Adoptieverbod Russische kinderen officieel

13-02-2014 | In Rusland is woensdag een wet van kracht geworden die adoptie van Russische kinderen door homoparen uit het buitenland verbiedt. De wet werd een half jaar geleden al besproken in het Russische parlement en Poetin gaf ook al zijn goedkeuring. Woensdag werd de wet door de handtekening van premier Medvedev officieel bekrachtigd. Ook ongetrouwde (hetero)stellen uit landen die het huwelijk hebben open gesteld voor homoparen of een geregistreerd partnerschap kennen voor twee personen van het zelfde geslacht zijn vanaf nu uitgesloten van adoptie. Dit betekend dat homostellen uit bijvoorbeeld Nederland, maar ook ongetrouwde heterostellen niet meer in aanmerking komen om Russische kinderen te adopteren.

De Russische overheid wil met de nieuwe wet jonge kinderen beschermen tegen "ongewenste invloeden" om zodoende "een harmonieuze ontwikkeling" voor geadopteerde kinderen te garanderen.

In Rusland was het voor homoseksuele koppels al niet toegestaan om een kind te adopteren. Adoptie door ongetrouwde individuen is echter wel toegestaan, zij hoeven hun seksuele geaardheid niet bekend te maken. Homoactivist Nikolai Alekseev betreurt de nieuwe wet en liet eerder al weten dat de nieuwe regels het nu al corrupte Russische adoptiesysteem nog corrupter en meer homofoob zullen maken.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven