Homohuwelijk én adoptie in Mexico

12-08-2015 | Het Hooggerechtshof van Mexico heeft geoordeeld dat adoptie door homoparen niet verboden mag worden. Tot nu toe is het volgens de Mexicaanse wet niet toegestaan dat homostellen officieel kinderen adopteren maar dat is volgens de hoogste rechter tegen de grondwet. Hetzelfde Hof oordeelde ruim aan maand geleden ook al dat het huwelijk geen exclusieve verbintenis is tussen man en vrouw. Volgens het hoogste rechtsorgaan van het Midden-Amerikaanse land is het een schending van de grondwet als paren van het zelfde geslacht het wettelijke huwelijk wordt ontzegd. Volgens de uitspraak van het 'Suprema Corte de Justicia de la Nación' mogen homo's dus volgens de wet in het huwelijk treden én kinderen adopteren. Het is nu aan de politiek om dit in de praktijk ook mogelijk maken. Wanneer dat gaat gebeuren in niet bekend.

Dat adoptie door homostellen nu mogelijk wordt is een goede zaak volgens zowel homo- als mensenrechtenorganisaties in Mexico. Het geeft homoseksuelen de erkenning die ze volgens de grondwet verdienen, aldus de homobeweging. Een woordvoerder van een mensenrechtenorganisatie laat weten dat veel kinderen nu geholpen kunnen worden. "Er leven volgens de statistieken meer dan honderdduizend kinderen op straat in Mexico. Veel van hen  hebben nu kans op een betere start en toekomst."

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven