Roze Loper voor zorginstellingen

29-05-2008 | Op vrijdag 30 mei zal COC Nijmegen 'de Roze Loper' uitreiken aan 3 zorginstellingen (6 verzorgingshuizen) in Nijmegen. Dit meldt de homo-organisatie op haar website. Het gaat om de verzorgingshuizen, Nijevelt en Honinghoeve (onderdeel van zorginstelling de Waalboog); Nieuw Malderborgh, de Doekenborg en de Orangerie (onderdeel van de Zorggroep Zuid-Gelderland) en het Oud Burgeren Gasthuis. Alle verzorgingshuizen zijn in Nijmegen gelegen.

De uitreiking van de Roze Loper is het voorlopige sluitstuk van een bewustwordingsproject bij management, personeel en bewoners van verzorgingshuizen over de aanwezigheid van homo/biseksuele ouderen binnen deze verzorgingshuizen. Deze groep ouderen kan andere wensen en behoeften hebben dan hun heteroseksuele buren, is nauwelijks zichtbaar en kan haar woonomgeving als homo-onvriendelijk ervaren. Het doel van dit project is het op gang brengen van een dialoog over de aanwezigheid van homo/biseksuele ouderen in zorginstellingen.

Door gesprekken vanuit COC Nijmegen met management, personeel, ondernemings- en bewonersraden is deze dialoog op een positieve manier tot stand gekomen. De Roze Loper wordt aan de bovenstaande verzorgingshuizen uitgereikt om hen te complimenteren voor de getoonde openheid en visie. Daarnaast is het een aanmoedigingsprijs voor de geëerde verzorgingshuizen om in de nabije toekomst de gestarte dialoog uit te gaan bouwen naar concreet beleid t.a.v. homo- en biseksuele ouderen. COC Nijmegen zal hen hierbij adviseren en concreet ondersteunen.

Tags: COC, Roze Loper
Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij deze zomer bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de aidsconferentie in Amsterdam. | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Pride Amsterdam 2018. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de Pride Walk Amsterdam.

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

23:30 | The Ellen Degeneres Show

23:30 | How To Get Away With Murder

00:00 | MVS

Recent uit de kast!

| Max Bemis (zanger)

| Derek Chadwick (acteur)

| Brendon Urie (zanger)

| Rixon Ruas (worstelaar)

| Burçak Sikar (zanger)

| Amandla Stenberg (actrice)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven