School bouwt 'homo-wc'

13-06-2008 | Een school in Thailand heeft met de bouw van een toilet speciaal voor homoseksuelen en transseksuelen volgens eigen zeggen een begin gemaakt met het terugdringen van de overlast die homo's ondervinden van hun mede studenten. Volgens een onderzoek onder alle scholieren van het Kamphaeng-College in de Noord-Thaise stad Sisaket werden zowel homo's als transseksuelen regelmatig lastiggevallen in de toiletten van de school. Om aan deze overlast een einde te maken besloot de school onlangs speciale wc's voor de anders geaarden te bouwen zodat ook zij onbezorgd hun behoefte kunnen doen.

Volgens de Thaise media telt het Kamphaeng-College ruim honderd homo's en transseksuelen. Thailand staat overigens bekend als land met de meeste transseksuelen, de zogenoemde "ladyboys". Zij manifesteren zich steeds vaker in alle openheid omdat het land vorig jaar na het houden van een referendum, als eerste Aziatische staat verklaarde transseksuelen niet langer te discrimineren en te behandelen als elke andere staatsburger.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven