Homohuwelijk én adoptie in Mexico

12-08-2015 | Het Hooggerechtshof van Mexico heeft geoordeeld dat adoptie door homoparen niet verboden mag worden. Tot nu toe is het volgens de Mexicaanse wet niet toegestaan dat homostellen officieel kinderen adopteren maar dat is volgens de hoogste rechter tegen de grondwet. Hetzelfde Hof oordeelde ruim aan maand geleden ook al dat het huwelijk geen exclusieve verbintenis is tussen man en vrouw. Volgens het hoogste rechtsorgaan van het Midden-Amerikaanse land is het een schending van de grondwet als paren van het zelfde geslacht het wettelijke huwelijk wordt ontzegd. Volgens de uitspraak van het 'Suprema Corte de Justicia de la Nación' mogen homo's dus volgens de wet in het huwelijk treden én kinderen adopteren. Het is nu aan de politiek om dit in de praktijk ook mogelijk maken. Wanneer dat gaat gebeuren in niet bekend.

Dat adoptie door homostellen nu mogelijk wordt is een goede zaak volgens zowel homo- als mensenrechtenorganisaties in Mexico. Het geeft homoseksuelen de erkenning die ze volgens de grondwet verdienen, aldus de homobeweging. Een woordvoerder van een mensenrechtenorganisatie laat weten dat veel kinderen nu geholpen kunnen worden. "Er leven volgens de statistieken meer dan honderdduizend kinderen op straat in Mexico. Veel van hen  hebben nu kans op een betere start en toekomst."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles