Massaprotest tegen homohuwelijk

21-06-2015 | In Rome zijn zaterdag honderdduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de komst van het samenlevingscontract voor homoseksuelen en onderricht daarover in het onderwijs. Italië is het laatste land in Europa waar koppels van hetzelfde geslacht geen wettelijke erkenning hebben. Maar de centrum-linkse regering van Matteo Renzi wil hier verandering in brengen en heeft een wetsvoorstel ingediend.

Volgens de organisatoren namen bijna een half miljoen mensen aan de betoging deel. Opvallend was de diverse samenstelling van de manifestanten: jongeren, bejaarden maar ook heel wat families met kleine kinderen. Ze droegen spandoeken met 'Families redden de wereld' of 'Verdedig onze kinderen'.

De regering-Renzi zou tegen het einde van het jaar een samenlevingscontract voor homoseksuelen willen invoeren. De tekst ligt momenteel voor in de Senaat, maar wordt vertraagd door de duizenden amendementen die werden ingediend door de centrum-rechtse partij van Angelino Alfano, minister van Binnenlandse Zaken. Zijn partij is niet tegen een wettelijk samenlevingscontract maar ziet het niet zitten als homoparen ook kinderen mogen adopteren.

Uit een recente enquête blijkt dat maar liefst 76 procent van de Italiaanse bevolking voor de komst van een wettelijke verbintenis voor homoparen is. Voor de opening van het huwelijk voor personen van het zelfde geslacht is 51 procent van de ondervraagden.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven