Voetballers massaal uit de kast

11-01-2017 | Het zou goed zijn als een grote groep professionele voetballers tegelijk uit de kast komt. Dat zei Greg Clarke, voorzitter van de Engelse voetbalbond (FA), afgelopen week in de Britse media. Volgens Clarke kan dan in één keer het laatste taboe in de voetbalwereld verbroken worden. Hij stelt voor om enige tijd te nemen om zijn voorstel vorm te geven en de eerste speeldag van het volgende voetbalseizoen als doel te nemen voor de massale 'coming out'.

De Britse homoactivist Peter Tatchell zegt dat er misschien wel vijfhonderd homoseksuele voetballers actief zijn in de diverse Engelse professionele voetbalcompetities. Clarke hoopt dat enkele tientallen volgend seizoen uit de kast durven komen. De afgelopen tijd heeft de voorzitter van de FA gesproken met enkele LGBT-sporters, waaronder ook enkele voetballers. "Het zou een geweldige actie zijn en de homoseksuele voetballers kunnen fungeren als voorbeeld voor velen. Voor de voetballers is het minder moeilijk omdat ze niet alleen uit de kast komen. Voor alle sporters, professioneel en amateur, jong en oud zal het makkelijker worden om zichzelf te zijn binnen de sportvereniging," aldus Clarke. Ook Kevin Miles van de Football Supporters Federation is enthousiast. "Supporters accepteren homoseksuele voetballers sneller als niet één maar een aantal actief zijn op de velden."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 11-01-2017

Een mooi gebaar. Maar een ieder moet toch zelf lekker bepalen of hij zijn geaardheid bloot wil leggen of niet. Alsof je je als homo moet verantwoorden.


qw | 12-01-2017

"Outing" is en blijft parels voor de zwijnen gooien. Waarom moeten homo's zich "outen"? Omdat een stel volslagen idioten zomaar aanneemt dat alle mannen en alle voetballers op vrouwen vallen? Ik kan ze vertellen dat veel mannen vooral op mannen vallen en dat het nooit de mannen zijn van wie zij als ziende blinden denken dat ze homo zijn. Dat die ziende blinden hun zieke hersenen maar eens grondig laten bijstellen. In de psychiatrische behandeling ermee. Als iemand denkt dat rood blauw is, ga je met hem naar het ziekenhuis.


jelte | 12-01-2017

Verschil en overeenkomst, homo's zogenaamd uit de kast dat zou verschil zijn, overeenkomst ze gaan allemaal in de kist.


BertJan | 12-01-2017

Bij oma op zolder stond een eeuwenoude Louis-weetikdehoeveelste kast.
Mijn eerste lieverd en ik hebben in die kast vaak gevrijd. Het was heerlijk.


Peter | 13-01-2017

Om te zijn wie je bent moet je dus massaal jezelf "outen"? Vanaf dat ik me bewust was dat ik homo ben heb ik altijd bij mezelf gedacht, waarom moet ik vertellen dat ik op jongens/mannen val? Mijn hetero broers gingen toch ook geen verhaal houden waarom ze op meisjes/vrouwen vielen? Niet de persoon in kwestie maar de omgeving moet maar eens gaan nadenken, wat maakt het voor de donder uit op welke manier je je leven in wilt richten als ja aan het voetballen bent bijvoorbeeld?


Nou ja zeg | 13-01-2017

Lekker je muil houden en zwijgen als mensen voor homo's worden uitgescholden. Bah wat een bange burgerlijke katjes in het dorp kerk knijpers


Wessel | 14-01-2017

Uit de kast komen is 'n individuele zaak gelijk iemands sexualiteit. De 1 zegt 't, de nader houdt 't liever voor zich om welke reden dan ook. Het zou helpen als iconen uit de kast komen, maar bij hen spelen commerci√ęle en sociale media belangen 'n doorslaggevende rol. Vicieuze cirkel dus.


Ladwie | 14-01-2017

Bedenkelijk dat er hier homo's reageren die hun geaardheid verborgen willen houden. We moeten allemaal open en eerlijk zijn over wie we zijn. Stel je hebt een feestje met je collega(voetballers)'s. Moet je dan je vriendje thuislaten? Wat een belachelijke toestand. Gewoon eerlijk en open zijn.


Pim | 19-01-2017

HET ROZE VOETBAL TABOE - Dit is een echte aanrader en sluit aan bij deze problematiek. Dit boek is juist geschreven om aan te tonen dat homoseksualiteit nog altijd een heet hangijzer is binnen het macho wereldje van het voetbal. Echt super mooi, ontroerend en vooral leerzaam boekje... voor de liefhebbers te bestellen bij boekscout.nl of vrolijk.nl isbn 978-94-6176-647-2 / 9789461766472 Hoe meer mensen het kopen hoe groter de kans dat deze discussie actueel blijft!


Roger | 14-03-2017

Betaald voetbal bestaat ruim 70 jaar en dust niet pas 5 of 6, 7 jaar. Op een enkele van de tienduizenden gestopte profs of semi profs is achteraf gebleken homo te zijn die, vanwege groepsdruk of commerci√ęel belang tijdens zijn carri√®re, niet uit de kast kon komen.


Roger | 14-03-2017

Hè verdorie. mobieltje glipt uit handen. nu lijkt voorgaande wel russisch. sorry


Roger | 14-03-2017

Lieve help. misbruik gemeld. waar heb ik nou weer op gedrukt.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven