Roze Loper voor zorginstellingen

29-05-2008 | Op vrijdag 30 mei zal COC Nijmegen 'de Roze Loper' uitreiken aan 3 zorginstellingen (6 verzorgingshuizen) in Nijmegen. Dit meldt de homo-organisatie op haar website. Het gaat om de verzorgingshuizen, Nijevelt en Honinghoeve (onderdeel van zorginstelling de Waalboog); Nieuw Malderborgh, de Doekenborg en de Orangerie (onderdeel van de Zorggroep Zuid-Gelderland) en het Oud Burgeren Gasthuis. Alle verzorgingshuizen zijn in Nijmegen gelegen.

De uitreiking van de Roze Loper is het voorlopige sluitstuk van een bewustwordingsproject bij management, personeel en bewoners van verzorgingshuizen over de aanwezigheid van homo/biseksuele ouderen binnen deze verzorgingshuizen. Deze groep ouderen kan andere wensen en behoeften hebben dan hun heteroseksuele buren, is nauwelijks zichtbaar en kan haar woonomgeving als homo-onvriendelijk ervaren. Het doel van dit project is het op gang brengen van een dialoog over de aanwezigheid van homo/biseksuele ouderen in zorginstellingen.

Door gesprekken vanuit COC Nijmegen met management, personeel, ondernemings- en bewonersraden is deze dialoog op een positieve manier tot stand gekomen. De Roze Loper wordt aan de bovenstaande verzorgingshuizen uitgereikt om hen te complimenteren voor de getoonde openheid en visie. Daarnaast is het een aanmoedigingsprijs voor de geëerde verzorgingshuizen om in de nabije toekomst de gestarte dialoog uit te gaan bouwen naar concreet beleid t.a.v. homo- en biseksuele ouderen. COC Nijmegen zal hen hierbij adviseren en concreet ondersteunen.

Tags: COC, Roze Loper
Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de vreugde en ongemakken van drag queens. | klik hier

Hanky (Zakdoek) Codes

Door een zakdoek in een bepaalde kleur uit je achterzak te laten hangen laat je zien welke interesses jij hebt en waar je naar op zoek bent. Maar welke zakdoek betekent wat? Klik hier voor alle informatie!

Volg GaySite.nl ook via

De wereld en zo

De nieuwe column van columnist AKO gaat over hetero's en waarom zij zich eigenlijk druk maken over homo's... Klik hier voor zijn nieuwste bijdrag.

GayFilms

Klik hier voor een overzicht van alle gayfilms die momenteel in de bioscoop draaien of die binnenkort te zien zullen zijn.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Nu online

| Toon alles