Roze Maandag was weer groot feest

25-07-2017 | Roze Maandag, het jaarlijkse evenement op de kermis in het centrum van Tilburg, was ook dit jaar weer een groot feest. De festiviteiten begonnen middernacht al met de zogenoemde Valse Start. Rond het middaguur kon het feest echt beginnen en liepen enkele honderden homo's, lesbiennes en trava's onder aanvoering van burgemeester Noordanus en 50+-fractievoorzitter Henk Krol, in een roze stoet van het station naar het hart van de kermis. Het motto van Roze Maandag 2017 was: 'Label me gerust, maar stop niet bij één label'. Kermisbezoekers konden elkaar meerdere labels opplakken.

Vanwege de regen kwam de dag maar moeizaam op gang maar in de loop van de avond was de kermis weer bomvol. Naar schatting van de gemeente waren er 300.000 mensen aanwezig in de binnenstad, ongeveer evenveel als vorig jaar. Bezoekers werd in de loop van de avond afgeraden om met de auto naar Tilburg te komen omdat alle parkeergarages vol waren. Laat op de avond werd het feest toch nog ontsierd. Er werd 21-jarige man om nog onbekende reden neergestoken. De steekpartij gebeurde iets na middernacht. Het slachtoffer is stabiel en buiten levensgevaar, er is nog niemand gearresteerd.

Naast Roze Maandag was er nog een ander groot feest in het centrum van Tilburg. In het plaatselijke Koning Willem II Stadion werkte het Nederlands vrouwen voetbalteam haar laatste poulewedstrijd af. De fanwalk voorafgaand aan de wedstrijd België - Nederland was een geslaagde. Duizenden supporters liepen mee van het centrum naar het stadion.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kassa | 25-07-2017

Op de lokale Brabantse tv was er dit jaar weinig aandacht voor!


Marc | 28-07-2017

Prachtig weer. Maar wat had Krol er te zoeken?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven