Priester misbruikt homo's

03-09-2008 | Een boeddhistische priester is deze week in Taiwan gearresteerd omdat hij een aanzienlijk aantal homoseksuelen zou hebben aangerand en verkracht. De 24-jarige priester werkte in de Wei-Ming tempel in een voorstad van de hoofdstad Taipeh en stond bekend omdat hij homoseksuelen kon helpen om makkelijker aan een partner te komen. Zelfs in de gayscene van de hoofdstad stond de priester bekend om zijn gave jonge homo's zo te "betoveren" zodat zij vervolgens zeer eenvoudig een levenspartner tegen het lijf zouden lopen.

Volgens getuigenverklaringen zag de priester tijdens de behandeling altijd een boze geest in de penis van zijn slachtoffer. Door voor het oog van de geestelijke te masturberen kon de geest verdreven worden. Soms hielp dit niet en werd het slachtoffer gedrogeerd en door de priester verkracht. Omdat het verdrijven van geesten een geaccepteerd fenomeen is in boeddhistische kringen kon de priester vele maanden zijn gang gaan. Voor het consult moesten de slachtoffers 80 tot soms wel 8.000 euro betalen. Hoeveel slachtoffers de geestelijke heeft gemaakt is niet duidelijk omdat veel homoseksuelen geen aangifte durven te doen. Een politiewoordvoerder laat weten dat hij verwacht dat enkele tientallen slachtoffers zich zullen melden.

Taiwan behoort in Azië als één van de landen met de meest vooruitstrevende homorechten. Discriminatie tegen homoseksuelen is er officieel strafbaar en het parlement heeft onlangs oriënterende gesprekken gevoerd die uiteindelijk moeten leiden tot de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Gordon in Wonderland

20:30 | House Rules

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven