Rusland wil adoptie door homokoppels verbieden

28-03-2013 | De Russische president Vladimir Poetin is van plan om adoptie van Russische kinderen door buitenlandse homoseksuele koppels te verbieden. Hij heeft een verzoek hiertoe naar het parlement gestuurd en tevens het Russische gerechtshof verzocht de regels omtrent adoptie aan te passen. Eerst moet namelijk worden uitgezocht of de adoptieregels ook daadwerkelijk kunnen worden aangepast en of dat binnen de wettelijke regels past.

Begin februari liet het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken al weten dat het wilde onderzoeken in hoeverre Russische weeskinderen 'psychologische schade' zouden ondervinden van adoptie door homoseksuele koppels.

Homoactivist Nikolai Alekseev denkt dat het een politieke actie betreft. "Het zal nauwelijks invloed hebben op buitenlandse homoseksuele koppels, maar vooral op Russische kinderen die in erbarmelijke omstandigheden leven," aldus Alekseev. "Daarnaast is het uitermate ingewikkeld om de seksuele geaardheid van een toekomstige adoptie-ouder vast te stellen. Tevens zal het nu al corrupte Russische adoptiesysteem nog corrupter en meer homofoob worden."

In Rusland is het voor homoseksuele koppels niet toegestaan om te trouwen en daardoor is adoptie door homoseksuele stellen ook niet mogelijk. Adoptie door ongetrouwde individuen is echter wel toegestaan en zij hoeven hun seksuele geaardheid niet bekend te maken.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

Lees nu de eerste column van onze nieuwe columnist AKO. Klik hier voor zijn (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Suitsupply en de actiegroep 'Gezin in Gevaar' | klik hier

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn laatste bijdrage over het jaarverslag van de Europese Commissie over hoe zij gelijke rechten voor LHBTI's bevordert.

Gay op TV

22:00 | MVS

23:45 | The Graham Norton Show

Recent uit de kast!

| Zander Hodgson (acteur/model)

| Kevin McHale (acteur)

| Abbi Jacobson (actrice)

| Robert Páez (schoonspringer)

| Alyson Stoner (zangeres)

| Cory Michael Smith (acteur)

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles