Burgemeesters bezorgd om bedreigingen homo's

19-06-2016 | De Rotterdamse homogemeenschap heeft zaterdag een doodsbedreiging ontvangen. Dat meldt het Algemeen Dagblad op haar website. In een brief wordt opgeroepen tot een 'homo-moord' die zijn beslag zou moeten krijgen tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Als doelwit wordt de Regenboogboot van de Rotterdamse homohoreca-ondernemer Patrick Nijenhuis genoemd. Nijenhuis, eigenaar van onder meer De Regenboog en De Unie in Rotterdam, vaart al jaren mee met de botenparade door de Amsterdamse grachten en laat in een reactie weten dat hij zich niet laat intimideren.

In de dreigbrief staat onder meer te lezen "Jullie moeten kapot". Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam reageerde met afschuw op de dreigbrief en raadt Nijenhuis aan aangifte te doen. "Het is een criminele daad mensen op deze wijze angst aan te jagen," zegt de burgemeester in het Algemeen Dagblad. "Verder hoop ik dat de homogemeenschap zich niet laat intimideren. Als dat wel gebeurt, winnen de mensen die de samenleving willen ontregelen. Daarom moeten we dit wel en tegelijkertijd niet serieus nemen."

Niet alleen de burgemeester van Rotterdam maakt zich zorgen, ook burgemeester Eberhard van der Laan (foto) van Amsterdam heeft zijn bezorgdheid uitgesproken. Vrijdag nodigde hij vertegenwoordigers van de homo-gemeenschap uit voor een gesprek omdat een terreurgroep gelieerd aan IS zijn volgelingen heeft opgeroepen om aanslagen te plegen tijdens Gay Pride feesten wereldwijd. Van der Laan stelt dat er momenteel geen aanwijzing is voor een concrete dreiging gericht tegen roze activiteiten in Amsterdam. "De driehoek roept Amsterdammers al langer op niet toe te staan dat aanslagen in het buitenland ons leven veranderen, en roept dus op om gewoon naar het café te gaan, of naar een concert of naar Euro Pride later dit jaar," aldus de burgemeester.

Deel dit artikel:  

Reacties:

helaas | 19-06-2016

totaal verkeerd icoon , had moeten zijn


Joop | 19-06-2016

Triest natuurlijk....Maar wat ik me eigenlijk afvraag, vertegenwoordigers van de homogemeenschap? Allereerst, wie horen er allemaal bij de homogemeenschap? Zijn dat alleen de feestende homo's die altijd vooraan staan en op boten springen of is de gemeenschap elke HLBT die Nederland kent, inclusief getrouwde vaders die toch liever de herenliefde bedrijven?
Ten tweede, wie zijn deze vertegenwoordigers dan?

Ik ben daar toch wel zeer benieuwd naar.


Joop | 20-06-2016

Nou Luc en Leo, ik ben benieuwd welk initiatief jullie gaan nemen naar een betere wereld voor LGTB. Oh nee, ik lees Leo, kom eens met iets anders....dus wel commentaar op de gaypride maar zelf achterover leunen en commentaar leveren? Kom jij eens met iets anders!


Bespreekbaar | 20-06-2016

Wat denk je van EN serieus debat EN serieus kritiek op religie? Gecombineerd met serieus debat EN discussie over Vrijheid van Religie en Vrijheid van Onderwijs?


Aiglon | 20-06-2016

Wat mij opvalt dat op deze site mensen elkaar voortdurend in de haren vliegen en aanvallen op de persoon spelen. Over het oorspronkelijke onderwerp gaat het zelden.

Terug naar het onderwerp: ik denk dat er rekening gehouden moet worden met de mogelijkheid van een aanslag maar dat we ons evenmin gek moeten laten maken.


Carl | 20-06-2016

Ik raad iedereen hier dit stuk te lezen: http://www.bnr.nl/opinie/kustaw-bessems/10306738/zelfs-een-klein-beetje-moeite-hebben-met-homos-is-achterlijk
Wij als de gemeenschap moeten er voor elkaar zijn. Prima als je geen zin heb om op een biot te staan, maar waarom mensen aanvallen die dat wél doen? Als homo's weten we als geen ander hoe het is om gediscrimineerd te worden. Als we elkaar ook nog gaan discrimineren, gaat het mijns inziens mis... En vind ik jammer. Laat iedereen in hun waarde. Oordeel niet en wees tolerant. Tolereer anderen zoals je graag zelf getolereerd zou willen worden.


@Marc | 20-06-2016

Heerlijk hè dat generaliseren?!


Lesbiejeanne | 20-06-2016

Homo's blijven door feesten. Zien wel wat er aan de hand is, maar er gebeurt niet veel. Straks als lammeren ter slachtbank.
Hoe komt het dat steeds meer joden vertrekken uit Europa? Vooral nu nog uit La douce France. Alles wat anders is moeten weer sorry dat ik besta gaan zingen. Als er een totalitaire macht aan het groeien is dan heeft de democratie het nakijken.
Dat is bij religie z, bij ideologie en....bij de EU. Het komt nu vanuit alle hoeken.
Kijken lees aub naar het intervieuw met Scäubele in die Zeit.
Ik hoor en zie geen reacties uit de internationale gemeenschap helaas.


Wessel | 20-06-2016

Bij de Gay Pride ligt de nadruk teveel op naakt en seks.Krijgt 't al gauw iets liederlijks en ordinairs. Wat is daar zo " trots=pride" aan? Als 't antwoord luidt: moet kunnen, zullen homofoben je meteen van repliek dienen (want moet ook kunnen) en dan zijn de gays weer boos en verongelijkt. Overdrijving schaadt. Als je de gay zaak 'n warm hart toedraagt en wilt dat 't simpelweg 1 v/d vele vormen van samenleven is, moet je in ieder geval niet dat soort Prides propageren, ontstaan in dat lawaaierige,schreeuwende, cultuurloze Amerika.


Nellie | 20-06-2016

Griezelig al die mensen die vinden dat 'bloot' en 'sex' niet getoond mogen worden. Het zou 'ordinair' en 'vulgair' zijn. Ik vind van niet, ik vind het leuk, gezellig, prachtig en geniet ervan. Nu nog mooi weer en mijn dag kan niet meer stuk.


Lesbiejeanne | 21-06-2016

Nellie ik vind het ook. Ik zal er zelf niet naar toe gaan. Hoeft ook niet. Ik vind wel ieder zijn eigen feestje. Kijk naar het zomer carnaval in Rotterdam , ook heel erg bloot.
Je zult zien dat dit soort feesten aan banden wordt gelegd omdat we religie beledigen. Het heeft ook iets over de top. Zoiets als het einde van het Romeinse Rijk of het einde van het bestuur van de Lodewijken in Frankrijk.
Ik denk dat we deze feesten weer eens moeten herzien en kijken hoe we verder moeten met de emancipatie. Ik betoogde al eens naar de buitenwijken te gaan en de orthodoxie en conservatisme daar op te zoeken met alternatieven. Want de buitenwijken en de grachtengordel is een hemelsbreed verschil. Twee parallelle werelden. We hoeven toch niet te blijven feesten op boten? Een gay bevrijdingsfeest op het Mercator bijvoorbeeld.
Een kleine groep NAZI's trok ook heel Duitsland mee in een vreselijke dictatuur en de oorlog die er uit volgde. En nu gebeurt precies het zelfde,
Dictatuur is voor bange mensen, democratie is niet voor bange mensen!


Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven