Persbericht | Crowdfunding-actie OUTtv

17-11-2017 | In tien jaar tijd is lifestyle zender OUTtv uitgegroeid tot het grootste tv-merk voor de gay-minded in Europa met een bereik van meer dan 5 miljoen kijkers. Om die groei het komende decennium voort te zetten is de zender gestart met het tv-programma The Pitch om zo een nieuw interactief tv-platform te introduceren aan haar achterban. Kijkers en geïnteresseerden kunnen via een crowdfunding-campagne rechtstreeks invloed krijgen op de verdere ontwikkeling van dit interactieve platform.

Marc Putman, oprichter en CEO van OUTtv is enthousiast over het nieuwe tv-platform; "Uniek is dat het platform gebruikers op basis van kijkgedrag, interesses en fysieke kenmerken met elkaar kan matchen. Daarmee combineert OUTtv als eerste tv-content aanbieder elementen van populaire dating apps (als Grindr en Tinder) en social media-data. Ook de Europese Commissie heeft inmiddels 300.000,- aan funding toegezegd om het platform in meerdere Europese landen toegankelijk te maken om aandacht voor (Europese) films voor de OUTtv doelgroep te genereren."

De crowdfunding gaat ervoor zorgen dat het platform wordt uitgebreid met functionaliteiten, die de gebruiker graag wil. Doel van de campagne is om 150.000,- EUR op te halen, waarmee onder andere Google Vision technologie wordt toegepast om de voorkeuren voor tv-programma's en persoonlijke matching beter te faciliteren.

Ten behoeve van de crowdfunding-campagne heeft OUTtv het tv-programma 'The Pitch' geproduceerd, waarin Marc Putman, CEO van OUTtv, het nieuwe platform pitcht aan een jury. De jury bestaande uit Annemarie van Gaal, (oud-jurylid van Dragon’s Den),  Pim Bertens, (oprichter van de BINCK Bank), Richard Stoop, (investor banker bij Pinq Mango Group in Zweden) en Robin Slakhorst (oprichter van het eerste crowdfunding-platform Symbid), allen bekende en succesvolle ondernemers. In het programma, gepresenteerd door Frits Huffnagel, probeert Marc de juryleden te overtuigen van en te interesseren voor OUTtv's unieke tv-platform.

Via de website van Symbid kunnen geïnteresseerden meedoen aan de crowdfunding campagne.

Deel dit artikel:  

Reacties:

CEO | 18-11-2017

Alles met een CEO is bagger. Blabla-amerika. Zeker als de helft van de jury ook nog eens (crisis-)bankiers zijn. Dat er geen politici bij zitten zeg. Volgens mij een Gaykrant constructie met die EU subsidie. TV en dating apps samensmelten voor drie ton graties. Dat is bla. En nog veel meer bla.

Dat was die hele OutTV trouwens tien jaar geleden al hoor, toen ze zich net kwamen melden. Ook veel gebakken lucht. Kunnen ze niet in de Tweede Kamer, samen met Samantha Silvana een Artiekel 1 van de Tinder-meets-Loekie-de-Leeuw partij? Een kamerzetel is nog altijd een betere uitkering dan bijstand. Dat weet elke Mosco.


Marc | 18-11-2017

Ik snap niets van dit artikel. En als Outtv na 10 jaar nog steeds zelf geen 150 K marge heeft gemaakt, is er dus kennelijk geen markt voor.


Video gezien | 18-11-2017

Is meer OUDtv


Joske | 18-11-2017

Misschien kunnen ze nog eens dezelfde series voor de twintigste keer herhalen, of een film van 20 jaar geleden met slecht geluid voor de dertigste keer.


Tja | 19-11-2017

Toch binnen anderhalve dag die teller alweer 10.000 omhoog. Met die EU uitkering erbij zitten ze straks gewoon op een half miljoen. 2.5x Henk Krol. Zonder ooit wat nuttigs te hebben gedaan.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven