FinanciŽle problemen COC blijven

24-10-2008 | Homo-organisatie COC meldt dat de in juni aangekondigde verkoop van het verenigingsgebouw in de Rozenstraat in Amsterdam niet door gaat. De deal met woningbouwvereniging NV Stadsgoed is op het laatste moment afgeketst.

De homobelangenorganisatie was van plan het pand aan Stadsgoed te verkopen om het vervolgens weer terug te huren. De functie van het gebouw zou daarbij niet in het geding komen. Maar Stadsgoed koopt het pand, om nog onbekende reden, niet en dat komt de homovereniging slecht uit. Het COC heeft het geld van een eventuele verkoop hard nodig omdat het in z'n maag zit met een tekort van meer dan een miljoen euro. Het onderkomen in de Rozenstraat dat al jarenlang voor driekwart leeg staat moet bij verkoop 3,5 miljoen euro opleveren. Bovendien probeert het COC al tijden 'een roze huis' van de grond te krijgen: een pand met ruimte voor homo-organisaties en een homomuseum. Dat lukt niet zonder de opbrengsten van het verenigingsgebouw.

COC voorzitter Wouter Neerings heeft een extra reden om met de mislukte deal in zijn maag te zitten. Hij was als penningmeester actief in het vorige bestuur onder leiding van Frank van Dalen. Dat bestuur is door de leden van het COC nog niet ontslagen van haar financiële verantwoordelijkheid, en loopt volgens het Parool daarom de kans hoofdelijk aansprakelijk te worden gesteld voor de huidige tekorten. Volgens Neerings is er sinds september intensief gewerkt om tot een andere oplossing te komen. "Wel kan gezegd worden dat de continuïteit van het COC is gewaarborgd en dat de ambitie om een Roze Huis te realiseren blijft," aldus de COC-voorman. Op zaterdag 8 november zullen de lidverenigingen over de ontstane situatie geïnformeerd worden.

Tags: COC, geld
Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven