Homohuwelijk én adoptie in Mexico

12-08-2015 | Het Hooggerechtshof van Mexico heeft geoordeeld dat adoptie door homoparen niet verboden mag worden. Tot nu toe is het volgens de Mexicaanse wet niet toegestaan dat homostellen officieel kinderen adopteren maar dat is volgens de hoogste rechter tegen de grondwet. Hetzelfde Hof oordeelde ruim aan maand geleden ook al dat het huwelijk geen exclusieve verbintenis is tussen man en vrouw. Volgens het hoogste rechtsorgaan van het Midden-Amerikaanse land is het een schending van de grondwet als paren van het zelfde geslacht het wettelijke huwelijk wordt ontzegd. Volgens de uitspraak van het 'Suprema Corte de Justicia de la Nación' mogen homo's dus volgens de wet in het huwelijk treden én kinderen adopteren. Het is nu aan de politiek om dit in de praktijk ook mogelijk maken. Wanneer dat gaat gebeuren in niet bekend.

Dat adoptie door homostellen nu mogelijk wordt is een goede zaak volgens zowel homo- als mensenrechtenorganisaties in Mexico. Het geeft homoseksuelen de erkenning die ze volgens de grondwet verdienen, aldus de homobeweging. Een woordvoerder van een mensenrechtenorganisatie laat weten dat veel kinderen nu geholpen kunnen worden. "Er leven volgens de statistieken meer dan honderdduizend kinderen op straat in Mexico. Veel van hen  hebben nu kans op een betere start en toekomst."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven