Ook Duitsland krijgt homozender

29-09-2008 | Na Europese landen als Italië, Frankrijk en Nederland krijgt ook Duitsland binnenkort zijn eigen televisiezender speciaal voor homoseksuelen. Vanaf 1 november zal homozender TIMM in heel Duitsland te zien zijn. In ons land is de zender OutTV actief. Deze zender is alleen te zien met een speciaal abonnement. Gordon liet twee maanden geleden weten dat hij in ons land ook een zender wil opzetten speciaal voor homoseksuelen. Hij wil een omroep opzetten voor homo's die zich niet vertegenwoordigd voelen door de huidige publieke omroepen. Gordon liet onlangs weten dat de ledenwerfactie voor de nieuwe omroep Oz TV begin december van start zal gaan.

Volgens de initiatiefnemers van de Duitse homozender is het de hoogste tijd dat er een themazender speciaal voor homo's komt. "Voor bijna elke bevolkingsgroep is er wel een themazender. Gelovigen, voetballiefhebbers en cultuurliefhebber hebben al jaren hun eigen zender, eindelijk hebben liefhebben van het zelfde geslacht vanaf 1 november ook hun eigen zender," aldus Holger Schöpper. De nieuwe zender zal naast serieuze- en culturele programma's ook veel entertainment gaan uitzenden. Films, showprogramma's en talkshows zullen volgens Schöpper een belangrijke plaats innemen binnen de programmering van TIMM.

Naast de televisiezender gaat TIMM ook online activiteiten ontwikkelen. Er komt een nieuws- en informatiesite op internet voor homoseksuelen en het bedrijf gaat een blad uitgeven en een radiozender opzetten. Vanaf 1 november is het televisiestation overal in Duitsland te ontvangen. Voor liefhebbers buiten Duitsland zal de zender via de Astra-satelliet ontversleuteld te zien zijn.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven