Geen finale vanwege homoseksualiteit?

22-05-2017 | Werd de populaire voetbalscheidsrechter John Blankenstein de Champions League finale van 1994 onthouden vanwege zijn homoseksualiteit? Dat is de vraag die voorligt in de uitzending van Andere Tijden Sport die te zien is op zondag 28 mei om 22.15 uur op NPO 1.

John Blankenstein (1949-2006) was als scheidsrechter geliefd en gerespecteerd. Hij was ook een man die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en daarmee een taboe doorbrak in de voetbalwereld. Maar daardoor ontmoette hij ook tegenstand. In 1994 was Blankenstein aangewezen om de Champions League finale tussen AC Milan en Barcelona in Athene te leiden. Het zou de bekroning worden van zijn carrière, en daarmee ook van zijn assistenten Rob Overkleeft en Gerhard Verwoort.
 
Vijf dagen vóór de finale werden Blankenstein (foto) en zijn grensrechters van de wedstrijd gehaald. Waarom? Omdat hij Nederlander was, net als Johan Cruijff en Ronald Koeman die bij Barcelona werkten? Omdat de invloedrijke eigenaar van AC Milan, Silvio Berlusconi, hem daardoor partijdig vond? Omdat hij homoseksueel was? Omdat er doodsbedreigingen tegen hem binnen waren gekomen bij de UEFA? Of een combinatie ervan? Andere Tijden Sport gaat op zoek naar het antwoord en spreekt o.a. met Rob Overkleeft, Gerhard Verwoort, Michael van Praag, John de Wolf en Jacques d’Ancona.

Deel dit artikel:  

Reacties:

rik | 22-05-2017

we zijn inmiddels 23 jaar verder.

hoeveel homosexuele voetbal profs zijn er nu?

niet alleen nu? maar ook de afgelopen 23 jaar?

ik ken er eigenlijk geen een?
gek he?


Wessel | 23-05-2017

Tijd dat CR7 uit de kast komt. Dit idool en icoon kan 't tij ten goede doen keren. Zal valse hoop blijken. Zijn pr en marketing team is te druk met 't promoten van z'n "vriendin", terwijl CR7 z'n handen vol heeft aan surrogaat moeders a raison van enkele miljoenen. Loopt 't liefst in (te) strakke slipjes rond.


mark100 | 23-05-2017

ik weet niet zo zeker of hij homo is. ik denk het eigenlijk niet.
misschien dat hij wel wat homoervaringen heeft ik weet niet.

maar echt homo is hij niet. zonder onderbroek merk verkoopt geen jockstraps.


mark100 | 23-05-2017

geen jockstraps
https://www.cr7underwear.com/


Duval | 23-05-2017

het best bewaarde geheim in de voetbalwereld. Homoseksualiteit. maar blijf vooral, lees vooral, religie de schuld geven van de bekrompen mindsetting van mensen!


Wessel | 23-05-2017

@mark100:Lag in de armen van Badr Hari, maar is natuurlijk 'n geintje. Mss verliefd op zichzelf met geëpileerde wenkbrauwen, dagelijkse kapsels, onthaard lichaam, overgebleekt gebit, koperrode make up, fillers, botox en 'n ontharste bilnaad met 'n roze reet gelijk 'n baviaan. Eigen standbeeld, museum en CR7 vliegveld. Rukt wsl in de spiegel op zich zelf!


Ferry | 26-05-2017

En daar komt Silvio Berlusconi weer om de hoek kijken! Gelukkig is die ultrarechtse banga-incest ouwelul nu van het politieke toneel verdwenen...


Justin | 27-05-2017

In 1990 kwam de Britse prof voetballer Justin Fashanu (van Nigeriaanse/Gyaneesche afkomst) uit de kast. Wat een strom dat veroorzaakt heeft. Vreselijk. En dan was hij ook nog zwart. Het hele eiland stond op z'n kop. Duurde nog lang voor de volgende weer het lef had.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven