Seriemoordenaar slacht homo's af

24-07-2008 | Een Nederlandse jongeman is begin deze week teruggevonden in de koffer van een seriemoordenaar. De Nederlander bleek in stukken te zijn gesneden in de Indonesische hoofdstad Jakarta, meldt dagblad De Telegraaf. De koffer met de lichamelijke resten is gevonden door de lokale politie. De dader is volgens de politie een seriemoordenaar die minstens vier mensen heeft gedood.

De Nederlander zou homo zijn geweest die een liefdesrelatie met zijn moordenaar dacht aan te knopen. Jakarta is al enige jaren een geliefde bestemming voor zowel hetero- als homoseksuele sekstoeristen uit ons land. "Onze mensen zijn inmiddels in contact met de lokale autoriteiten over de identiteit van de Nederlander", aldus een woordvoerster van Binnenlandse Zaken in de Telegraaf. "Wij doen ons best zo snel mogelijk te achterhalen om wie het gaat."

De gearresteerde eigenaar van de koffer, Verry Henyanksyah, bekende na een intensief verhoor aan de politie dat hij nog meer mensen had gedood. Maandag toonde hij een rechercheteam drie lichamen van andere slachtoffers. Volgens Carlo Trix Tewu van de nationale politie leidde de koffer met daarin de Nederlander naar de bewuste seriemoordenaar. "De Nederlander had seksuele avances gemaakt, waarna hij hem meenam, vermoordde en aan stukken sneed," aldus het politierapport. De politie sluit niet uit dat de man nóg meer slachtoffers heeft gemaakt. De andere slachtoffers zijn waarschijnlijk ook toeristen. "Vermoedelijk gaat het om mannen die eveneens op zoek waren naar seks. Het lijkt een leidend motief voor de verdachte", aldus de politie.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven