Canal Parade weer druk en kleurrijk

06-08-2017 | De 22ste editie van de Canal Parade door de Amsterdamse grachten is goed verlopen, met mooi weer en honderdduizenden bezoekers. Er waren geen noemenswaardige incidenten, op wat zakkenrollers na. De route ging dit jaar voor het eerst van het Oosterdok naar het Westerdok in plaats van andersom. Door de omkering kon de ingang van de Prinsengracht direct na de laatste boot worden afgesloten, zodat er geen stoet van kleine boten achter de officiële parade aan zou komen. Voorgaande jaren leidde die veelheid aan bootjes tot klachten van omwonenden.

Het thema dit jaar was This is My Pride, geïnspireerd op het lied This is My Life van Shirley Bassey. Volgens de organisatie van Pride Amsterdam staat de tolerantie in Nederland onder druk en moet er nog steeds aandacht aan worden gegeven. Een zeer opvallende boot was de zogenoemde 'zelfmoordpreventieboot', die aandacht vroeg voor het grote aantal LHBT's dat zelfmoord pleegt of kampt met suïcidale gedachten. De boot van Dolly Bellefleur en haar tachtig lookalikes is als winnaar uit de bus gekomen. Volgens de jury van de Canal Parade beeldde haar boot het beste het thema This Is My Pride uit. De boot met de beste boodschap was volgens de jury die van Scouting Nederland. De boot had als boodschap dat jonge LHBTI's ook welkom bij ze zijn. De prijs voor de beste vormgeving was voor de boot van het W-Hotel.

Naast de honderdduizenden bezoekers langs de grachten, trok de Canal Parade 2017 ook nog eens 441.000 kijkers via de televisie. Zoveel mensen keken er naar het verslag dat vanaf half twaalf 's avonds te zien was op NPO 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het televisieverslag van de kleurrijke botenparade werd ook dit jaar verzorgd door Art Rooijakkers en Richard Groenendijk.

Deel dit artikel:  

Reacties:

thuis | 06-08-2017

het hele weekend thuisgebleven. ik weet van voorgaande jaren hoe groot de rijen waren voor de sauna¬īs en clubs.

daar had ik geen trek in. ben blij dat die pride voorbij is.


lolo | 06-08-2017

Echt een hetero feest geworden.op de grachten harde muziek ieder zijn eigen feestje.laatse keer dat ik daar na toe ga.brrrr


Joop | 06-08-2017

Het stukje geschreven door Jos (de roze polder) spreekt boekdelen. Het is niet alleen deze pride, het is bij elk evenement hetzelfde. Mensen die echt overal heen willen en bij willen zijn om er maar te zijn, voornamelijk voor zichzelf en zichzelf graag zelf vermaken door eigen feestjes. In deze zin is Nederland echt een kutland geworden. Ik ga er niet meer heen, er zijn gelukkig nog feestjes waar niet al die commercie heeft toegeslagen, en waar al die feestgangers en feestneuzen die eigenlijk niet komen voor waar het om gaat niet te bekennen zijn. Pride? Nou niet op zo'n vertoon, daar associeer ik me niet mee.


Tja | 07-08-2017

Ik kwam, zag, en snel weer weg. Hou niet zo van opgefokte hetero's die zich lam zuipen op hun eigen feestjes langs de route.
Vaarwel Pride, mij niet meer gezien


Wessel | 08-08-2017

Verworden tot 't soort hetero Carnaval, waar commercie hoogtij viert en meer waterbier dan bier wordt getapt. Zijn zo bezopen dat ze 't verschil niet merken. Kassa! De gay zaak? Stop die maar in je reet. Komt geen flikker (meer) van terecht. De "echten" blijven thuis. Zo tuk op je onbelemmerd laten gaan dat 't doel volledig is ondergesneeuwd. Tolerantie (ver)wordt tot onverschilligheid.


Pride | 08-08-2017

Volgend jaar minder commercieel, meer diversiteit, meer organisaties en clubjes en belangengroepen met een eigen boot, geen 2 rijen dik boten langs de kant, geen afzettingen van de openbare ruimte voor eigen feestjes, heen eigen geluidsinstallaties en dj-s langs de kant.
Het is éénrichtingsverkeer: van de boten naat de kant. Oedereen verplicht kijken. Dus ook niet vanaf een boot de kant filmen! En de commercielen moeten een niet-commerciele boot sponsoren en mogen niet hun eigen personeel op een boot zetten. En schaf die domme VIP toestand af. Daar walgt iedereen van. Pride is voor iedereen. We zijn allemaal gelijk!


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven