Nominaties homoprijzen bekend gemaakt

01-02-2017 | In Amerika zijn de nominaties bekend gemaakt voor de 28e GLAAD Media Awards. De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) houdt bij hoe media berichten over homo- en transseksuelen. De Amerikaanse beweging werd in 1985 opgericht en reikt sinds 1990 prijzen uit aan media en personen. Lady Gaga en Elton John zijn beiden genomineerd in de muziekcategorie van de GLAAD Media Awards. Ook Frank Ocean en Sia strijden om die prijs van de Amerikaanse homorechtenorganisatie. In de categorie 'Realityserie' is wederom Caitlyn Jenner genomineerd voor de serie 'I Am Cait'. Ze neemt het op tegen onder anderen 'I Am Jazz' en 'Gaycation', de reisdocumentaireserie van actrice Ellen Page.

Er zijn nominaties in meer dan 20 categorieën variërend van 'Beste Dramaserie' en 'Beste Grote Speelfilm' tot 'Beste Blog' en 'Beste Artikel in een Magazine'. Opmerkelijk is de categorie voor 'Grote Speelfilm'. Daarin zijn slechts twee films genomineerd: 'Moonlight', die momenteel ook erg succesvol is in de Nederlandse bioscopen en 'Star Trek Beyond'. In deze laatste film bleek het karakter Sulu homoseksueel te zijn. In de categorie 'Dagelijks Drama' is zelfs maar één genomineerde: 'The Bold And The Beautiful'.

De GLAAD Media Awards worden tijdens twee ceremonies uitgereikt. In Los Angeles worden de prijzen uitgereikt op 1 april en in New York gebeurt hetzelfde op 6 mei. Klik hier voor een volledig overzicht van alle genomineerden.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven