Homo's houden niet van 'relnichten'

18-10-2008 | Uit een onderzoek van het televisieprogramma Rondom 10 en COC Nederland blijkt dat 70 procent van de ondervraagden van mening is dat er op homoseksualiteit nog altijd een taboe rust. Bijna de helft van de homo's houdt daar in het openbaar rekening mee: ze lopen niet hand in hand en zullen niet op straat hun partner een zoen geven. Het onderzoek dat onlangs werd gehouden onder 680 COC-leden wordt zaterdag tijdens een uitzending van Rondom 10 officieel gepresenteerd.

Veel homo's hadden de afgelopen jaren te maken met vijandig gedrag en geweld. Zo is 58 procent wel eens uitgescholden vanwege zijn geaardheid en 31 procent bedreigd. Dertien procent van alle homoseksuelen, bijna één op de zeven dus, is wel eens mishandeld. Ongeveer de helft heeft er moeite mee zijn partner in het openbaar te zoenen of hand in hand te lopen. Verder ondervindt bijna één op de vijf in het dagelijks leven last van berichten over excessen in de homoscene, zoals de Groninger hiv-zaak.

Hoewel de meerderheid het belang voor de emancipatie inziet van homo-evenementen als Gay Parade en Roze Zaterdag, zegt een op de drie ondervraagden wel last te hebben van het 'nichterige' beeld dat hierdoor ontstaat. Zo'n 36 procent vindt ook dat het gedrag van 'Geer en Goor' het beeld neerzet dat alle homoseksuelen relnichten zijn. Ruim negentig procent van de respondenten vindt dat de homo-emancipatie nog niet is voltooid.

Tags: COC, onderzoek
Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

20:30 | House Rules

21:00 | Holby City

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven