Homovriendelijke stad: Madrid wint van Amsterdam

27-06-2017 | Uit onderzoek van het internationale online verhuurplatform Nestpick, blijkt dat Madrid de meest homovriendelijke stad van de wereld is. Amsterdam eindigde op de tweede plek. De top 5 bestaat verder uit Toronto, Tel Aviv en Londen. In Nederland zijn verder Rotterdam en Utrecht onderzocht. Die staan respectievelijk op de 63ste en 77ste plek. De laatste drie plekken van de top honderd worden bezet door Bratislava, Belgrado en op de laatste plek Beijing. Ook opvallend laag eindigt Antwerpen dat op de 73ste plek is terug te vinden.

Nestpick, een internationaal woningplatform dat huurders en verhuurders met elkaar verbindt, deed onderzoek in tachtig landen en vroeg de plaatselijke LHBT-gemeenschap een vragenlijst in te vullen. De steden werden vervolgens beoordeeld op de mogelijkheden van dating, de aanwezige homohoreca, de acceptatie en veiligheid van de stad en op de rechten voor LHBT's. Amsterdam scoort beter dan Madrid in de categorie dating, maar de Spaanse hoofdstad verovert de eerste plek omdat het meer homohoreca heeft en iets veiliger is dan Amsterdam. Hoe veilig een stad is werd onder meer gemeten naar het aantal aangiften van geweld en discriminatie tegen LHBT's.
 
In Madrid is enthousiast gereageerd op de titel 'Meest homovriendelijke stad van de wereld'. In de Spaanse hoofdstad vindt dit weekend de World Pride plaats (foto) en er worden meer dan drie miljoen bezoekers verwacht.
 
Klik hier voor een compleet overzicht van alle honderd homovriendelijke steden van de wereld.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tja | 28-06-2017

Nou dat is dan geheel in tegenspraak van wat ik hier lees over Amsterdam. Of zitten hier teveel verzuurde ouwe nichten die steen en been klagen dat het vroeger allemaal veeeeeeeeeeeeeeelll beter was en nu niet meer over straat durven in Amsterdam. Zou zeggen kom er maar in>>>>>>>>>>>>


JAN2 | 28-06-2017

Madrid wint van Amsterdam?. Dat had ik in het donker al aan zien komen.
Amsterdam is al een paar jaar aan het veranderen mede door toedoen van de zogenaamde Nieuwe "Nederlanders" uit met name het rifgebergte. Het zelfde gebied waar ze nu ook bezig zijn schoon schip te maken met criminelen en ander gespuis. Maar laten we eerlijk zijn, een Worldpride is natuurlijk wel wat anders dan een Gaypride die er gelukkig ook weer aankomt in Augustus.


@JAN2 | 28-06-2017

Als je een keer achter de geraniums vandaan komt en een keer gaat stappen in Amsterdam dan zul je verbaasd zijn over hoeveel ontzettend leuke, slimme en optimistische "Nieuwe Nederlanders" je tegen komt. Misschien hou je dan je nare verkapte racistische praatjes voor jezelf.


mark100 | 28-06-2017

stappen in amsterdam.


ik vind het eigenlijk dat er te weinig is voor de gay - cruise - sex scene.

er zijn geloof ik maar 3 of 4 gelegenheden indoors?
church
eagle
dirty dicks
nz
en misschien nog iets maar niet noemenswaardig?
of is er nog meer?

en een paar parken. ( maar dat is geen aanbeveling )

je komt wel af en toe een leuke buitenlander tegen, een arabische, een turk maar meestal zijn dit toeristen.
er zijn ook asielzoekers / vluchtelingen in de gayscene. maar dat zijn er enkele.


de meeste toeristen komen uit latijns amerika, amerika, europa.


mark100 | 28-06-2017

ik vind de gayscene enorm vergrijst.

veel twintigers kom je niet tegen.

die spreken waarschijnlijk allemaal af via grinder, internet, of hebben whatapp contacten, fuckbuddies.

het is arme troef de amsterdamse gayscene.

ik begrijp niet waarom een twee kamer appartement 3 ton kost?


mark100 | 28-06-2017

ik was dus wel blij met al die vluchtelingen maar veel succes heb ik er nog niet mee. dat zorgt voor wat verjonging.

maar veel succes heb ik er nog niet mee.

welke stad moet ik naar toe om leuke jongens te vinden die wel naar de gayscene gaan?


@@mark100 | 28-06-2017

ouwe chagarijn.

dnek je soms dat je leuk bent?

ook jij word een keer oud.


mark100 | 28-06-2017

welke stad moet ik naar toe om leuke jongens te vinden die wel naar de gayscene gaan?


JAN2 | 28-06-2017

Hey daar heb je anoniempje weer, of weer een andere anoniempje. Amsterdam is te triest voor woorden. Mijn geraniums achter het raam hebben gebrek aan water, kan je nagaan hoe vaak ik weg ben. Ik zie in Amsterdam wat ik zie en dat verwoord ik. Dat het niet altijd prettig overkomt, nou dat moet dan maar. Leuke, slimme en optimistische "nieuwe Nederlanders" kom ik iedere dag tegen, dat is nu eenmaal mijn beroep, maar vanuit de hoek waar ik over spreek zijn het alleen irritante macho's met een zeer hoge dunk van zichzelf en niemand is beter dan zijzelf. FOUT! Iedereen is vele malen beter dan dat slag mensen. Het zijn parasieten waar je niet vanaf komt. En ik geef mijn mening zoals ik het zie en meemaak. Is dat per definitie racisme? Ooit wel eens gehoord van het woordje "realisme"? Vast niet.


Maduroamsterdam | 28-06-2017

Tha, Amsterdam stelt nou ernmaal niets voor. Iedereen weet het. Alleen Amsterdam moet er nog achterkomen en uit hun waan ontwaken. Berlijn, London, Parijs, Madrid vegen de vloer met het poppestadje waar écht niets, maar dan ook niets interessants te doen is of vandaan komt. Mij hoef je niet te geloven, maar sla élke toonaangevende publicaties open op kunstgebied, mode, muziek, etc. Dan merk je snel dat Nederland niets voorstelt. Tja, als je dat onder ogen durft te zien, althans. Iets waar Amsterdam(mers) nogal moeite mee hebben: eerlijk reflecteren.


mark100 | 28-06-2017

als je een woning hebt in amsterdam gauw verkopen.....voordat ze er zelf achterkomen....
hhaha

want voor een kippenhok 3 ton euro. terwijl je even verder op voor dat geld een riant huis hebt dan ben je echt geschift.


mark100 | 28-06-2017

amsterdam is inderdaad een provinciestadje......
ze vinden zichzelf een wereldstad dat is het echt niet.
slechts 4 of 5 cruise sex gelegenheden en een paar parken, een paar feesten in het jaar....
wat is dat nou?

al komen er nog wel toeristen naar amsterdam. gelukkig anders was het totaal waardeloos.

maar dat zijn er ook niet zo heel veel.


ik moet berlijn, parijs, londen, madrid nog leren kennen. de gayscene.

ik verwacht er maar niet te veel van.


mark100 | 28-06-2017

misschien zuid amerika............


@@MARK100 | 28-06-2017

wat wil je zeggen?
gaat het verder goed met je?

ik ben al oud hoor.....


mark100 | 28-06-2017

wat irritant dat mensen niet een eigen naam gebruiken. maar bij naam @ neerzetten.


HomoPufffff.!!! | 29-06-2017

Stelletje nichten hier boven, hou hier nou eens mee op!!


Rebecca | 29-06-2017

Nogal wiedes. Madrid heeft minstens twee tot drie maal zoveel inwoners als Amsterdam. Hoe groter de stad, hoe meer voorzieningen. Onze hoofdstad vind zichzelf wel opnieuw uit, geef het alleen de tijd, in plaats van alleen maar te schelden op wat niet goed gaat. Losers.


JAN2 | 29-06-2017

@ Rebecca...Het artikel vraag om reacties, nou die hebben ze gekregen. De hoofdstad zit even in een zeer diep dalletje. Als er heel wat haat figuren opkrassen zit Amsterdam weer in de lift en kunnen we, als je dat zou willen, ook weer hand in hand over straat.


mark100 | 29-06-2017

amsterdam nummer twee.

dus boven londen, boven berlin, boven parijs, boven barcelone (stiges).


mark100 | 29-06-2017

dat is toch niet reeel.


mark100 | 29-06-2017

keulen heeft al meer dan amsterdam.


Wessel | 30-06-2017

A'dam was "wild" en vooruitstrevend toen Londen, Parijs, Madrid et al. nog in de kast zaten. Laatsten hebben 1ste ingehaald. Niet zo moeilijk:'t zijn miljoenen steden;A'dam net 850K. Wet v/d remmende voorsprong. Tijd voor A'dam om (weer) met iets grensverleggend te komen.


Amsterdamse stra | 30-06-2017

‚ÄėKankerhomo!‚Äô: jongen knock-out geslagen na vrolijk dansje

Bruut geweld in een Amsterdamse supermarkt. Een lichtgetinte man kon een vrolijk dansje van een van de klanten niet zo waarderen en sloeg hem knock-out. Even daarvoor had hij zijn slachtoffer uitgescholden voor ‚Äėkankerhomo‚Äô.

De politie heeft woensdag heftige beelden vrijgegeven van een zware mishandeling in een filiaal van Albert Heijn aan de August Allebéplein in Amsterdam op 28 april 2017.


Baggeresje | 30-06-2017

Amsterdam was ooit 'iets'. Toen werd het opgeruimd, clean gemaakt, alles wat ongewenst was, werd met de vloer gelijk gemaakt, terwijl de touristen om het louche en "shoulder rubbing" met de onderwereld en het gedogen van dingen die in het buitenland verboden zijn zoals sex, drugs enz. Nu is het truttig. Het ene leuke winkeltje na de ander leuke "eatery". Nou, dat hebben ze in het buitenkand óók. Dus, waarom naar een poppestadje waar geen flikker (pun intended!) te doen is? Wil je écht ergens mee mee kunnen doen in deze tijden van internet (dating) en elke week een nieuwe rage, dan moet je écht iets te bieden hebben.
Mensen snappen nog steeds niet dat wanneer je een wilde stad dermate schoonmaakt en de charme wegpoets, geen haan er meer naar kraait en mensen naar leukere opties op zoek gaan. En, laten we eerlijk zijn: in Amsterdam is gewoon geen plek. Niet om te wonen, niet om je te onstpannen, niet om je te ontwikkelen als mens, niet om adem te halen, en, eigenlijk ook al helemaal niet voor touristen.


Joop | 01-07-2017

Amsterdam tweede....hahahahahaha.
Loop maar hand in hand, dan kom je er wel achter hoe homovriendelijk Amsterdam echt is.


@joop | 04-07-2017

in het centrum overdag kan dat toch wel?

ik zie dat geregeld mensen doen.


@joop | 04-07-2017

o nee dat was in zandvoort.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven