Drie miljoen boete voor homofobe grap

27-07-2017 | De Franse televisiezender C8 moet een boete betalen van maar liefst drie miljoen euro nadat twee maanden geleden homofobe grappen werden gemaakt in het televisieprogramma 'Touche pas à mon poste'. Na de uitzending kwamen er bijna 40.000 klachten van kijkers binnen. Het is de grootste boete die het Franse Commissariaat van de Media (CSA) ooit oplegde.

Tijdens het spraakmakende programma op de Franse televisie werden nietsvermoedende homoseksuele mannen door presentator Cyril Hanouna in de maling genomen en uitgedaagd om hun seksuele fantasieën te vertellen. De homo's reageerden telefonisch op een nep-advertentie op een homodatingsite. De presentator ondervroeg de mannen met een 'nichterig stemmetje' en wist ze enkele opzienbarende uitspraken te ontlokken (video). "Het was als grap bedoeld, mogen we tegenwoordig geen lol meer hebben," aldus Hanouna achteraf. Maar Franse homo-organisaties spraken schande van zijn optreden. "Je reinste homofobie," aldus een homoactivist in de Franse media. Achteraf werd duidelijk dat één van de slachtoffers zich had gemeld bij een hulporganisatie. Hij was nog niet uit de kast en moest gedwongen open zijn over zijn geaardheid.

Volgens de CSA zijn homoseksuelen als stereotypen neergezet en zijn in de uitzending LHBT's gediscrimineerd. Ook wordt de programmamaker disrespect voor het privéleven van homo's verweten. Een woordvoerder van de Franse homo-organisaties spreekt van een "historische beslissing" en "een mijlpaal". "Hiermee zal het vernederen van homo's niet direct stoppen maar er is duidelijk een grens getrokken: homofobie in de Franse media is strafbaar."

Deel dit artikel:  

Reacties:

boete | 27-07-2017

ik hoop dat een groot deel van het geld naar de slachtoffers gaat!

maar dat zal wel niet.


Boete lult | 27-07-2017

Wie zijn die zgn "slachtoffers" en hoe zou men dat geld moeten verdelen onder de millioenen L&G's en wanneer komt men ervoor in aanmerking. Ik persoonlijk vind mijn pijn erdoor véél groter dan dat van iedereen en vind dat ik het hele begrag zou moeten krijgen. Ja, dom argument. Maar, als je dat gezwam van 'Boete' hierboven moet aanhoren, dan kun je net zo een belachelijke redenering als de mijne gaan toepassen.


boete | 27-07-2017

die slachtoffers zijn die live gebeld zijn in de uitzending.


JAN2 | 27-07-2017

"homofobie in de Franse media is strafbaar".
Wat lopen wij dan achter, maar dat is niets nieuws.


Joop | 28-07-2017

Nee hoor Jan2, dat is ook hier strafbaar.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven