Duitsland wil homohuwelijk via rechter

18-05-2017 | De Duitse politicus Volker Beck van Der Grünen heeft donderdag op zijn Facebookpagina laten weten dat zijn partij naar het Duitse Constitutionele Hof stapt om daar de openstelling van het huwelijk voor paren van het zelfde geslacht af te dwingen. Er liggen al geruime tijd drie wetsvoorstellen klaar om het homohuwelijk in Duitsland te legaliseren maar de regerende coalitie van CDU/CSU en SPD heeft tot nu toe geweigerd de wetsvoorstellen in behandeling te nemen. De partij van bondskanselier Merkel is tegen de komst van het homohuwelijk maar vooral tegen het adoptierecht voor homoseksuele paren. Het oudste wetsvoorstel dateert al van 2013, en afgelopen woensdag zei een regeringscommissie voor de 28ste maal dat ze meer tijd nodig heeft voor beraad. "Maar die beraadslagingen komen er nooit," aldus een woordvoerder van de Groenen. Ze stappen naar de rechter om af te dwingen dat de regering nog voor de zomer, maar zeker voor de verkiezingen in september, beslist over de komst van het homohuwelijk.

Uit een peiling die de Duitse overheid zelf begin dit jaar liet uitvoeren blijkt dat maar liefst 83 procent van de stemgerechtigden voor de legalisering van het homohuwelijk is. Dit percentage is nog nooit zo hoog geweest. Een jaar geleden zei nog slechts 68 procent voor de komst van het homohuwelijk te zijn. Ook adoptie door homoparen is volgens een groot deel van de Duitsers geen probleem. Bijna 76 procent is van mening dat homostellen een kind moeten kunnen adopteren en opvoeden. Toch blijft de christelijke coalitie onder aanvoering van Merkel nee zeggen tegen de openstelling van het huwelijk. Duitsland is één van de laatste westerse landen zonder homohuwelijk. Het land kent sinds 2001 wel het geregistreerde partnerschap voor paren van het zelfde geslacht.

Deel dit artikel:  

Reacties:

kees | 18-05-2017

Duitsland is één van de laatste westerse landen zonder homohuwelijk. uit het artikel.

dat is niet waar.


Nico | 18-05-2017

Zo lang die "liefhebbende" christenen (of andere gelovigen) de macht hebben, zullen ze blijven doorgaan met hun discriminerende maatregelen/wetgeving.


Wessel | 18-05-2017

Altijd dezelfden:Christenen. Hebben zoveel kapot gemaakt. Sinds de invoering v/h Christendom als staatsgodsdienst in 't RR in de 4de eeuw is de beschaving er hard op achteruit gehold.Het niveau v/d Klassieke Oudheid is nimmer meer bereikt. Seksualiteit werd iets vies en zondigs en begrippen als Onbevlekt Ontvangen, maagdelijkheid en kuisheid deden hun intrede.Nu dat de laatste 40 jaar enigszins veranderd is, gaat men andere gelovigen, die er precies zo over denken als de Christenen toen, welkom heten, en kunnen we weer van voren af aan beginnen.


Kees | 18-05-2017

Volwassenen die nog in een sprookjesboek geloven (dat is op zich al zielig). Maar vervolgens andere mensen op basis van dat sprookjesboek hun geluk onthouden dat is pas echt ziek. Het bewijs dat geloof je mentaal zwaar beschadigt en je kennelijk het gevoel geeft dat je anderen mag discrimineren uit naam van je godje. Ik word er steeds misselijker van. En dan heb ik het nog niet eens over die criminele organisatie genaamd de Katholieke kerk. Dit instituut heeft erg veel bloed aan z'n handen in b.v. Afrika maar ook het bedekken van grootschalige kindermisbruik binnen hun eigen fijne liefdevolle organisatie. En terwijl die schijnheiligen met hun handen bij kinderen in hun broekjes zaten, lazen ze andere mensen de les over ze moesten/moeten leven. Ik heb daar maar een woord voor: "afschuwwekkend"!


Popje | 18-05-2017

Merkel is geen democraat. Opgegroeid in een communistisch land waar op de grove misdaad van homoseksualiteit een lange gevangenisstraf stond.
Merkel is een autoritaire despoot die heel Europa naar de afgrond brengt
Merkel gaat op alle gebieden haar boekje ver te buiten.

In de toekomst zal zij in de geschiedenisboeken beschreven worden als de Sloper van het Vrije Westen


Sandra | 19-05-2017

Als Duitsland niet binnen twee jaren een 'homohuwelijk' invoert, zeer waarschijnlijk dat homo's voorgoed als 2de rangs burger worden behandeld. Partnerschap= trouwverbot! Vroeger was er o.a. het J√úDENVERBOT (schande)
voor o.a. de horeca. Nu homo-EHE-VERBOT Niets geleerd!
 


Joke | 19-05-2017

Sandra Je hebt gelijk. De succesvolle islamlobby bedreigt de vrijheid van homo's.
Sinds het homohuwelijk staat homo-emancipatie stil. (Stilstand is achteruitgang)
Sla een willekeurige krant open en een moslimcolumnist probeert jou te overtuigen van zijn mening de islam "de beste uitvinding sinds het gesneden brood".
- Volledig gebrek aan zelfkritiek, vrouwen- en homorechten verzwijgen, de schuld van alles steeds bij anderen leggen, onverdraagzaam voor niet-gelovigen of andere kerken. Dat zijn de kenmerken van elke column.
En door o.a. Turkije betaalde amtenaren blijven hun onverdraagzaamheid goedje spuien in het liberale Nederland.
Hoe liberaal moet je zijn tegen anti-liberalen?


Onur | 19-05-2017

Ons land waar je fluitend over straat betonschaar en hoofddoek meeneemt?
Maar de tanden tot de wortel eruit worden geslagen door landgenoten als je gewoon hand in-hand-loopt met je partner.
Vrijheid is niet vanzelfsprekend (kijk in Arabia) Dat laat je toch niet afpakken door de eerste onverdraagzame ezel? 
 


Dirk | 19-05-2017

Je zou toch denken dat ze iéts hebben geleerd van '40-'45...


Hennie | 19-05-2017

De theocratie leeft in de Bondsrepubliek!
Omdat mevrouw Merkel zich niet kan indenken met een vrouw getrouwd; omdat de Beierse minister-president Stäubler (juiste naam?) zich niet kan indenken met een man getrouwd, verbied je het vrouwen met vrouwen en mannen met mannen te trouwen.
Je ziet het in alle landen waar het homoseksuelen moeilijk gemaakt wordt. Wat ik voor mezelf niet goed vind, mag de ander niet.


Herman | 20-05-2017

Je vraagt je af wat homo's Merkel voor iets ergs hebben MISDAAN.
Zelfs verkrachters, moordenaars, mensenrechten-schenders, criminelen hebben meer rechten dan homo's.
Dat ze niet dezelfde rechten aan homo's geeft, als ieder ander mens.


Cees | 20-05-2017

Mooie reacties hierboven. Wat is die Merkel toch een "onmens'. Maar even serieus: het blijft natuurlijk wel hee curieus dat een overgrote meerderheid van de Duitsers (er even van uitgaande dat dat cijfer van 83% klopt) geen bezwaar heeft tegen openstellling van het burgerlijk huwelijk (wanneer gaan we die kloteterm "homohuwelijk" nou eens voorgoed afschaffen???) en dat dit doodleuk wordt genegeerd door het CDU. Toch denk ik dat het uiteindelijk ook in Duitsland gewoon gaat gebeuren. Het is simpelweg een kwestie van tijd. Ik vermoed zomaar dat mutti Merkel dat zelf ook heel goed aanvoelt.


@wessel | 20-05-2017

was er in de oudheid een homohuwelijk?
dacht het niet


@cees | 20-05-2017

het afschaffen van de term homohuwelijk?

oke waarom niet.

waarom zou er overigens alleen een huwelijk moeten zijn met twee personen.


waarom niet met 3 of 4 personen als deze mensen het goed met elkaar kunnen vinden? ( ik bedoel tegelijkertijd gesloten man/man/vrouw /man bijvoorbeeld )

en waarom vier je huwelijksnacht niet in de darkroom? kan de rest ook meegenieten van het "huwelijk"

tegenwoordig word alles een huwelijk genoemd.

afschaffen dat burgerlijke huwelijk het zorgt voor verwarring ..........

het is een kwestie voor de kerk of andere in prive.


@wessel | 20-05-2017

en jij denkt wessel dat in de oudheid mensen heel tolerant waren ten opzichte van homosexualiteit?
ja ik heb die verhalen gehoord ja van schandknaapjes bij de rijkere.....
maar dat was niet algemeen hoor........


harrie | 20-05-2017

En Duitsland en Frankrijk gaan Europa eerdaags overheersen,twee landen die ons ooit hebben overvallen en bezet,gaan ons eerdaags vertellen hoe we moeten leven,want zij hebben nu de macht met Engeland uit de EU ,hebben we niets meer te vertellen.Naar ons luisteren doen ze echt niet.


Cees | 20-05-2017

Harrie toch! Ik zou maar vast gaan emigreren.


Peter @ harrie | 20-05-2017

In zekere zin overheersen Duitsland en Frankrijk Europa al jaren. Maar liever dat dan Turkije en Marokko dat doen.


Lulkoek(jes). | 21-05-2017

Dit is echt allemaal lulkoek, want de Groenen hebben dit j√°ren geleden al kunnen doen met hun junkie trofeenicht Volker Beck. Maar nee, ipd gaan ze lekker nietsdoen en maar mekkeren enwachten tot het verkiezingstijd is. Niet dat dat huwlijk relevant is goor de gays en lesbos die gelukkig single zijn en niet aan die onzin mee hoeven te doen.


harrie | 21-05-2017

Peter je heb zeker goede ervaringen met de Duitse overheersing gehad?


Socrates | 21-05-2017

Merkel weet legers derde wereld troepen Europe in te dringen en geeft ze prioriteit, en homo's zijn bij haar tweederangs burgers. De globale mafia is blij met haar.


Wessel | 21-05-2017

@Wessel:klets niet zo uit je nek. In de Oud-Griekse samenleving was contact tussen man-man en man-jongeling geaccepteerd. De vrouw was er voor 't voortbrengen v/h nageslacht. Er was zelfs geen apart woord voor homoseksualiteit; woord pas ontstaan in de 19de eeuw.Genegenheid voor 'n man was van gelijke waarde als die voor 'n vrouw. Jij betrekt 't in 't vulgaire met schandknaapjes en rijke oude heren.Lees je Klassieken, uilskuiken.


Aan Dirk. | 21-05-2017

Voor Duitsland is het '33-'45 en niet '40-'45. Hitler kwam aan de macht en voor de Duitsers heet hun persoonlijk aandeel '33-'45... de periode van het Nationaal Socialisme. De oorlog duurde van '39-'45, afhankelijk van welk standpunt je dingenziet en waar je vandaan komt.
En aan al die mensen die steeds maar weer Nazisme, "de oorlog", Hitler, etc. erbij halen: ik vind het erg onfatsoenlijk om steeds maar weer die periode te bagetalliseren door deze met het niet toestaan van de "gleichgeschlechtliche ehe". Ze hebben niets, maar dan ook niets met elkaar te maken. Het ene is milliarden malen erger dan het andere en niet met elkaar te vergelijken. Merkel is een onfris en onfatsoenlijk mens, en zelf lesbisch bovendien, maar, dat maakt haar geen Nazi of een Hitler.


@wessel | 22-05-2017

bronnen graag.......


@wessel | 22-05-2017

bronnen graag.......


@ aan dirk | 22-05-2017

uit je bijdrage lesbisch bovendien in dezelfde zin onfris en onfatsoenlijk....

erggg....


Joop | 22-05-2017

Merkel "schafft es lieber" met de nieuwe gelukszoekers uit Tunesi√ę en Marokko. Zij die vrouwen aanranden en schijt hebben aan Europa.
Merkel luistert liever niet naar haar eigen volk. In Tunesi√ę of Marokko zou Merkel trouwens wel anders piepen!


Lucas@@wessel | 22-05-2017

Lees eens wat geschiedenisboeken over homoseksualiteit in de Griekse Oudheid en geef dan pas je repliek. Je oren zullen gaan klapperen van verbazing. Eerst de feiten staven!


@lucas | 22-05-2017

geloof wat je wil geloven ik hou het liever bij feiten.......

en ik lees dat het helemaal niet zo algemeen geaccepteerd was zoals Wessel of Jij ons wil doen geloven.


@lucas | 22-05-2017

http://www.holebi.info/phpnews/kortnews.php?action=fullnews&id=10373


mark100 | 23-05-2017

voor wessel en voor lucas

in het oude griekenland was zeker niet alles geaccepteerd zoals in nederland nu.

oudere bottoms werden niet geaccepteerd en werden als vreemd gezien.
en er was zeker wel schaamte bij bepaalde relaties die nu wel normaal zijn in Nederland.


bron | 23-05-2017

bron
http://www.holebi.info/phpnews/kortnews.php?action=fullnews&id=10373


bron | 23-05-2017

een samenleving vol taboes vooral bij anale penetratie. vooral degene die gepenetreerd werd.

dus zo vrij en leuk was het oude griekenland niet zoals sommige hier willen geloven.


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven