Rusland wil adoptie door homokoppels verbieden

28-03-2013 | De Russische president Vladimir Poetin is van plan om adoptie van Russische kinderen door buitenlandse homoseksuele koppels te verbieden. Hij heeft een verzoek hiertoe naar het parlement gestuurd en tevens het Russische gerechtshof verzocht de regels omtrent adoptie aan te passen. Eerst moet namelijk worden uitgezocht of de adoptieregels ook daadwerkelijk kunnen worden aangepast en of dat binnen de wettelijke regels past.

Begin februari liet het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken al weten dat het wilde onderzoeken in hoeverre Russische weeskinderen 'psychologische schade' zouden ondervinden van adoptie door homoseksuele koppels.

Homoactivist Nikolai Alekseev denkt dat het een politieke actie betreft. "Het zal nauwelijks invloed hebben op buitenlandse homoseksuele koppels, maar vooral op Russische kinderen die in erbarmelijke omstandigheden leven," aldus Alekseev. "Daarnaast is het uitermate ingewikkeld om de seksuele geaardheid van een toekomstige adoptie-ouder vast te stellen. Tevens zal het nu al corrupte Russische adoptiesysteem nog corrupter en meer homofoob worden."

In Rusland is het voor homoseksuele koppels niet toegestaan om te trouwen en daardoor is adoptie door homoseksuele stellen ook niet mogelijk. Adoptie door ongetrouwde individuen is echter wel toegestaan en zij hoeven hun seksuele geaardheid niet bekend te maken.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven