Veel homo's voelen zich onveilig op sportclub

11-10-2016 | Ruim 16 procent van de homo's en lesbiennes voelt zich niet veilig op de sportclub. Vooral bij voetbalclubs is dat een groot probleem, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Eén op de zes sportende lesbiennes en homo's durft daarom niet uit de kast te komen. "Op het veld worden grappen gemaakt, je staat met elkaar onder de douche, probeer er dan maar eens voor uit te komen dat je homo bent. We hebben ook geen enkel goed voorbeeld van een profvoetballer hoe het wél zou kunnen. Ook wordt het onderwerp homoseksualiteit op voetbalclubs vrijwel niet besproken," stelt Karen Blankenstein van de John Blankenstein Foundation. Door middel van workshops hoopt de organisatie dat te veranderen bij zowel prof- als amateurclubs.

De Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF vindt ook dat er meer aandacht moet komen voor dit probleem. "Iedere sportvereniging moet uitdragen dat iedereen welkom is. Wij vinden dat alle verenigingen daar beleid voor moeten hebben," stelt een woordvoerder van de sportorganisatie op de site van RTL Nieuws. Nog geen enkele Nederlandse profspeler kwam gedurende zijn carrière uit de kast. Dat maakt het er niet makkelijker op voor een amateurspeler die homo is. Aan het onderzoek van RTL Nieuws namen ruim duizend LHBT's deel.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Schande | 11-10-2016

Angst bij mensen? Bij jongeren vanwege goden, geesten, maagden, profeten? De dominees, priesters, imams en ander zogeheten godgeleerden zullen er het glas op heffen. Hun missie is dan immers geslaagd en... heel belangrijk: hun broodwinning loopt door. Mensen eerst angst, hel en verdoemenis aanpraten om vervolgens de hulpverlener uit te hangen Wanneer stopt de goddelijk flauwekul over seks nu eens. Mensen houdt eens op met je religies. Jullie maken al eeuwen meer kapot dan lief is


Hennie | 11-10-2016

Ga dan maar muziek maken. Ik heb nooit problemen ondervonden bij mijn orkest om mijn geaardheid.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

21:00 | Empire

23:30 | How To Get Away With Murder

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven