"Militairen kom uit je kast!"

11-10-2017 | Defensie-personeel dat aarzelt om hun geaardheid te openbaren, wordt opgeroepen om op Coming Out dag (11 oktober) uit de kast te komen. Het motto hierbij is: 'Kom uit je (PGU)-kast!' 'PGU' is een fenomeen onder alle militairen: het staat voor Persoonsgebonden Gevechts Uitrusting. Kazernes in Nederland staan vol met kasten waar militairen dit in opbergen. "Het wordt tijd dat militairen die nog in de kast zitten, eruit komen," aldus majoor Peter Kees Hamstra, voorzitter van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK). "Militairen en burgers bij Defensie functioneren beter als ze zichzelf kunnen zijn. Het is niet meer van deze tijd om dat verborgen te moeten houden."

De SHK wil met de actie benadrukken dat het anno 2017 vanzelfsprekend moet zijn om voor je geaardheid uit te komen bij Defensie. De SHK wordt hierbij ruim gesteund door het ministerie van Defensie, dat speciaal voor Coming-Out dag de regenboog vlag zal hijsen op kazernes. Het is voor het eerst dat ook het ministerie van Defensie ruim aandacht besteed aan deze dag. Volgens majoor Hamstra is een signaal op deze dag hard nodig: "Helaas zien we dat nog veel militairen aarzelen om uit de kast te komen. Ze vrezen te worden uitgesloten uit de groep, of dat een coming out negatieve invloed heeft op hun carrière."

Begin 2017 publiceerde het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) het rapport 'Grenzen aan de eenheid'. Hieruit bleek dat onder andere dat er op het gebied van acceptatie van LHBT-militairen nog veel moet verbeteren. Met name homo- en biseksuele mannen verwachten negatieve reacties op het openlijk uiten van hun seksuele oriëntatie en zijn hier daarom weinig open over, aldus het SCP. De SHK bestaat 30 jaar. De stichting zet zich in voor verbetering van werk- en leefklimaat voor militairen en burgerpersoneel met een LHBT-achtergrond.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Begrip | 11-10-2017

Het hele peloton moet alle dagen dat grote glimmende schietding poetsen. Dus als je dan ineens uit de kast komt, gaat de rest zich wat ongemakkelijk voelen natuurlijk.


louis76 | 12-10-2017

Wees altijd jezelf. En je collegas steunen je vaak wel!


Robert | 12-10-2017

Gaysite? Wanneer stopt het eens met censuur toepassen? Verschillende onschuldige reacties zijn "verdwenen" ...


@Robert | 13-10-2017

Ik vind ze juist veel te conservatief. Soms schijf ik wat en terwijl ik plaats klik, denk ik dat is er binnen 10 minuten af. Mooi niet. Ik ben teveel Facebook gewend, denk ik.


En dan? | 13-10-2017

Op gay.nl kún je niet eens op het nieuws reageren, dus wat je van dat nieuws vindt is al bij voorbaat verwijderd.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven