraag, wat is erger en dramatischer.


Ruud | 25-11-2017

Ach de rechtspraak in Nederland is volledig verkracht, meeste rechters zijn Groen Links of D66 nou dan weet je het wel. Multiculti troep. Nemen dat soort allemaal in bescherming.

Meisje in Loosdrecht door dronken vader en zoon (piloot Transavia) dood gereden vind ik nog het ergst, die zoon krijgt een taakstraf maar dient op staan de voet te worden ontslagen. Vader en Zoon zijn allebei schuldig.

De Nederlandse regering haalt zelf gewoon IS soort binnen welke de grootste Joden en Homo haters zijn, en Rutte maar lachen.

Gays zijn zelf ook schuldig, moeten allemaal op kickboksen gaan , en hadden moeten luisteren naar Pim Fortuyn, enigste nicht met ballen en wat voor
ballen.
Lekker door slapen hoor.


Cees | 25-11-2017

Ja hoor, Marc, welterusten! Ik kan je al precies vertellen hoe dit gaat aflopen:
Vrijwel geen van deze knapen zal ook maar een straf van betekenis krijgen.
Daarvoor hebben ze immers een veel te goede advocaat ingehuurd (Roethof, moet ik nog weer zeggen?). Nou, ik kan je dit zeggen: ik ben VERBIJSTERD over deze conclusie van het OM. Het is nu ook wel duidelijk dat we geheel vogelvrij zijn in ons eigen land en dat homo-emancipatie echt alleen nog maar op papier bestaat. Met dank aan de geweldige multiculturele samenleving en een overheid zonder ballen!


Nico | 25-11-2017

Wat zou er gebeurd zijn als er twee negers in elkaar geslagen waren bij het uitschelden voor "kanker zwarte". Zou het O.M. dan ook zo laf zijn?


ram1966 | 25-11-2017

het wordt tijd dat wij Nederlanders naast politici, ook de leden van het OM en de (straf)rechters mogen kiezen!!!!! Ja, fuck de 'trias politica'' (welke GEK heeft dat ooit bedacht).. Deze mensen moeten dan de bevoegdheid hebben het (straf)recht in te richten naar de wil van het volk.


Alleenrecht | 25-11-2017

Probleem is 't OM: heeft 't monopolie tot vervolging of sepot. Formuleert de dagvaarding (dv). Is onderdeel v/h MinJus, dat ook de rechters (voor 't leven) benoemt. Beeld van 1 pot nat dringt zich op. Waarom is homo haat geen deel v/d dv? Kan 't op z'n minst proberen. Is voor ieder1 glashelder en zonneklaar. Is a/d Rb om homo haat al dan niet bewezen te achten. Nu OM deze bewust uit de dv laat, kan Rb er niet over oordelen. Art. 12 Sv procedure bij Hof? Doen!


Rutte | 25-11-2017

Jeempie de Peempie en Doe es Normaal zeg en Toedeledokie


Kebab | 25-11-2017

We gingen vandaag een kebabje doen. Mijn vriend wil een biertje, ik zeg, doe mij ook een. Komt terug buiten: ze verkopen geen bier. Ach zeg ik, voor mij cola ook goed. Maar hij wil toch een biertje. Komt terug met een flesje bier van ernaast. Krijgt hij te horen dat er op het terras geen alcohol gedronken mag worden. Terwijl ik al iets vana halal stickers had gezien ondertussen (dat is doodgestoken vlees terwijl er heel hard "Alaaaaffff" wordt geroepen). Ik zeg weet je wat, steek die kebab ook maar in je reet. Prima als je zelf voor je geloof geen alcohol drinkt, maar ik heb ook principes. Vrijheidsprincipes. De tiefus met je pleuris reglie en je martelkebab. Het fijne is dat de Nederlandse Rechter mij daarin bijstaat en het OM alweer op een Prosecco Proeverij zit in het Amstel Hotel.

Al vraag ik me wel af of ons land inmiddels door Grace Mugabe wordt bestuurd.


Heerlijk vrij | 25-11-2017

Je kan ook een boerka vragen of dat niet vreselijk stinkt aan het eind van de dag als ze opoe is!

De humor ligt op straat!


Ook luizig | 25-11-2017

Bedenk ik me net. Dat dat hele akkefietje tot vlak voor de feestdagen is getild. Weet je, dan loopt iedereen toch over Zwarte Piet te zeiken en dan jassen we het er wel even snel door. Zijn ze toch zo weer vergeten.

Ik heb heel lang geleden een jaartje bij het COC gezeten. Weet je wat we toen zeker gedaan hadden? De stencilmachine aan, die uitspraak erop en uitdelen op straat. Of een hele C&A mee dichtplakken op vrijdagnacht. Toén stonden we nog ergens voor. Nu zijn ook al die advocaten toch ook maar opportunisten die altijd nog kamerlid kunnen worden. En het COC komt enkel nog op de thee. Biesar!


De Volkskrant Br | 25-11-2017

Justitie beschouwt mishandeling Arnhems homostel niet als homohaat
Discriminatie lag niet ten grondslag aan mishandeling

Justitie beschouwt de ernstige mishandeling van een homostel in Arnhem van begin april niet als uiting van homohaat. Het Openbaar Ministerie vervolgt vier minderjarige jongens wel voor mishandeling, maar niet voor discriminatie 'omdat uit onderzoek niet is gebleken dat er een vorm van discriminatie of homohaat als aanleiding of motief ten grondslag lag aan de mishandeling'.
Door: Redactie 24 november 2017, 20:02 Lees verder stuk De Volkskrant


Mandela | 25-11-2017

Ondanks alles had die zijn eigen tanden nog. Maar we noemen er wel bruggen naar. We zamelen er jaren melkdoppen voor in. Af en toe liggen er wat van die kleine witte kiezelsteentjes op. Vegen we er af. Daarna gaat heel de politiek huppelend hand in hand op een selfie. Die zijn bang om gewoon te zeggen waar het over gaat. Dus dan maar een plaatje.


Ow | 25-11-2017

Lees net op het AD dat de Prosecco maffia wel onderzoek gaat doen naar spontaan schoolbezoek van biesar-zwarte-pieten. Was niks illegaals aan, maar gaat toch grondig onderzocht worden. Dààr wel dus.


Mensenrechten | 25-11-2017

Kijk, tegen dit soort dingen moeten potten/flikkers/transmensen gewoon massaal de straat op. Maar ja, men durft in NL niet te demonstreren voor je burger- en mensen-rechten. Want, stel je voor, je buren zouden je eens kunnen zien in zo een optocht. En, je schamen voor de buren omdat je pissig bent omdat je een 2e rangs burger bent, weegt zwaarder dan voor je rechten op te komen.


delamordant | 26-11-2017

Waarom zou geweld omwille van homohaat anders moeten bestraft worden? Los daarvan zijn motieven nooit objectief vast te stellen; enkel feiten kunnen vastgesteld worden.


WillemJ@Mensenre | 26-11-2017

Na de moordaanslag in Orlando stonden wij met maar net 200 man op De Dam te demonstreren , Ja je leest het goed met maar net 200 man, waar waren die andere gays die zo geschokt waren.
Wel gillend en dellen op de GayPride meedoen, maar massaal zeggen Genoeg is Genoeg, en voor je rechten opkomen doen ze niet.
Maar Ja er viel natuurlijk niets te dansen of te dellen, of in travestie te verschijnen, GayPride , over welke Pride heeft men het.

Daarom staan nichten bekend al slappe hap, dus jouw inzending zegt het precies helemaal goed.


harrie | 26-11-2017

De advocaten zijn net zo crimineel als hun klanten,zij fluisteren hun klanten in wat en wat niet te zeggen,tegen beter weten in.


hOMo? | 26-11-2017

Zwarte Pieten incident in Utrecht gaat 't OM diepgaand onderzoeken (net zoals destijds kwestie Wilders). Gelegenheidsvervolging heet zoiets. Een evidente zaak als onderhavige wordt niet opgepakt. Er moet eerst moord of doodslag plaatsvinden voordat OM wakker wordt. Zacht taakstrafje zal vonnis zijn. Discriminatie wegens huidkleur of religie is speerpuntenbeleid; wegens sexuele ori√ęntatie in 't geheel niet. 2017 of M-E?


De Telegraaf | 26-11-2017

Bron De Telegraaf, zeer groot stuk over mishandeling van gay en lesbische vrouwen.

Lees verder


delamordant | 26-11-2017

Dat noemt men het recht op verdediging. In de middeleeuwen was een gerucht voldoende om je te veroordelen tot de strop. Nu is dat gelukkig anders.
En wees gerust, die advocaat zal dat ook voor jou doen als jij beticht wordt van pedofilie ook al weet hij dat die betichting voor 80% van de bezoekers van deze site terecht is.


@delamordant | 26-11-2017

Uhm, we hebben het hier over extreme bescherming van mensen die zèlf nog in de middeleeuwen leven. En nu? Geldt dat "gelukkig anders" nu vooral voor zulke mensen? Denk jij dat zo een "maatschappelijk signaal" van OM en rechter zulke mensen gaat ont-middeleeuwen? Denk jij dat die Hoofddorpse Pizza bezorger het licht heeft gezien? En wezenlijk de Europese vrijheden begrijpt? Met zijn uitkering op de bank? Fijn dat dat "gelukkig anders" is? Maar verre van de realiteit.


LinksGeloof | 26-11-2017

Als je maar blijft geloven, dat, omdat je het beter hebt dan de rest van de wereld, je toch ergens aan schuldig moet zijn, dat het ergens gepikt moet zijn. Dan komen ze op een dag je hele koelkast leegvreten en pissen er ook nog in omdat ie leeg is. Zo wordt ons recht ook uitgehold. Hihihi Hahaha, ik stond erbij en ik keek erna.


Oostblok | 26-11-2017

Er hebben juist een paar Oost Europese landen van de EU te horen gekregen dat ze nog lang niet toe zijn aan lidmaatschap. De EU jongens zeiden lachend, vergeet dat maar, voorlopig voor de komende 10 jaar of langer. Er zijn er echter een paar bij, waar homosexualitit niet verboden is. Soms al heel lang zelfs. ZElfs in moedertje Rusland is homosexualiteit zelf niet verboden.
Het zou echt een mooie tik terug zijn als die landen een negatief reisadvies zouden geven voor Nederland, als mensen uit die landen een partner hebben van het zelfde geslacht. Want er werden van de week nog twee zoenende toeristes (1 dame uit Brazili√ę, eentje uit Spanje) in Amsterdam ernstig mishandeld en bijna van de brug getikt. En dan de opsporing en vervolging. Vrijwel geen rechtsbescherming. En dat klopt dan ook gewoon.

Sta je dan met je klompendans en molentjes. Biesar.


Ruud | 26-11-2017

De advocaat Sidney Smeets (Spong Advocaten) gaat trouwens in hoger beroep dat is wel klasse te noemen, maar ja het zijn natuurlijk ook gay advocaten dus zijn ze het wel een beetje verplicht aan deze twee lieve mannen.

Wat een leuk stel en wat triest dat ze dit moeten mee maken.


Ja, duidelijk | 26-11-2017

De Prosecco Brigade doet dus NIETS. Geen getuigen, geen bewijs. Ze zullen wel uit zichzelf gevallen zijn.

In de diverse buitenlanden wordt nog serieus gedacht dat Nederland vrij is. Dat je naar Amsterdam kunt, een joint in een koffieshop kunt roken zonder problemen. En daarna romantisch op een Amsterdamse brug (waarom gebeurt het altijd op bruggen?) je vriend of vriendin een zoen kan geven. In het openbaar dus.

Met hulp van het illustere College Voor de Rechten Van de Mens zou het Nederland sieren in elk geval toeristen te waarschuwen wiens mensenrechten inmiddels prioriteit hebben. En dat andere culturen, die sowieso geen Prosecco drinken, inmiddels zijn overgegaan op hun eigen manier van Handhaven. Met veel bloed. En liefst zonder getuigen, in een groep, met veel gedraai en gelieg, en met hulp van openlijk homohatende advocaten.

Het minste wat we kunnen doen is die lieve meisjes waarschuwen. Helaas doen we het tegenovergestelde. Bij vertrek op Schiphol zal er wel weer zo een lul van de controle hebben gesneerd of ze voor het eerst vliegen of zo.


Rutte | 26-11-2017

Guttegut zeg! Biesar!


Spanje | 26-11-2017

Mijn mooiste kus in het openbaar sinds lange tijd: Sierra Nevada, Spanje. (Skigebied.) Weekendje weg met een hele lieve vriend. 20 jaar jonger dan ik, ook nog. En priester. Ja, die bestaan ook, die op ouder vallen. Midden op het pleintje daar. Terwijl de nacht juist gevallen was. Ik dacht nog, kàn dat wel hier, maar hij drong aan. En niemand die er aanstoot aan nam. Nog niet een nare blik.

Jezeskoeristes, ben ik blij dat we geen weekendje Amsterdam hadden geboekt! En ik trots mijn hoofdstad laten zien...

Iso, lo siento muchissimo, cari√Īo! Lo que te pasaba me da muchissimo verguenzas. No disculpes mi puta pais.


Po(o)tdicht | 26-11-2017

Houdt de grenzen open en de intolerantie stroomt binnen. Misbruiken Westerse vrijheden om situaties die hen niet bevallen kopje kleiner te maken, vervolgens geholpen door Justitie en advocatuur. Probeer dat 'ns andersom in hun landen. Daar vindt men ons slap en ze hebben nog gelijk ook! Oog om oog, tand om tand, is 't enige waarvoor ze gevoelig zijn. Niet die zalvende naastenliefde.


Tjah | 26-11-2017

Maar aan nep-nicht Wilders heb je ook geen flikker. De nieuwe voorzitter van het COC Limburg hoopt dat eindelijk de homo's de provincie Limburg niet meer uitvluchten. Dus uit zulk achterland komt die demagogicraat.


Inkoppert | 27-11-2017

Openlijk lesbische premier van Servi√ę durft niet naar Amsterdam of elders in Nederland te komen. Vraagt liever per whatsapp wat nou precies die voorwaarden van toetreding in de EU zijn, en wat voor rechtsstaat men dan verlangt. Heeft veel voor haar vak over, maar niet genoeg om de rest van haar leven door een rietje te vreten.

Het fijne is dan dat Den Haag dan toch nog in elk geval met de Bek Vol Tanden kan staan. Die mannen uit Arnhem helaas niet.


Inkoppert | 27-11-2017

Ik bedoelde "stel dat" he. Maar zou ze het zeggen, won dat land gegarandeerd het volgend songfestival in Groningen.


haras1947 | 27-11-2017

Ons is iets dergelijks ook overkomen, voor de rechter gedaagd, zaak werd uiteindelijk geseponeerd. Waarom??
We zijn geen Syri√ęrs , want die genieten volop bescherming in ons land


Ruud | 27-11-2017

Ja en juist die Syri√ęrs die hier binnen komen stonden maanden geleden in hun land nog te juichen als er gays van hoge flats werden gegooid, en toen ze zelf achterna werden gezeten gingen ze gauw naar Europa.
Dus van dat soort kunnen we hier nog heel wat verwachten, maak je borst maar nat.


100 | 29-11-2017

elk een


Alleenrecht | 30-11-2017

Grof schandaal dat 't OM 'n puur homo gerelateerde misdaad bagatelliseert (downplayt) tot 't algemene begrip mishandeling/geweldpleging. De 1ste (lex specialis) dient te prevaleren boven de 2de (lex generalis). Heeft OM niet aangedurfd en verschuilt zich achter gebrek aan bewijs. Wie controleert of dat juist is? Moeten we dat maar voetstoots aannemen, omdat 'n OvJ dat zegt?


Repelsteeltje | 02-12-2017

Ik heb in het verleden nog al eens achter de schermen met politie en justitie meegewerkt. Veel meer gedaan dan ik in feite moest. Geholpen misdrijven op te lossen. Heel discreet. En met succes. Herhaalde malen. In een paar zeer ernstige zaken ook. Niemand wist dat ik Repelsteeltje heette.
Toen geloofde ik nog in de rechtsstaat.
Nu, met dit akkefietje, vergeet het. Voltooid verleden tijd. Politie en OM zijn mijn vertrouwen niet meer waardig. De volgende rechercheur die nog belt krijgt een in gesprek toon. Zoek het lekker uit.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven