Taxichauffeur geschorst na weigeren dragqueen

19-12-2014 | De Amsterdamse taxichauffeur die vorige maand weigerde om twee dragqueens te vervoeren is tijdelijk geschorst. De Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopelezz, die mede-eigenaar is van Club Church, was eind november naar Pink IDFA geweest op het Rembrandtplein en zocht na een gezellige avond een taxi. Ze belde een taxi die volgens de app op slechts 200 meter verwijderd was. Toen de chauffeur enkele minuten later arriveerde keek hij de wachtende dragqueen in de ogen maar gaf vervolgens gas en reed door. Omdat dit niet de eerste keer was besloot Hopelezz (foto) het incident te melden bij het Meldpunt Discriminatie en het politienetwerk Roze in Blauw. Ook diende ze een klacht in bij Taxi Centrale Amsterdam (TCA).

TCA heeft excuses aangeboden en de chauffeur mag een week zijn werk niet uitvoeren. TCA-directeur Richard van der Veen stelt in de Telegraaf dat een week schorsing een zware straf is voor een taxichauffeur. "We onthouden hem een week van zijn inkomen. Maar ons standpunt is dat wij helemaal niemand op geen enkele wijze willen discrimineren, dit nemen we hoog op en daarom nemen we maatregelen."

Deel dit artikel:  

Reacties:

mal | 20-12-2014

Ik zou zeggen dat mensen wegzetten als tokkie in zichzelf al een uitstekend voorbeeld van die tolerantie is.

Wat verder amusant is, is de dubbele ontkenning van de TCA directeur in de Telegrof: "... is dat wij helemaal niemand op geen enkele wijze willen discrimineren.", wat dus eigenlijk betekent dat zij eigenlijk iedereen wel een beetje willen discrimineren. (niemand + niet = iedereen) en dat is op zich best wel weer heel erg netjes 😉


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven