Russische protest tegen regenboogshirts

06-12-2016 | Russische parlementsleden hebben een officiële klacht ingediend bij de mediawaakhond van het land zodat onderzoek gedaan kan worden naar het populaire computerspel 'FIFA 17'. Volgens de politici overtreden de makers van het spel de Russische wet "tegen homoseksuele propaganda". Dat melden Russische media. In het kader van de Britse Rainbow Laces-actie konden spelers afgelopen week gedurende drie dagen gratis regenboogshirts downloaden en zo een potje virtueel voetballen in een zeskleurig shirt. Met de Rainbow Laces-actie voert de Engelse Premier League al enkele jaren actie om LGBT-haat in de voetbalstadions terug te dringen. Zo liepen diverse spelers en scheidsrechters al met een gekleurde aanvoerdersband of gekleurde veters (laces - red.) in hun schoenen.

De Britse voetbalbond liet eerder weten zeer blij te zijn met de regenboogshirts en de aandacht voor hun Rainbow Laces-actie. Russische politici spreken er evenwel schande van. "Propaganda voor niet-traditionele seksuele relaties kan schadelijk zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen," aldus de klacht. Ze roepen de Russische autoriteiten op het spel aan te passen of de leeftijdsgrens van de spelers te verhogen. "Als dit op korte termijn niet lukt moet het spel verboden worden en uit de handel worden genomen."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 06-12-2016

Wat een zielige figuren in Rusland. Al die haat is uiteraard weer ingegeven door die liefhebbende geloven.


J.D. | 06-12-2016

Hebben ze in rusland echt geen andere problemen om zich druk over te maken? De homofobie viert daar hoogtij aangewakkerd door misselijkmakende politici.


Rainbow | 06-12-2016

De hele homofobie in Rusland is er alleen maar om de misstanden, o.a. veroorzaakt door de kerken en politiek, te verbergen.
Het is toch veel makkelijker om een minderheid aan te vallen dan te kijken naar het wangedrag van het hele zieke land....


Wessel | 06-12-2016

Wat 'n onzin. Liep je 30 jaar geleden in 'n gekleurde onderbroek rond en niet in zo'n grote, wollige, witte, was je geheid 'n mietje. Wat ze in Rusland zouden moeten verbieden zijn die boerse, vette, straalbezopen Russen met 'n hangpens van hier tot Tokio, slechts gehuld in 'n minuscule speedo. Dat is pas schadelijk voor de ogen en zintuigen. De Engelse voetbalbond heeft de handen vol aan zichzelf gezien 't mega paedo schandaal daar met bewijzen dat clubs zwijggeld hebben betaald aan de jongens. Wisten er dus alles van, maar de reputatie v/d club ging boven alles. Speelt niet alleen in Rome!


Emiel | 06-12-2016

die russen zijn echt de weg kwijt. hoe kan nou een shirt een kledingstuk . schadelijk zijn voor de gezondheid en ontwikkeling van een kind.


qw | 06-12-2016

Inmiddels worden Russische soldaatjes lekker uitgepooierd. Zie "Russian soldiers 'used for sex'".


mark100 | 07-12-2016

nico wil het verband leggen met geloof.
alsof alles daarmee gezegd is.

Maar ik betwijfel dat.

Zo godsdienstig volk is rusland niet.


Het heeft eerder met nationalisme en zogenaamd cultuur te maken. En met de hersenspoeling van de regering.

Onwetendheid regeert niet alleen in oossten maar ook in nederland.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven