Amsterdamse taxichauffeurs weigeren dragqueens

25-11-2014 | Taxichauffeurs van Taxi Centrale Amsterdam (TCA) weigeren regelmatig dragqueens te vervoeren. Dat lijkt de conclusie nadat de Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopelezz haar verhaal dinsdag deed op haar eigen facebookpagina. Hopelezz, die mede-eigenaar is van Club Church, was maandag naar Pink IDFA geweest op het Rembrandtplein en zocht na een gezellige avond een taxi. Ze belde een taxi die volgens de app op slechts 200 meter verwijderd was. Toen de chauffeur enkele minuten later arriveerde keek hij de wachtende dragqueen in de ogen maar gaf vervolgens gas en reed door. Omdat dit niet de eerste keer was besloot Hopelezz het incident te melden bij het Meldpunt Discriminatie en het politienetwerk Roze in Blauw. Ook diende ze een klacht in bij TCA.

Toen ze melding maakte van het incident op Facebook en haar ervaringen deelde, meldden meerdere dragqueens uit Amsterdam zich met soortgelijke ervaringen. D66-raadslid Jan-Bert Vroege heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van B&W. Hij wil weten of het college gerichte maatregelen gaat nemen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. "Uit gesprekken met betrokkenen hebben we opgemaakt dat het helaas vaker voorkomt dat met name dragqueens worden geweigerd door taxichauffeurs. Dit past absoluut niet bij Amsterdam. We hebben altijd voorop gelopen in de strijd voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders," aldus Vroege in het Parool.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven