Rusland wil adoptie door homokoppels verbieden

28-03-2013 | De Russische president Vladimir Poetin is van plan om adoptie van Russische kinderen door buitenlandse homoseksuele koppels te verbieden. Hij heeft een verzoek hiertoe naar het parlement gestuurd en tevens het Russische gerechtshof verzocht de regels omtrent adoptie aan te passen. Eerst moet namelijk worden uitgezocht of de adoptieregels ook daadwerkelijk kunnen worden aangepast en of dat binnen de wettelijke regels past.

Begin februari liet het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken al weten dat het wilde onderzoeken in hoeverre Russische weeskinderen 'psychologische schade' zouden ondervinden van adoptie door homoseksuele koppels.

Homoactivist Nikolai Alekseev denkt dat het een politieke actie betreft. "Het zal nauwelijks invloed hebben op buitenlandse homoseksuele koppels, maar vooral op Russische kinderen die in erbarmelijke omstandigheden leven," aldus Alekseev. "Daarnaast is het uitermate ingewikkeld om de seksuele geaardheid van een toekomstige adoptie-ouder vast te stellen. Tevens zal het nu al corrupte Russische adoptiesysteem nog corrupter en meer homofoob worden."

In Rusland is het voor homoseksuele koppels niet toegestaan om te trouwen en daardoor is adoptie door homoseksuele stellen ook niet mogelijk. Adoptie door ongetrouwde individuen is echter wel toegestaan en zij hoeven hun seksuele geaardheid niet bekend te maken.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven