FNV lanceert netwerksite voor homo's

30-07-2008 | De FNV sluit vrijdag in aanwezigheid van Minister Ronald Plasterk van Onderwijs een samenwerkingsverband voor homo-emancipatie op het werk met het Company Pride Platform. Doel is acceptatie van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders op de werkvloer te verbeteren en daarmee ook hun arbeidsomstandigheden. In het Company Pride Platform zijn de roze netwerken van internationale bedrijven als TNT, IBM, Philips en ING verenigd. Binnen het samenwerkingverband spreken de FNV en het platform een aantal concrete projecten af. Zo wordt de komende drie jaar een toolkit ontwikkeld waarvan bedrijven gebruik kunnen maken. Onderdelen van de toolkit zijn een workshop, een standaard gedragscode en standaard cao-afspraken. Ook is het de bedoeling dat de vorming van roze netwerken binnen bedrijven wordt gestimuleerd.

Zowel de FNV als het Company Pride Platform zeggen op de internetsite van de Arbo de laatste tijd steeds meer signalen te ontvangen dat de tolerantie voor werknemers die 'anders' zijn afneemt. Zo nemen pesterijen van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders toe. Ook blijken meer lesbiennes zich ziek te melden. Werknemers die problemen op de werkvloer ondervinden door hun geaardheid, kunnen terecht op netwerkrozefnv.nl dat door FNV Roze in het leven is geroepen. Hier kunnen ze bij elkaar en bij FNV-medewerkers problemen aankaarten en suggesties doen. Willen zij meer vertrouwelijkheid, dan is er het meldpunt fnvroze@vc.fnv.nl.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven