Priester misbruikt homo's

03-09-2008 | Een boeddhistische priester is deze week in Taiwan gearresteerd omdat hij een aanzienlijk aantal homoseksuelen zou hebben aangerand en verkracht. De 24-jarige priester werkte in de Wei-Ming tempel in een voorstad van de hoofdstad Taipeh en stond bekend omdat hij homoseksuelen kon helpen om makkelijker aan een partner te komen. Zelfs in de gayscene van de hoofdstad stond de priester bekend om zijn gave jonge homo's zo te "betoveren" zodat zij vervolgens zeer eenvoudig een levenspartner tegen het lijf zouden lopen.

Volgens getuigenverklaringen zag de priester tijdens de behandeling altijd een boze geest in de penis van zijn slachtoffer. Door voor het oog van de geestelijke te masturberen kon de geest verdreven worden. Soms hielp dit niet en werd het slachtoffer gedrogeerd en door de priester verkracht. Omdat het verdrijven van geesten een geaccepteerd fenomeen is in boeddhistische kringen kon de priester vele maanden zijn gang gaan. Voor het consult moesten de slachtoffers 80 tot soms wel 8.000 euro betalen. Hoeveel slachtoffers de geestelijke heeft gemaakt is niet duidelijk omdat veel homoseksuelen geen aangifte durven te doen. Een politiewoordvoerder laat weten dat hij verwacht dat enkele tientallen slachtoffers zich zullen melden.

Taiwan behoort in Azië als één van de landen met de meest vooruitstrevende homorechten. Discriminatie tegen homoseksuelen is er officieel strafbaar en het parlement heeft onlangs oriënterende gesprekken gevoerd die uiteindelijk moeten leiden tot de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

20:35 | Het Uur Van De Wolf | Erwin Olaf

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven