update | Weer homo's mishandeld in Amsterdam

19-06-2017 | In de nacht van zaterdag op zondag 18 juni heeft op het Damrak in Amsterdam een homogerelateerde mishandeling plaats gevonden. Dat meldt de politie vandaag op haar website. Twee mannen werden geschopt en geslagen en raakten gewond. Ze moesten naar een ziekenhuis voor behandeling. De twee zijn mishandeld door een groepje van vier andere mannen. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft het beeldmateriaal van meerdere camera's op het Damrak en omgeving veilig gesteld voor onderzoek.

Update 20-06 | De slachtoffers zijn de 23-jarige Kevin en een man die hij tijdens het uitgaan in de Reguliersdwarsstraat had ontmoet. Kevin komt uit Suriname en was op vakantie in Amsterdam. Hij vertelt tegen RTL Nieuws dat zij samen door de Reguliersdwarsstraat liepen toen ze werden aangesproken door een jongen. "Hij zei: jullie zijn gay, dat is niet goed."

"Ik ging er zelf niet op in maar de jongen met wie ik was ging de discussie aan. Hij zei dat we ons eigen ding doen en niemand daarmee tot last waren," aldus Kevin tegen RTL Nieuws. "Toen belde die jongen ineens vrienden van hem en vroeg of ze snel wilden komen. Want 'er staat hier een gay met een veel te grote mond'." Hoewel omstanders proberen in te grijpen, kunnen ze niet voorkomen dat meerdere jongens tegen de vriend van Kevin schoppen. Even later is hij zelf het doelwit. Hij krijgt een klap tegen zijn hoofd en valt. Op de grond krijgen de twee nog enkele schoppen van de belagers. In het ziekenhuis wordt de vriend van Kevin behandeld door een kaakchirurg, omdat er tanden uit zijn gebit zijn geslagen. Zelf heeft Kevin zwellingen op zijn hoofd en een gescheurde lip. Kevin heeft meteen na de mishandeling aangifte gedaan bij de politie.

GaySite.nl berichtte ook:
15-11-2018 | Hoge celstraf voor antihomogeweld
15-08-2018 | Twee jaar cel voor mishandelen homo's
10-03-2018 | Zware straffen na antihomogeweld

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 19-06-2017

Amsterdam, die ooit zo vrijgevochten stad. Nu in de ban van preutse overheersende nieuwkomers. Wat een schijtstad is dat geworden.


Vincent | 19-06-2017

Dit is waar links idealisme toe leidt.


Kees | 19-06-2017

Mag ik 1 keer raden naar de afkomst van deze laffe honden?


Wessel | 19-06-2017

Lekker (over)tolerant zijn en zie wat er gebeurt. (C)anal parade, ook zo leuk voor de hetero's om naar homo aapjes te komen kijken. De stad holt achteruit.


Christian | 19-06-2017

Straffen moeten veel hoger en bij buitenlanders meteen cel en retour naar eigen herkomst land ongeacht hoelang ze hier al wonen of geboren zijn. Strafrecht in NL is zo krom en belachelijk . Schuld zijn de Nederlanders zelf. In de 90 jaren heeft het land zich te koop gezet en zijn indentiteit verloren . Tolerant my ass als het om de veiligheid van je mensen gaat. Koningshuis is ook slappe zooi. Sta voor je land en bewaak je grenzen


marc | 19-06-2017

een bepaalde groep- laten we ze allochtonen noemen- wordt hierboven weer aangewezen als daders, zonder dat feiten of beelden bekend zijn. Ook in de Arnhemse zaak was de afkomst van de daders anders dan we dachten en lag t allemaal wel een tikje genuanceerder.
Maar, ik snap gewoon niet dat t COC samen met Outtv niet een cursus zelfverdediging voor gays gaat organiseren. Dat is in de jaren 70 en 80 voor vrouwen ook gedaan...


Nico@Marc | 19-06-2017

Hou vooral die roze bril nog heel lang op Marc. Totdat er van het ontkennen van dit probleem een keer doden gaan vallen.


Tja | 19-06-2017

@marc

Zelf vedediging cursus is er al heeeeeeel lang n.l. Tijgertje


*+-1azxcvbn8m9,. | 19-06-2017

Als Pim Fortuyn 15 jaar geleden een stop had gezet op moslim-immigratie dan zou Nederland nu een stuk veiliger zijn.

Helaas heeft een GroenLinks-aanhanger WQ


Vincent | 19-06-2017

Dag Marc,

Goed dat je reageert, het niveau ligt hier soms ook bedroevend laag en zijn daarbij ook nog tamelijk racistisch. Fijn dat het geen beleidsmakers zijn.


Jan2 | 19-06-2017

Marc reageert meestal op dit soort onderwerpen vooral als allochtonen als daders worden aangewezen want hij wuift alles wat allochtonen doen gewoon weg en hebben de autochtonen weer ongelijk. Gewoon blijven ontkennen Marc en iemand of een gebruikelijke dadergroep bij de naam te noemen heeft niets met racisme te maken maar met realisme. Ja en dat komt hard aan.


BertJan | 19-06-2017

Het kan net zo goed Antoine Bodar geweest zijn met het allerlaatste klasje van seminaristen.


Tja | 20-06-2017

Welke idioot leest ergens dat het allochtonen zijn geweest??????? Nergens maar dan ook nergens staat dat.
Wacht eerst eens af voor je die bekrompen vooroordelen hier neerkalkt of probeer na te denken.


koert | 21-06-2017

Jammer hoor, om al die vooroordelen en domheid van rechtse homo's te moeten lezen hier. Dat zorgt bij mij voor plaatsvervangende schaamte. Raas maar lekker door jongens, je komt er nog wel achter waar je uiteindelijk écht terecht kan!


harrie | 21-06-2017

Koert, de vooroordelen komen gewoonlijk van de religieuze en allochtonen kant als het komt tot homo,s,heb trouwens nog niet gehoord dat wij bommen laten ontploffen of mensen dood rijden op het trottoir,dat zijn toch meestal de zelfde religieuze criminelen,en dat is echt geen vooroordeel.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven