Voetbalbonden tegen homodiscriminatie

07-11-2016 | Elf Europese voetbalbonden tekenen komende woensdag The European Diversity Statement in de Amsterdam ArenA. Met de ondertekening van deze intentieverklaring, een initiatief van Heroes of Football, maken zij zich sterk om te komen tot Europese samenwerking voor volledige acceptatie van homoseksualiteit binnen het voetbal. De KNVB ondersteunt het Heroes of Football-project en host dit bijzondere event. De elf Europese voetbalbonden die de verklaring ondertekenen zijn België, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Luxemburg, Nederland, Noord-Ierland, Noorwegen, Schotland, Spanje en Turkije evenals de UEFA en FARE.

Frans Timmermans, eerste Vice-President van de Europese Unie, is aanwezig bij de ondertekening. "Nog steeds durven sporters, zowel in het voetbal als veel andere sporten, niet uit de kast te komen. Laten we samen een front vormen tegen homofobie en zo een nieuwe norm creëren voor gelijke rechten in sport. Het is onze plicht!"

Heroes of Football is een Europees initiatief om ervoor te zorgen dat iedereen die van voetbal houdt of deelneemt aan het spel, onbelemmerd plezier beleeft en daarin helemaal zichzelf kan zijn, ongeacht zijn/haar seksuele voorkeur. In het voetbal is openlijk uitkomen voor je seksuele voorkeur nog altijd geen gemeengoed. Om een signaal af te geven én de sportbonden hun verantwoordelijkheid te laten nemen zullen woensdag twee homoseksuele voetballers uit de kast komen tijdens de officiële kick-off van de Europese bewustwordingscampagne.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Wessel | 07-11-2016

Als CR7 nou 'ns opschoot!


qw | 10-11-2016

Jésus Tomillero gisteren in "De Standaard" als scheidrechter bedreigd en beledigd. El árbitro gay Jesús Tomillero denuncia amenazas de muerte tras echar a un espectador. Van mij krijgt hij een standbeeld.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven