Homo-emancipatie binnen NAVO

29-10-2008 | D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en zijn collega-Kamerlid Boris van der Ham willen dat het kabinet aan de slag gaat met de vorming van een NAVO-werkgroep over homoseksualiteit. Deze moet er toe bijdragen dat binnen de NAVO een actief homo-emancipatiebeleid gevoerd gaat worden.

Pechtold en Van der Ham reageren met hun verzoek op een brief die staatssecretaris De Vries (Defensie, CDA) onlangs naar de Kamer stuurde. Daarin stelt hij dat Nederland ertoe wil bijdragen het onderwerp, mede door de werkgroep, in NAVO-verband te agenderen. D66 wil dat het niet bij ambities blijft. Pechtold: "Wij willen van de staatssecretaris concrete toezeggingen wat de inzet van de Nederlandse regering zal zijn en op welke termijn vorderingen verwacht mogen worden".

Nederland voert binnen de eigen krijgsmacht al een actief homo-emancipatiebeleid en kent met de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK) ook een organisatie die opkomt voor de belangen van homoseksuelen. Van der Ham: "Bij veel andere NAVO-lidstaten is dit nog niet zo goed geregeld. Er zijn zelfs landen die homoseksualiteit binnen het leger niet accepteren. Nederland moet een voortrekkersrol vervullen om die acceptatie te bewerkstelligen".

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

20:35 | Het Uur Van De Wolf | Erwin Olaf

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven