Rappers komen op voor homohuwelijk

04-07-2017 | De eerste editie van de talkshow RTL Summer Night die maandag werd uitgezonden en gepresenteerd door Beau van Erven Dorens dreigde tijdens een discussie over de openstelling van het huwelijk volledig uit de hand te lopen. Hoofdredacteur Anton de Wit van het Katholiek Nieuwsblad was te gast en liet weten dat hij, net als de Duitse bondskanselier Angela Merkel, een tegenstander is van de openstelling van het huwelijk voor homoparen. Dit standpunt zorgde voor een hoop weerstand bij de andere talkshowgasten. Opvallend genoeg waren het vooral de rappers Boef, Ronnie Flex en Ali B die de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad flink de les lazen.

"Ik vind het echt bizar. Ik denk: wat maakt het je uit? Ik denk: leef gewoon je leven, laat een ander leven," reageerde Ali B nadat De Wit het huwelijk had bestempeld als een exclusieve verbintenis tussen man en vrouw en bedoeld om kinderen voort te brengen. "Maar als 80 procent hetero is, dan zullen kinderen altijd blijven evolueren en voortbestaan, dus waarom maak jij je zo druk als mensen zich met elkaar bezig willen houden? Laat ze gewoon lekker," aldus rapper Boef. Ook Ronnie Flex begrijpt niet waarom De Wit tegenstander is van het homohuwelijk. "Wanneer je iemand iets ontzegt, ben je er tegen. Je zegt: 'Ik ben er niet tegen' maar je ontzegt een groep mensen hun recht, dus dan ben je er volgens mij gewoon tegen."

Rappers staan meestal niet bekend om hun homovriendelijke opvattingen en ook hun achterban laat zich op internet vaak negatief uit over de homogemeenschap. Als reactie op de uitlatingen van de rappers in RTL Summer Night lieten ook ditmaal een aantal fans zich negatief uit en hadden felle kritiek op het standpunt van de rappers. "Je moet tegenwoordig slijmen bij homo's om aandacht te krijgen," schrijft er één. "At the end of the day, Boef, je weet zelf dat je diep in je hart niet pro-homo bent. Maar ja wat te doen op landelijk tv met zoveel kijkers hè. Kan niet altijd je echte mening uitspreken. Toch zonde dat je zo tegen die man ingaat, terwijl je zijn mening eigenlijk ook deelt. Jammer. Had je hoger ingeschat man," schrijft een andere fan. "Echt een triest standpunt neem je in, Ali B. Moge Allah je leiden en je kennis doen toenemen." Een andere fan laat weten dat hij de uitspraken van Ali B betreurt: "Moge Allah jou terugbrengen naar het goede pad."

Deel dit artikel:  

Reacties:

BertJan | 05-07-2017

Dus. Katholieken mogen wel aan je zoontje friemelen maar homo's zijn vies.


mark100 | 05-07-2017

wat mooi van Alib en Boef.

De christen-democratische domineedochter Merkel van de CDU krijgt een veeg uit de pan. ze wil het beleid maken dat het homohuwelijk niet mogelijk is. dat kan natuurlijk niet. dat is namelijk heel erg intolerant en gemeen.

wat vinden deze heren van de marokaanse koning? waar gevangenisstraf op homosexualiteit staat. waar een pride onmogelijk is?
en een homohuwelijk natuurlijk nog vele ontelbare jaren nog onbespreekbaar is. of mag ik deze vraag niet stellen?


mark100 | 05-07-2017

@bertjan
kan je ook logische argumenten geven? of logica je niet gegeven?


mark100 | 05-07-2017

( als ze ( merkel ) meerderheid van stemmen had.)


mark100 | 05-07-2017

aangezien logische discussies niet mogelijk zijn op dit forum stop ik met deelnemen hieraan.


Wessel | 05-07-2017

Je kunt met R-Ken niet onbevangen over homofilie debatteren. Ze zijn er enerzijds fel op tegen maar praktiseren 't anderzijds volop. Nu is de politie van Vaticaanstad bij 1 der belangrijkste adviseurs v/d Paus binnengevallen, waar 'n homo orgie a/d gang was. Ik bedoel maar. Mest die R-K Augiasstal zsm uit en smijt al de stront op straat. Ze verneuken heel de flikkerse boel waar je bij staat. Daar past geen logica op.


Jan2 | 05-07-2017

Ali B. een rapper? Is dit een grap of?


Korhil | 05-07-2017

geloof is gewoon haat. wat een enge vent is dat. en zijn standpunt slaat ook nergens op. ik ken een hetero stel die getrouwd zijn en geen kinderen willen. dus een huwelijk draait niet altijd om een kind. de bijbel blijft de grote sprookjes boek. vind de disney sprookjes leuker dan de bijbel.


JAN2 | 05-07-2017

@ mark100....en de koning van Marokkisstan is bisexueel.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven