Toppers blij met 'Shine'

02-02-2009 | De Toppers, René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon, zullen ons land op het Eurovisie Songfestival in mei van dit jaar vertegenwoordigen met het nummer 'Shine'. Dat is de uitkomst van het Nationale Songfestival, waarin zondag het liedje werd gekozen waarmee de Toppers naar Moskou afreizen.

Nadat het publiek het liedje 'Shine' koos, maakte Gordon bekend dat hij een paar maanden geleden de tekst had geschreven onder de naam Ger van de Westelaken. Zijn collega-toppers wisten dat pas nadat er zes nummers waren geselecteerd. 'Shine' had niet de voorkeur van de vakjury. Die koos voor 'Angel in the night', maar het publiek, dat telefonisch en per sms kon stemmen, koos voor 'Shine'. De mening van de vakjury telde voor eenderde mee in de eindstand, die van het publiek voor tweederde. Met een overduidelijke 48 procent van de stemmen bleef 'Shine' de andere songs ruim voor.

Vrijdag al werd bekend dat de Toppers via een loting in de tweede halve finale van het Songfestival zijn geplaatst. Dit betekent dat zij 'Shine' op 14 mei ten gehore moeten brengen, in een directe strijd met landen als Servië, Griekenland en Ierland. Als ze bij de beste tien van de negentien eindigen gaan de mannen door naar de finale op 16 mei. Op 12 mei wordt er ook al een halve finale gehouden, met landen als Israël, België en Zweden. De afgelopen vier jaar is het Nederland niet gelukt om met een inzending in de finale van het liedjesfestijn te komen. Glennis Grace (2005), Treble (2006), Edsilia Rombley (2007) en Hind (2008) kwamen geen van allen door de halve finale.

De NOS zendt het Eurovisie Songfestival dit jaar voor de laatste keer uit. De Tros neemt het vanaf volgend jaar over. De Tros volgt de Toppers dit jaar in hun weg naar het Songfestival acht weken lang voor een docusoap op Nederland 1, die vanaf 19 maart iedere donderdagavond te zien is.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven