Massaprotest tegen homohuwelijk

21-06-2015 | In Rome zijn zaterdag honderdduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de komst van het samenlevingscontract voor homoseksuelen en onderricht daarover in het onderwijs. Italië is het laatste land in Europa waar koppels van hetzelfde geslacht geen wettelijke erkenning hebben. Maar de centrum-linkse regering van Matteo Renzi wil hier verandering in brengen en heeft een wetsvoorstel ingediend.

Volgens de organisatoren namen bijna een half miljoen mensen aan de betoging deel. Opvallend was de diverse samenstelling van de manifestanten: jongeren, bejaarden maar ook heel wat families met kleine kinderen. Ze droegen spandoeken met 'Families redden de wereld' of 'Verdedig onze kinderen'.

De regering-Renzi zou tegen het einde van het jaar een samenlevingscontract voor homoseksuelen willen invoeren. De tekst ligt momenteel voor in de Senaat, maar wordt vertraagd door de duizenden amendementen die werden ingediend door de centrum-rechtse partij van Angelino Alfano, minister van Binnenlandse Zaken. Zijn partij is niet tegen een wettelijk samenlevingscontract maar ziet het niet zitten als homoparen ook kinderen mogen adopteren.

Uit een recente enquête blijkt dat maar liefst 76 procent van de Italiaanse bevolking voor de komst van een wettelijke verbintenis voor homoparen is. Voor de opening van het huwelijk voor personen van het zelfde geslacht is 51 procent van de ondervraagden.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles