Ouders klagen over homopinguďns

10-05-2008 | Een kinderboek over een pinguïngezin met twee vaders staat voor het tweede jaar bovenaan de lijst met bibliotheekboeken waarover het meest geklaagd is in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit informatie van de American Library Association (ALA). Het betreffende boek, And Tango Makes Three (in het Nederlands vertaald als Twee Pappa's voor Tango), kwam in 2005 uit en won inmiddels enkele prijzen. Niet iedereen kan het boek echter waarderen. "Er wordt geklaagd dat jonge kinderen door het boek gaan denken dat homoseksualiteit normaal is. De klagers vinden dat uiteraard niet", aldus Judith Krug, directeur van de ALA. Ook heeft het boekje de titel 'meest omstreden lectuur' in de wacht gesleept omdat tegenstanders van mening zijn dat het bij kinderen aanzet tot homoseksueel gedrag. ALA telt alleen schriftelijk ingediende klachten waarin een bibliotheek of school gevraagd wordt een boek te verwijderen vanwege de inhoud. In totaal kwamen in 2007 420 klachten binnen.

Het kinderboek 'And Tango Makes Three' is in 2005 geschreven door Peter Parnell en Justin Richardson en is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De twee mannelijke pinguïns Roy en Silo zitten in een dierentuin in New York als de gevoelens voor elkaar steeds zichtbaarder wordt. Het verliefde stel probeert zelfs een steen uit te broeden om zo de liefde te bezegelen en een gezin te kunnen stichten. Als op een gegeven moment een ander pinguïnstel twee eieren legt waarvan er maar één kan worden uitgebroed komen de verzorgers op het idee Roy en Silo het andere ei te geven. Het paar broed het ei uit en worden vader van Tango. Het pinguïnjong groeit gezond op en het gezin lijkt zeer gelukkig. Peter Parnell en Justin Richardson observeerden de pinguïns de gehele periode en besloten in 2005 er een kinderboek over te schrijven.

GaySite.nl berichtte ook:
14-04-2015 | Ouders VS hekelen 'homoboekje'
12-07-2014 | Weer ophef over homopinguďns

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven