Roze Maandag was weer groot feest

25-07-2017 | Roze Maandag, het jaarlijkse evenement op de kermis in het centrum van Tilburg, was ook dit jaar weer een groot feest. De festiviteiten begonnen middernacht al met de zogenoemde Valse Start. Rond het middaguur kon het feest echt beginnen en liepen enkele honderden homo's, lesbiennes en trava's onder aanvoering van burgemeester Noordanus en 50+-fractievoorzitter Henk Krol, in een roze stoet van het station naar het hart van de kermis. Het motto van Roze Maandag 2017 was: 'Label me gerust, maar stop niet bij één label'. Kermisbezoekers konden elkaar meerdere labels opplakken.

Vanwege de regen kwam de dag maar moeizaam op gang maar in de loop van de avond was de kermis weer bomvol. Naar schatting van de gemeente waren er 300.000 mensen aanwezig in de binnenstad, ongeveer evenveel als vorig jaar. Bezoekers werd in de loop van de avond afgeraden om met de auto naar Tilburg te komen omdat alle parkeergarages vol waren. Laat op de avond werd het feest toch nog ontsierd. Er werd 21-jarige man om nog onbekende reden neergestoken. De steekpartij gebeurde iets na middernacht. Het slachtoffer is stabiel en buiten levensgevaar, er is nog niemand gearresteerd.

Naast Roze Maandag was er nog een ander groot feest in het centrum van Tilburg. In het plaatselijke Koning Willem II Stadion werkte het Nederlands vrouwen voetbalteam haar laatste poulewedstrijd af. De fanwalk voorafgaand aan de wedstrijd België - Nederland was een geslaagde. Duizenden supporters liepen mee van het centrum naar het stadion.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kassa | 25-07-2017

Op de lokale Brabantse tv was er dit jaar weinig aandacht voor!


Marc | 28-07-2017

Prachtig weer. Maar wat had Krol er te zoeken?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven