FIFA bestraft homofobe spreekkoren

20-12-2016 | De Wereldvoetbalbond FIFA heeft een groot aantal landen bestraft omdat de spelers of de supporters zich hebben misdragen. Het Chileense nationale elftal mag de komende twee interlands niet afwerken in het grootste stadion van het land nadat supporters zich onlangs schuldig maakten aan homofobe spreekkoren. De incidenten vonden plaats tijdens het duel in de WK-voorronde tussen Chili en Uruguay van 15 november. Sinds oktober 2015 is het al de achtste keer dat Chili door de FIFA gesanctioneerd wordt voor homofobe spreekkoren. De Chileense voetbalbond krijgt tevens een boete van 30.000 Zwitserse frank (28.000 euro). Door de sanctie zal Chili de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Paraguay en Ecuador niet in het nationaal stadion van Santiago mogen spelen.

De straf is volgens diverse homo-organisaties terecht maar niet hoog genoeg. Verwezen wordt naar de straf die de Engelse voetbalbond onlangs kreeg. Voor het dragen, door de spelers van het nationale elftal, van een poppy (klaproos) om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te herdenken werd de Engelse bond beboet met een straf van 45.000 Zwitserse frank (42.100 euro) boete. Op internet is inmiddels op diverse plekken de discussie gaande of het terecht is dat het éénmalig dragen van een ongeoorloofde politiek uiting aanzienlijk zwaarder bestraft wordt worden dan het herhaalde malen doen van homofobe uitlatingen. De Engelse voetbalbond is boos over de opgelegde straf voor de solidariteitsactie van haar spelers maar heeft laten weten niet in beroep te gaan.

De FIFA zegt al jaren dat het zeer actief zal optreden tegen discriminatie en homofobie op en rond de voetbalvelden. "De FIFA vecht al vele jaren tegen discriminatie in het voetbal en het opleggen van sancties is één van de methodes," zei Claudio Sulser van de Wereldvoetbalbond enige tijd geleden. "Maar straffen alleen kunnen het gedrag van bepaalde groepen niet veranderen. De FIFA en de hele voetbalgemeenschap moeten een boodschap van gelijkheid en respect uitdragen."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 20-12-2016

Goed dat de FIFA dat doet. Het is ook broodnodig in de voetbalwereld. Nude KNVB nog, ieder weekend wanneer er weer over homo's gescandeerd wordt , en dat gebeurt bij iedere wedstrijd, ook grote straffen!


Wessel | 21-12-2016

Zal wellicht (?) pas veranderen indien beroemde spelers die gay zijn maar dit voor zich houden (mede) uit angst voor dit soort gedrag en transfer waardedaling, uit de kast komen. Rugby spelers doen dit ook, maar bij voetbal is men als de dood. Voetbal heeft sowieso 'n nogal opgefokt sfeertje om zich heen. Noemt men emotie maar tegelijkertijd maakt 't 't tonen van ware emoties onmogelijk. Al die lefgozertjes met hun gouden ballen!


God the Problem | 22-12-2016

Religie


Sjakie | 24-12-2016

Het is vreselijk dom volk, die voetbal supporters. Kan je die mensen √ľberhaupt iets leren?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven