Priester misbruikt homo's

03-09-2008 | Een boeddhistische priester is deze week in Taiwan gearresteerd omdat hij een aanzienlijk aantal homoseksuelen zou hebben aangerand en verkracht. De 24-jarige priester werkte in de Wei-Ming tempel in een voorstad van de hoofdstad Taipeh en stond bekend omdat hij homoseksuelen kon helpen om makkelijker aan een partner te komen. Zelfs in de gayscene van de hoofdstad stond de priester bekend om zijn gave jonge homo's zo te "betoveren" zodat zij vervolgens zeer eenvoudig een levenspartner tegen het lijf zouden lopen.

Volgens getuigenverklaringen zag de priester tijdens de behandeling altijd een boze geest in de penis van zijn slachtoffer. Door voor het oog van de geestelijke te masturberen kon de geest verdreven worden. Soms hielp dit niet en werd het slachtoffer gedrogeerd en door de priester verkracht. Omdat het verdrijven van geesten een geaccepteerd fenomeen is in boeddhistische kringen kon de priester vele maanden zijn gang gaan. Voor het consult moesten de slachtoffers 80 tot soms wel 8.000 euro betalen. Hoeveel slachtoffers de geestelijke heeft gemaakt is niet duidelijk omdat veel homoseksuelen geen aangifte durven te doen. Een politiewoordvoerder laat weten dat hij verwacht dat enkele tientallen slachtoffers zich zullen melden.

Taiwan behoort in Azië als één van de landen met de meest vooruitstrevende homorechten. Discriminatie tegen homoseksuelen is er officieel strafbaar en het parlement heeft onlangs oriënterende gesprekken gevoerd die uiteindelijk moeten leiden tot de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven