Massaprotest tegen homohuwelijk

21-06-2015 | In Rome zijn zaterdag honderdduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de komst van het samenlevingscontract voor homoseksuelen en onderricht daarover in het onderwijs. Italië is het laatste land in Europa waar koppels van hetzelfde geslacht geen wettelijke erkenning hebben. Maar de centrum-linkse regering van Matteo Renzi wil hier verandering in brengen en heeft een wetsvoorstel ingediend.

Volgens de organisatoren namen bijna een half miljoen mensen aan de betoging deel. Opvallend was de diverse samenstelling van de manifestanten: jongeren, bejaarden maar ook heel wat families met kleine kinderen. Ze droegen spandoeken met 'Families redden de wereld' of 'Verdedig onze kinderen'.

De regering-Renzi zou tegen het einde van het jaar een samenlevingscontract voor homoseksuelen willen invoeren. De tekst ligt momenteel voor in de Senaat, maar wordt vertraagd door de duizenden amendementen die werden ingediend door de centrum-rechtse partij van Angelino Alfano, minister van Binnenlandse Zaken. Zijn partij is niet tegen een wettelijk samenlevingscontract maar ziet het niet zitten als homoparen ook kinderen mogen adopteren.

Uit een recente enquête blijkt dat maar liefst 76 procent van de Italiaanse bevolking voor de komst van een wettelijke verbintenis voor homoparen is. Voor de opening van het huwelijk voor personen van het zelfde geslacht is 51 procent van de ondervraagden.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven