Steeds meer asielzoekers uit de kast

09-06-2017 | Veel asielzoekers die in ons land tevergeefs een verblijfsvergunning hebben aangevraagd zeggen bij een herhaalde asielaanvraag dat ze homoseksueel zijn. Door uit de kast te komen hopen de migranten alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Hoe groot het aantal precies is kan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) niet zeggen. Maar Renger Visser, directeur Asiel en Bescherming van de IND, zegt vrijdag in De Telegraaf dat een "substantieel deel" afgewezen asielzoekers uit de kast komt om zo alsnog hun verblijf in ons land te verlengen.

Zogenoemde ambtsberichten bevatten landeninformatie waarmee asielverzoeken worden beoordeeld. In de ambtsberichten van een groot aantal landen, waaronder Jamaica, Irak en veel Afrikaanse landen, staat dat LHBT's in eigen land gevaar lopen. Migranten uit deze landen, waar LHBT's worden vervolgd of anderszins gevaar lopen, kunnen in Nederland asiel krijgen. Maar volgens directeur Renger Visser komen steeds vaker afgewezen asielzoekers plotseling met het verhaal homo te zijn om zo alsnog een verblijfsvergunning te krijgen.   

De complexe LHBT-dossiers bezorgen de IND handenvol werk, zo laat de organisatie in de Telegraaf weten. Dat komt omdat het heel moeilijk is om iemands geaardheid te toetsen. Bovendien is de werkinstructie van de IND met strenge regels omgeven. Zo mag niet gevraagd worden naar intieme seksuele details. De dienst mag alleen vragen naar hoe iemand het 'uit de kast komen' heeft beleefd en welk proces van 'zelfacceptatie' daarbij plaatshad. In de vaak urenlange gesprekken wordt ook getoetst wat de aanvrager weet van de situatie van LHBT's in het moederland en in Nederland.

Deel dit artikel:  

Reacties:

christian | 09-06-2017

Makkelijkte regelen.Zet ze 1 week op een gaycruise, binnen coc, verplicht naakt douchen binnen sportvereniging, 1 op 1 en geen gelul, wie als moslim geen homo is houdt het niet eens 1 dag vol


Huib | 09-06-2017

We kunnen echt niet iedereen die beweert homo te zijn hier een verblijfsvergunning geven. Door het leugenachtige gedrag van vele zogenaamde vluchtelingen hebben echte homo's uit die klote moslim landen een probleem.


jamal | 09-06-2017

That is great. I google translated the article and
send to my friends.
I was looking for this gay stay instruction at the end. Now they all can stay.


Yuckfou Jamal | 09-06-2017

Jamal: you little piece of shit. Str8s are too stupid to realise that the Dutch authorities are no fools and they cann smell a res.permit-fraud a mile off.


BertJan | 09-06-2017

Pas nog een smerige fielt op mijn hals gehad. Hij wou een huwelijk. Maar is dus geen homo. En ik uiteraard niet ge√Įnteresseerd. Hij vol smerige streken mij een torenhoog oor aangenaaid. Mij, de meest tolerante minst racistische nicht op aarde. Valse homo's die vals asiel willen haat ik. Smeerlappen, bah.
En nee, ik heb hem niet versierd of ook niet willen versieren. Ik ben een lam.
Foute gewoonte.. Lammetjes worden veels te vaak afgeslacht en opgevreten.
Het zal me niet meer overkomen. Asiel voor homo's? Duizend psychologen in de strijd gooien. Electrische draden aan het zaakje terwijl ze naar homofilms kijken. Verplicht pijpen, van anderen en elkaar. Doorgevoerd kontonderzoek.
Rorschach, Freud, Jung, de hele reutemeteut. Een jaar verplichte psychiatrie.


Re: BertJan | 09-06-2017

haha eigen schuld dikke bult gozer!
Om je te laten naaien door de islam is gewoon oeterdom
95% van wat er hier binnen komt met de mededeling ik ben homo en zoek asiel is ronduit fake
Ik ben er ook een voorstander voor om iedereen die beweerd gay te zijn en asiel zoekt in NL moet gekeurd worden op reetkever gedrag, broek naar beneden, en is het een echoput mag het blijven anders niet!


Tirion | 09-06-2017

dat werkt ook niet @Re:Bertjan , er zijn ook homo`s die niet van neuken en geneukt worden houden. ik zelf geef ook totaal niks om neuken en geneukt worden. er is ook veel meer op seks gebied dan het ene. het is erg dat veel asielzoekers in een keer zeggen dat ze homo`s zijn wat ze niet zijn om zo toch te kunnen blijven. ze hebben dan zelf een hekel aan homo`s en gebruiken dat argument om te blijven hetero`s kunnen best zielig zijn. ja over intieme seksdetails te praten kan je denk ik achter komen of iemand homo is. of observeren hoe ze reageren als er mooie jongen is de buurt zijn lol


Aiglon | 10-06-2017

Wat een onzin allemaal. Je verstrekt mensen na onderzoek een verblijfsvergunning op de grond van het feit dat ze homoseksueel zijn. Dat betekent dat als ze vervolgens een heteroseksuele levensstijl aannemen doordat ze met een vrouw willen trouwen en een gezin willen stichten met haar, je de verblijfsvergunning weer intrekt op grond van het feit dat deze onder valse voorwendselen is verkregen.


Wessel | 10-06-2017

Een tijdelijke verblijfsvergunning hoogstens, pas definitief wanneer ze met 'n man trouwen. Kijken of ze die stap ook durven zetten. Vermoed 't niet. Ze liegen dat ze barsten. Woord "asiel" klopt niet meer. Is 'n tijdelijk fenomeen niet permanent. NL kan Verdrag uit 1951 beter opzeggen. Is niet voor gelukzoekers bedoeld en dat is 90%.In hun landen moeten homo's zich als hetero's gedragen en hier is 't omgekeerd.Moslims en Westerse waarden:niet compatibel.


Marcel | 10-06-2017

Liegen, liegen en liegen. Grenzen dicht voor moslims!


Martijn | 10-06-2017

Wat een walgelijke, beperkte reacties hierboven.


Huib | 10-06-2017

Walgelijk en beperkt of realistisch?


Jan2 | 10-06-2017

Neen @Martijn. Men, de reaguurrders, gaan eindelijk een keer inzien dat ze belazerd worden waar ze bij staan en dat allemaal ingepeperd door o.a PvdA en D66. Eindelijk gaat men zien dat asielzoekers alles doen, zelfs het illegale, om maar binnen te komen. Als het niet zo kan zeggen we gewoon dat we homo zijn. We weten allemaal wat er in asielzoekers centra is gebeurd met "echte " homo's. Werden vernederd, met uitwerpselen besmeurd en zelfs neergestoken door moslims. Dus praat aub niet over walgelijke beperkte reacties. Walgelijk is dat we er weer bijna intrappen in de walgelijke praktijken van moslims die claimen homo te zijn terwijl ze dat helemaal niet zijn.


Marcel | 10-06-2017

Het is al zo ver gekomen dat de media de woorden islam en moslim vermijden. In Eindhoven zou het gaan om een geradicaliseerde amsterdammer. Nou, dat was vast geen katholiek of boeddhist!


BertJan | 11-06-2017

Niks eigen schuld dikke bult. Die vent is me komen smeken om te trouwen na te hebben gehoord dat ik "zo" was. Je ziet "het" namelijk niet aan me.
Niet dat het mij wat uitmaakt. Ik heb die vent niets gedaan, niets gevraagd, geen enkel ding gedaan of woord gezegd. Hij had horen vertellen dat ik "veel goeds doe". Nou moe. Hij kan de boom in. Liefst in zijn blote hetero reet...


Baliekluiver | 11-06-2017

Waarom wordt de vraag naar de geaardheid niet meteen in het eerste gesprek gesteld, met daarbij de waarschuwing dat er bij een ontkenning geen tweede kans op dit punt komt als de asielzoeker wordt afgewezen? Ik snap best dat het voor moslims moeilijk is om uit de kast te komen, maar 8 hiermee geef je de 'echte' vooraf een keus, terwijl de 'fakes' achteraf geen schijn van kans meer maken.


Marc | 11-06-2017

nou, variant van opvang in de regio kan dan interssant worden. In de opvangkampen aparte tenten voor gays, eens kijken hoe druk het daar dan wordt....


Jan2 | 12-06-2017

Laat ze los in een heet stoomhok van een sauna, en ben benieuwd of het zeepje valt onder de douche. Denk het niet.


PeterP | 14-06-2017

Er is een hele simpele en bewezen techniek om vast te stellen of iemand homoseksueel is: zet elektroden op iemands hoofd en laat hem afbeeldingen van blote mannen zien (en van vrouwen). Je kunt dan meten wanneer iemand opgewonden raakt.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven