COC Alkmaar sluit haar deuren

12-12-2016 | Over een paar weken sluit COC Alkmaar definitief haar deuren. Dat meldt de voorzitter van COC Noord-Holland-Noord, Richard Ivangh, op de website van de belangenorganisatie. Het gemeentebestuur van Alkmaar besloot onlangs dat het COC in 2017 nog maar aanspraak kan maken op een zeer beperkte subsidie. Dit bedrag is niet genoeg om de huur van het pand aan de Bierkade in het centrum van de stad te financieren. Omdat de gemeenteraad geen langdurige visie en structurele oplossing kan of wil geven over een COC-vereniging op een vaste locatie in de stad heeft het bestuur besloten de huur van het huidige pand na 30 jaar op te zeggen en is de organisatie vanaf 1 januari dakloos. Het COC Café, dat opereerde onder de naam 1811 Dance & Drinks, is per direct gesloten.

Een meerderheid van de Alkmaarse gemeenteraad was niet bereid het COC meer subsidie te verstrekken. "De VVD is van mening dat het COC net als iedere andere vereniging zelfredzaam dient te zijn, maar gaat met deze insteek voorbij aan de inzet van de vele vrijwilligers bij maatschappelijke activiteiten zoals bijvoorbeeld de voorlichting op scholen," aldus Ivangh op de website van COC Noord-Holland-Noord. Ook het CDA, OPA en Leefbaar Alkmaar stemden tegen extra subsidie voor het COC. De penningmeester van de homo-organisatie berekende een maand geleden al dat extra geld nodig is om alle activiteiten en de huur van het pand te kunnen blijven bekostigen. Het pand gaat zoals het er nu naar uit ziet binnenkort verloren maar het bestuur zoekt inmiddels naar alternatieven om zo toch te kunnen zorgen voor een veilige en gezellige omgeving waar LHBT's elkaar kunnen blijven ontmoeten. Voorlopig gaan de activiteiten zoals voorlichting op scholen, Café Hoezo Anders en het Maatjesproject wel gewoon door.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Bespottelijk | 15-12-2016

Homofobe Kerken krijgen bakken met geld. Homofobe Kerken komen zelfs op de Monumentenlijst of worden tot Wereld Erfgoed verklaard


Mark | 15-12-2016

Wedden dat wanneer ik een moskee uit de grond wil stampen ineens wel subsidie krijg? Ik wil als homo ook bidden dus ik wil onmiddellijk subsidie. Dan moet ik dat toch ook krijgen? Of niet soms! Nederland zakt steeds verder weg.


Hoera ! | 15-12-2016

Binnenkort komt de dag dat ook de moskee, net als christelijk/katholieke godshuizen worden verbouwd tot slijterijen of discotheken. Heerlijk !


Dirk | 23-12-2016

Wat een stomme reacties van de laatste drie reageerders. Wat hebben kerken en moskeeen nu te maken met de sluiting van het COC home?


rob | 09-01-2017

Kan er geen overleg komen hoe nu verder te gaan ipv mopperen over de houding van de gemeente? Wat zou een lidmastschap kosten om zo je onafhankelijkheid te verkrijgen.
Eigen baas worden is zo veel wasrd.


Mathijs | 13-12-2017

Jammer ,er al heel veel coc bars dicht.
Ik woon in Deventer en daar is 2 jaar geleden ook dicht gegaaan.
Ik mis het . Ik stond achter de bar. dat viel helemaal weg .


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven