Financiële problemen COC blijven

24-10-2008 | Homo-organisatie COC meldt dat de in juni aangekondigde verkoop van het verenigingsgebouw in de Rozenstraat in Amsterdam niet door gaat. De deal met woningbouwvereniging NV Stadsgoed is op het laatste moment afgeketst.

De homobelangenorganisatie was van plan het pand aan Stadsgoed te verkopen om het vervolgens weer terug te huren. De functie van het gebouw zou daarbij niet in het geding komen. Maar Stadsgoed koopt het pand, om nog onbekende reden, niet en dat komt de homovereniging slecht uit. Het COC heeft het geld van een eventuele verkoop hard nodig omdat het in z'n maag zit met een tekort van meer dan een miljoen euro. Het onderkomen in de Rozenstraat dat al jarenlang voor driekwart leeg staat moet bij verkoop 3,5 miljoen euro opleveren. Bovendien probeert het COC al tijden 'een roze huis' van de grond te krijgen: een pand met ruimte voor homo-organisaties en een homomuseum. Dat lukt niet zonder de opbrengsten van het verenigingsgebouw.

COC voorzitter Wouter Neerings heeft een extra reden om met de mislukte deal in zijn maag te zitten. Hij was als penningmeester actief in het vorige bestuur onder leiding van Frank van Dalen. Dat bestuur is door de leden van het COC nog niet ontslagen van haar financiële verantwoordelijkheid, en loopt volgens het Parool daarom de kans hoofdelijk aansprakelijk te worden gesteld voor de huidige tekorten. Volgens Neerings is er sinds september intensief gewerkt om tot een andere oplossing te komen. "Wel kan gezegd worden dat de continuïteit van het COC is gewaarborgd en dat de ambitie om een Roze Huis te realiseren blijft," aldus de COC-voorman. Op zaterdag 8 november zullen de lidverenigingen over de ontstane situatie geïnformeerd worden.

Tags: COC, geld
Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

Ik ga niet stemmen

Denk

Forum voor Democratie

VVD

Christen Unie

PVV

SGP

CDA

GroenLinks

PvdA

D66

Partij voor de Dieren

SP

50+

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven