update | Protest en aanhoudingen na antihomogeweld

07-06-2017 | Naar aanleiding van de mishandeling van een lesbienne vorige week is dinsdagmiddag op het Schouwburgplein in Rotterdam een protestbijeenkomst gehouden. Als statement tegen intimidatie en geweld tegen homo's en lesbiennes stonden ruim tweehonderd mensen in een grote kring en hielden elkaars hand vast. Onder de deelnemers ook enkele politieagenten. De hand-in-handactie was een initiatief van de Rotterdamse homo-organisatie The Hang-Out 010. Op hun Facebookpagina schrijft bestuurslid Gert-Jan Verboom: "Dagelijks hoor ik verhalen van LHBT-jongeren die te maken hebben met straatintimidatie. Uitschelden, op de Lijnbaan het restje McDonalds-milkshake naar je hoofd krijgen, achtervolgd worden.... en nu dus vorige week dinsdag ook lichamelijk aangevallen. Laten we met z'n allen een statement maken. Het is misschien geen groots, meeslepend drama van wereldformaat voor velen, maar wij hebben er dagelijks mee te maken."

Het protest was naar aanleiding van de mishandeling van een lesbienne ruim een week geleden. Het 18-jarige slachtoffer was die avond met haar vriendin naar de bioscoop gegaan en wandelde na afloop op het Schouwburgplein. Een meisje zag het stelletje hand in hand lopen en vond het nodig daar opmerkingen over te maken. Het meisje liep vervolgens op het slachtoffer af, omklemde naar nek en gaf het slachtoffer meerdere vuistslagen in het gezicht en in haar buik. De dader was in gezelschap van één / mogelijk twee andere meiden. Terwijl zij het slachtoffer sloeg, riep een van deze andere meiden er een jongen bij. Hij gaf het slachtoffer een trap tegen haar schouder. Het slachtoffer liep blauwe plekken en kneuzingen op.

Inmiddels hebben twee meisjes van 14 en 15 jaar oud uit Rotterdam zich bij de politie gemeld voor de mishandeling van het lesbische stel. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Update 08-06 | De politie heeft woensdag laten weten dat het nog drie minderjarige tieners heeft aangehouden voor de mishandeling van twee lesbiennes op het Rotterdamse Schouwburgplein. Het gaat om een jongen en meisje van 14 en een meisje van 13, allen uit Rotterdam. De twee meisjes die zich eerder al hadden gemeld zitten nog vast.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kees | 18-06-2017

En was de etnische afkomst van deze imbecielen? Zal wel weer toevallig zijn.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven