Ook Duitsland krijgt homozender

29-09-2008 | Na Europese landen als Italië, Frankrijk en Nederland krijgt ook Duitsland binnenkort zijn eigen televisiezender speciaal voor homoseksuelen. Vanaf 1 november zal homozender TIMM in heel Duitsland te zien zijn. In ons land is de zender OutTV actief. Deze zender is alleen te zien met een speciaal abonnement. Gordon liet twee maanden geleden weten dat hij in ons land ook een zender wil opzetten speciaal voor homoseksuelen. Hij wil een omroep opzetten voor homo's die zich niet vertegenwoordigd voelen door de huidige publieke omroepen. Gordon liet onlangs weten dat de ledenwerfactie voor de nieuwe omroep Oz TV begin december van start zal gaan.

Volgens de initiatiefnemers van de Duitse homozender is het de hoogste tijd dat er een themazender speciaal voor homo's komt. "Voor bijna elke bevolkingsgroep is er wel een themazender. Gelovigen, voetballiefhebbers en cultuurliefhebber hebben al jaren hun eigen zender, eindelijk hebben liefhebben van het zelfde geslacht vanaf 1 november ook hun eigen zender," aldus Holger Schöpper. De nieuwe zender zal naast serieuze- en culturele programma's ook veel entertainment gaan uitzenden. Films, showprogramma's en talkshows zullen volgens Schöpper een belangrijke plaats innemen binnen de programmering van TIMM.

Naast de televisiezender gaat TIMM ook online activiteiten ontwikkelen. Er komt een nieuws- en informatiesite op internet voor homoseksuelen en het bedrijf gaat een blad uitgeven en een radiozender opzetten. Vanaf 1 november is het televisiestation overal in Duitsland te ontvangen. Voor liefhebbers buiten Duitsland zal de zender via de Astra-satelliet ontversleuteld te zien zijn.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Gordon in Wonderland

20:30 | House Rules

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven