Ex-voetballer beschuldigd van homofobie

30-11-2017 | De ex-voetballer Ruben Schaken is deze week in opspraak geraakt omdat hij enkele homofobe uitspraken heeft gedaan in zijn onlangs verschenen biografie. De oud-international ontkent dat zijn uitspraken in het boek 'Einde aan de Bullshit' homovijandig zijn en benadrukt op Instagram dat hij "respect heeft voor ieder mens ongeacht ras, geaardheid of wat dan ook".

Maar de 35-jarige oud-speler van onder andere SC Cambuur, Feyenoord en ADO Den Haag ligt flink onder vuur op internet en volgens D66-Kamerlid Antje Diertens niet voor niets. "Ik betreur de uitspraken in het boek van Schaken," aldus Diertens. Schaken vertelt in het boek over een kapper die met twee van zijn ploeggenoten 'heeft lopen knallen'. "Ik keek vanaf dat moment toch anders naar die twee gasten uit mijn team." De ex-voetballer zegt verderop in de biografie afstand te nemen van homoseksualiteit. "Ik omarm het niet, ik distantieer me ervan. Ik neem afstand omdat ik er liever niet mee word geassocieerd."

D66-Kamerlid Antje Diertens zegt in Metronieuws dat de uitspraken van Schaken maar weer eens bevestigen hoe er in de voetbalwereld nog vaak over homoseksualiteit wordt gedacht. "Opvallend is dat er nauwelijks actieve profvoetballers uit de kast komen. Dat zegt wel wat over hoe een taboe het nog is. Voor D66 is het belangrijk dat elke sporter, ongeacht geaardheid, veilig en met plezier kan sporten. Ik ga daarom de minister vragen hoe hij diversiteit en acceptatie van LHBTI-sporters een plek gaat geven in toekomstig sportbeleid," aldus Diertens in Metronieuws.

Op zijn instagramaccount zegt Schaken dat hij zich van geen kwaad bewust is. "In mijn boek staat niks waaruit blijkt dat ik een 'homofoob' ben. Integendeel vorig jaar nog meegewerkt aan een campagne dat homoseksuelen zichzelf moeten en kunnen zijn. Men mag mij veroordelen met de dingen die in mijn boek staan. Dat kan ik hebben maar van de homoseksuelen blijven we af..."

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 01-12-2017

@joop....."Waarom hij verder niet met homoseksualiteit wil worden geassocieerd en er afstand van neemt bedoelt weet ik niet".

Ik weet het wel, hij heeft er kennelijk moeite mee zelf homo te zijn.


Arnold | 01-12-2017

Een beetje homohaat bestaat niet.
Een vrouw doorknallen klinkt misschien nog stoer (en seksistisch).
Medespelers negeren alleen omdat ze met een man zijn is pure (verborgen) homohaat.
Waarom is Ruben zo onzeker over zijn mannelijkheid?


ColdasIce | 01-12-2017

Waarom neemt Ruben afstand van homosexuelen? Moeten deze dan ook afstand nemen van niet-blanken? Dat wordt 'n ijskoude wereld, waarin men langs elkaar ipv met elkaar leeft. "De omgeving v/d mens is zijn medemens", in alle vari√ęteiten, kleuren, soorten en maten. Snapt Ruben dat? Een isolationistisch standpunt draagt niet bij. Laat ie dat z'n zoon duidelijk maken.


Marc | 01-12-2017

Dat hij heeft samengespeeld met Leroy ' pedofiel' Fer verzwijgt hij dan weer. Of stond in zijn eerste versie nog het meisje van 13 jaar.


Karel | 01-12-2017

En weer zo’n jankerd die altijd zo gediscrimineerd wordt, om er vervolgens zelf lustig op los te discrimineren. Wat een eikel.


BertJan | 01-12-2017

Afstand nemen betekent in normaal Nederlands "zelf mee worstelen". Altijd.
Een beetje gelukkige hetero kan het geen fluit bommen of iemand homo is.


ram1966 | 01-12-2017

Het woord 'homofobie'wordt, zoals wel vaker de laatste tijd, door velen misbruikt. Mislukt voetballetje zegt 'niet met homo's geassocieerd te willen worden'en volgens zo'n D666- doos is dat meteen 'homofobie'! Een kind wijst op straat naar een homosexueel en gelijk wordt het bestempeld als homofoob gedrag!!! Dus, mr. dictionary has left us again


@ram1966 | 01-12-2017

Het woord discriminatie wordt ook door velen misbruikt. Het menselijk brein werkt gewoon zo. Discriminatie is aangeboren. En heeft een functie. Als je een leeuw ben tegengekomen, en je hebt het overleefd, dan pas je volgende keer wat beter op als je een leeuw ziet. Onze kop werkt op associaties. Negers en Chinezen discrimineren nèt zo hard.


Willem | 02-12-2017

Hehe, @ram1966, superreactie! Eèn van de weinigen hier op de gaysite.
Onderscheid maken, discriminatie(?), is aangeboren en heeft een functie. De mens leeft vaak meer instinctief dan hij zelf doorheeft.


Leuk@AD | 02-12-2017

Leuke column in het AD over deze Ruben de voetballer:
https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/kom-op-ruben-flikker-toch-op~a6e5b4edb/


BertJan | 02-12-2017

negers is geen al te mooi woord, als ik naar mijn bloedmooie pleeggezin kijk
besef ik hoe gemeen zulke praatjes zijn. los van discriminatie en dictionaries.
als het menselijke brein dus per se neger moet braken dan is dat brein klote.
mijn hoofd(koppen zijn voor dieren/poppen) weert het gemene woord neger.
veel wol zei de boer en schoor z'n varken maar dat wil de islam dan weer niet


@BertJan | 02-12-2017

https://wikipedia.org/wiki/Corsica

.... en dan vooral de vlag!


Aangeleerd | 02-12-2017

Politiek Correct is aangeleerd, niet aangeboren. Maar zwarte kindjes pesten nooit op school? Is dat wat je bedoelt?


FlikkerTip | 03-12-2017

Het woord "flikker" had tot eind jaren 70 echt een hele slechte betekenis. Het was een stevig scheldwoord. Op een gegeven moment gaven wat jonge homo's de Flikker Agenda uit. Die je dus met wat lef overal uit je tas kon trekken. Vanaf die tijd is heel die negatieve klank eraf gegaan. Als er nu iemand vraagt of ik een flikker ben, dan zeg ik gewoon ja. Het is voor mij absoluut geen belediging (meer)....
De tip is: Als je van de slechte bijklank van een woord af wil, dan moet je het zelf op je voorhoofd plakken.


delamordant | 03-12-2017

Ik begrijp het best dat hij er niet mee geassocieerd wil worden. Ik ook niet. Alle clichés over homoseksuelen (bijna alle negatief) , sommige onterecht, sommige terecht, worden dan meteen ook op jou geplakt.


BertJan | 03-12-2017

Allemaal mogelijk. Ik ben homo en heb dat altijd een klote-woord gevonden.
En homoseksueel is nog erger. Iemand herleiden tot seks vind ik heel gemeen.


@BertJan | 03-12-2017

Heb je niet wat veel last van zelf-discriminatie? Het meest opvallende aan de mens, in het algemeen, is dat deze diersoort geen paar-tijd kent. Het is een diersoort die het hele jaar door sexueel actief is, zelfs als het wijfje drachtig is.
Moralisten die dat ontkennen, die een tegen-natuurlijk beeld van de mens proberen te forceren, dìe vind ik veel viezer dan gemeen. Vooral omdat uit die hoek de stinkwind waait van die homo's zijn de hele dag met niks anders bezig dan sex. Ik ben homo. En op dit moment ben ik aan het tiepen. Helemaal niet met sex bezig. Lekker aan het tiepen.


@Ruben | 04-12-2017

Lief stoer voetballertje.
Ik vind jouw boek niet zo erg. Het zijn vast je twee co-auteurs geweest, die een beetje een vergrootglas hebben gebruikt. Wat het moet ook een beetje verkopen, zo een boek. En je kan nog zo goed voetballen, maar ze zullen je in stadions ook wel eens flink gejend hebben. Met bananen en oe-oe-oe geluiden.
Al heel lang geleden is de Sjors en Sjimmie uit de handel gehaald. Sjors was wit, Sjimmie zwart. Het was vooral links, en Sjimmie sprak gebrekkig Nederlands (wat inmiddels veel oer-Nederlanders ook doen). Dat kon toen niet meer.
Als jochie las ik graag de Sjors en Sjimmie. Ik vond Sjimmie veel leuker dan Sjors. Sjimmie was spontaan, open, eerlijk en oprecht. Die Sjors was maar een beetje een stoere. Het was een beetje een Hollandse verjaardag (in de kring met een suffe doos gebak, het hoogste woord heeft gelijk) en een Surinaamse (Eten en drinken en dansen en feesten tot je er bij neervalt).
Ik heb er altijd een positieve associatie aan overgehouden. Qua zwart. Als ik een toffe, swingende, midden in het leven staande neger tegenkom, dan denk ik altijd nog en beetje Sjimmie! En als dan Sjimmie es een keertje een verkeerde sliding maakt met een boek, dan blijft het toch nog ergens wel mijn Sjimmie. Die ken ik beter!
Dus ik vind het allemaal niet zo erg eigenlijk. Sjimmie had ook oorbellen trouwens. En Sjimmie was geen homo-model. Sjimmie was het trouwe vriendje van Sjors. Peace?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven