Genomineerden Jos Brink Prijs 2017 bekend

26-04-2017 | De genomineerden voor de Jos Brink Oeuvreprijs zijn: café Lellebel, politieagente Ellie Lust en de voorzitter van het Nederlandse Netwerk voor Intersekse Miriam van der Have. Voor de Jos Brink Innovatieprijs zijn BeyonG Veldkamp, Ryanne van Dorst en The Hang-Out 010 genomineerd. Op zondag 21 mei worden de winnaars bekend gemaakt door minister Bussemaker (Emancipatie) in het Oude Luxortheater in Rotterdam. De Oeuvreprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000,- euro en een kunstwerk. Voor de Innovatieprijs wordt een cheque t.w.v. van 1.000,- euro uitgereikt.

De Jos Brink Oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een fundamentele bijdrage heeft geleverd aan en zich over een langere periode heeft ingezet voor de verbetering van de positie van LHBTI’s in de samenleving. De Jos Brink Innovatieprijs is een prijs voor een persoon of organisatie die zich op zeer inspirerende wijze inzet voor de verbetering van acceptatie en veiligheid van LHBTI's in de samenleving. Beide prijzen worden eenmaal in de twee jaar uitgereikt.

De Amsterdamse Dragshowbar Lellebel bestaat sinds 1997 en richt zich uitsluitend op de travestie-, transseksuele, homoseksuele en lesbische gemeenschap. Ellie Lust is woordvoerster bij de politie en mede-initiatiefneemster van het politienetwerk Roze in Blauw, hét aanspreekpunt voor LHBT’s voor zowel binnen als buiten de politie. Miriam van der Have is zowel nationaal als internationaal actief op het gebied van emancipatie van mensen met een intersekse conditie. Ze is medeoprichter, voorzitter en woordvoerder van het Nederlands Netwerk Intersekse/DSD (NNID) en medevoorzitter van de Organisation Intersex International Europe (OII Europe).

BeyonG Veldkamp is onder andere oprichtster van TransUnited en projectleider van Respect2Love, waarmee zij zich inzet voor LHBT’s met een biculturele achtergrond. Daarnaast was BeyonG te zien in het reality tv-programma Love me Gender, waarin zij als transvrouw op zoek ging naar ware liefde en daarmee genderdiversiteit onder de aandacht bracht bij een breed publiek. Ryanne van Dorst, ook bekend als Elle Bandita, heeft met het tv-programma Geslacht! De intersekse conditie bekend gemaakt aan een groot publiek. In Geslacht! vraagt Ryanne van Dorst, zelf geboren als persoon met een intersekse conditie zich af welke rol gender speelt in onze maatschappij en waarom we denken in de hokjes 'man' en 'vrouw'. The Hang-Out 010 is een huiskamer van waaruit LHBT-jongeren uit Rotterdam bij elkaar kunnen komen en hun projecten kunnen ontwikkelen. Uniek aan het concept is dat het geen bar is. The Hang-Out 010 is bedoeld als veilige ontmoetingsplaats, een tweede huiskamer, waar zij anderen kunnen ontmoeten en bijvoorbeeld huiswerk kunnen maken.

De jury voor de Jos Brink Prijs 2017 bestaat uit Paul de Leeuw (voorzitter), Valentijn de Hingh (model, dj en columnist), Jan Taminiau (modeontwerper), prof. dr. Gloria Wekker (emeritus hoogleraar gender en seksualiteit) en dr. Lisette Kuyper (SCP-onderzoeker LHBTI-emancipatie).

Deel dit artikel:  

Reacties:

Chris | 26-04-2017

die griet op de foto heeft in ieder geval geen uitleg nodig om te zien dat het een pot is haha


Reactie op Chris | 26-04-2017

Als eerst wil ik beginnen met iedereen te feliciteren en we duimen voor jullie allemaal. Wie de prijs ook gaat winnen, hij is het aan iedereen gegund.

Dan uiteraard reactie op Chris: Wat ben jij een ongelofelijke EI. Dat je zo reageert op iemand, dit slaat gewoon echt nergens op. Ga je schamen en ga aub weer terug in de kast! Wat een domme opmerking zeg. (ik spuug ook even mee, net zoals mijn voorganger)


Marc | 26-04-2017

Hoezo een foute reactie? Is t erg om te kunnen zien dat iemand homo is?


jelte | 26-04-2017

@Marc nee het is niet erg als je ziet dat iemand homo is, maar de manier van reageren kan ook zijn gewoon vinden en niet reageren, hoe klinkt het als groepen zeggen die gozer heeft geen uitleg nodig je kunt wel zien dat het een flikker is.


Huib | 26-04-2017

Ellie Lust: " Over politiek doe ik in mijn functie nooit uitspraken.......Maar ik zou nooit PVV stemmen! " Hoe dom kan iemand zijn?


Wessel | 26-04-2017

JB was 't prototype van iemand zoals n trotse en viriele homo niet zou moeten/willen zijn. Verwijfd, wuft, altijd met dat handje, overdreven en aanstellerig present op de buis, in 't gevlei willen komen bij omaatjes en 't KH. Echt niet homo emancipatie bevorderend, maar meer 't stereo type benadrukkend van hoe hetero's over homo's denken.


janny | 27-04-2017

@chris wat een rare reactie,maar goed dat er mensen zich in zetten voor roze in het blauw,hun zijn dus hard nodig voor mensen met voor oordelen zoals jou,het is een mooie vrouw,vaak komen deze reacties voor bij mensen die eigenlijk willen dat ze gewoon hun zelf durven te zijn,maar het niet durven,of gewoon het niet kunnen uitstaan dat zon mooi iemand niet valt op iemand van het zelfde geslacht,@chris wat is jou probleem,ga dat eens te raden voordat je oordeeld,want het komt wel ergens vandaan op hoe je reageerd


janny | 27-04-2017

TIK foutje bedoel op het zelfde geslacht


janny | 27-04-2017

andere geslacht bedoel ik


Joop | 27-04-2017

Bah Wessel, wat een flauwe opmerking. Jos Brink heeft wel degelijk bijgedragen aan homo emancipatie, was ook geliefd onder de heterobevolking. Of hij verwijfd was of niet, wat maakt dat uit? Zolang iedereen zichzelf maar kan zijn toch? Of je een verwijfde man leuk vindt of niet, dat is natuurlijk persoonlijk. Ook ik ken mensen die ik wel leuk vind of niet, om uitleenlopende redenen. Hoe hetero's over homo's denken, zegt meer over de hetero's die zo denken. Het hokjes denken. Geen enkele homo voldoet aan een beeld hoe een homo zijn moet, ieder mens is uniek.


Jansje | 27-04-2017

Elly heeft al wat prijzen gewonnen ik gun het de Lellebel leuk cafe en lieve mensen die zich buiten het cafe en binnen het cafe met passie inzetten voor de communitie. Ook voor hetero publiek super leuk is en dat al 20 jaar dat verdiend een prijs echt een prijs.


Boris@Chris | 28-04-2017

Ellie Lust heeft meer invloed en voor elkaar gekregen dan jij in je hele flutloze leven ooit voor de homogemeenschap hebt gedaan! Trutje...


Ellie lustobject | 29-04-2017

Ellie Lust veel gedaan voor de homogemeenschap Woow!!! dat is nieuw!
Het is en blijft een man/wijf die een slaatje extra boterham weet te verdienen over de rug van vele homoseksuele Niks meer, niks minder.
Als het gaat om roos in blauw? Dat is een pedofiele organisatie
Hoe jonger je ben Hoe sneller je geholpen wordt


Wessel | 29-04-2017

@Joop. Je dient dat nmm in 'n breder kader te zien. Types a la JB, maar bijv. ook de Canal Parade met vele blote dansende en opgeilende kerels doen de homo zaak eerder slecht dan goed. Niet dat aanstellerige, overdrevene, exalterende, maar ingetogen, staan voor je zaak, overtuigend. Daarmee krijg je de homo levensstijl geaccepteerd. Het eerste (ver)wordt tot aapjes kijken in Artis. Hetero's die willen zien hoe "gek" homo's (kunnen) zijn. Relnichten en mega verwijfde mannen dragen daartoe zeker hun steentje bij.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven