De meester is homo

31-10-2016 | Nadat Sip Markink, een leraar in Amsterdam, ten overstaan van zijn klas uit de kast was gekomen, gebeurde er iets waar de leraar bijzonder trots op is. Op zijn blog beschrijft Markink wat er gebeurde. Zijn leerlingen hadden hem op het schoolfeest zien dansen met zijn vrouwelijke collega's en impliceerden dat hij haar leuk vond. "U bent echt een womanizer meester," aldus de leerlingen in de klas. "Eerst lachte ik het weg, maar toen het niet ophield, kwam ik met het volgende: Jongens, luister! Ik zal jullie eens wat vertellen. Ik vind deze dames inderdaad erg leuk, we hebben veel lol, maar ik kan jullie uit de droom trekken: ik val op mannen!"

Op zijn blog zegt hij dat de klas drie seconden doodstil was. "Zo doodstil zijn ze normaal alleen als ik boos ben geworden, wat nauwelijks gebeurt. Daarna de eerste: "Nee dat kan niet! U maakt een grapje!" "Nee hoor, ik ben bloedserieus!" "Waaaat?" En weer ontplofte er een bom in de klas. Zoveel vragen, zoveel verbazing. Ik riep de boel tot orde en ze mochten een voor een vragen stellen. "Heeft u een vriend?" "Heeft u weleens wat met een vrouw gedaan?" "Wat vonden uw ouders ervan?" Ik gaf op alles eerlijk antwoord en de klas ging helemaal los. Vanuit de ene hoek: "We supporten u, meester!!" Vanuit de andere hoek: "Ik geloof het gewoon niet! U lijkt helemaal niet op een homo." Dat vond ik een interessante. Ik verhief mijn stem weer voor rust in te tent en herhaalde de opmerking. "Wat N. hier zegt is heel interessant, want blijkbaar hebben sommigen van jullie het beeld van homo's dat het kerels zijn die in leren pakjes op boten dansen, of kerels die heel verwijfd doen en als een huppelend catwalkmodel rond paraderen. Dat hoeft helemaal niet. Het kan en is natuurlijk allemaal prima, maar niet elke homo is zo'n type." Ik liep rondjes en beantwoordde nog veel vragen, alles willen ze erover weten. Voor ik het wist, ging de bel en stond ik bij de deur handjes te schudden. Van velen een woordje: "Cool, meester!", "Ik geloof het nog steeds niet", "Leuke les!". Een meisje bleef nog even. "Meester, ik val op meisjes!" Trots liet ze op haar telefoon foto's van haar vriendin zien. "We hebben al vier maanden, ze is zo leuk! Alleen de klas weet het nog niet." We gaan nu samen bedenken hoe we dat aan de klas gaan vertellen, want dat is wel wat ze graag wil, en dan in mijn les. Blij liep ze de deur uit. Bijna niks van de les terechtgekomen, maar misschien wel de mooiste en belangrijkste les van het jaar."

Op Twitter postte de leraar de volgende dag een update: "Het meisje heeft net haar coming out gehad in mijn les. Luid applaus van de klas, wel 3 keer! Ik zit nog even na te glunderen". Markink noemt het met recht "de mooiste en belangrijkste les van het jaar."

Deel dit artikel:  

Reacties:

bart | 31-10-2016

Geweldig, zo'n actie doet meer tegen discriminatie en stigmatisering dan vele andere actie's! Compliment!!!!!


Kanaaleilanden G | 31-10-2016

Goed gedaan Sip!


Bertrand | 31-10-2016

Bij mij geloven ze het ook vaak niet. En ik heb geen zin ze te overtuigen.


Nieuws! | 31-10-2016

Dit is nieuws omdat het zo bijzonder is. Op de meeste scholen hebben de islamieten de macht en mogen leraren niet herkenbaar homo zijn. Dat is een afschuwelijk feit.


Jelle | 31-10-2016

Ik ben bouwvakker, maak dit ook mee. Soms een verbazing, meestal positief


Joop | 31-10-2016

Mooi verhaal, fijn dat dit zo gelopen is.
@Nieuws, ik weet niet waar u woont maar op de meeste scholen in Nederland hebben islamieten niet de macht. U haalt er weer zaken bij die niet ter zake doen. Beetje jammer.


@Joop | 01-11-2016

Jij piept wel anders zodra je door de eerste islamiet in elkaar geslagen wordt vanwege je geaardheid. Of ben jij er zo een die zich bij voorbaat aanpast en nooit met zijn vriend gearmd over straat durft te lopen?


Nico | 02-11-2016

Wat een toffe les! Dit soort lessen moeten op elke school plaatsvinden. Weten hoe een mens inelkaar steekt. En geen comentaar leveren of uitschelden en zo. Toffe leraar! Had ik maar zo'n leraar.


Wessel | 03-11-2016

Maakt Jet B. geheid vrolijk. Spontane acties sorteren vaak 't beste effect. Alleen jammer dat de dissonanten toenemen.Niettemin, count your blessings,not your sorrows.Sexualiteit is 'n onvervreemdbaar deel van je eigenheid. Kan die leraar dat niet ff in Rome gaan vertellen?


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven