Ouders klagen over homopingu´ns

10-05-2008 | Een kinderboek over een pinguïngezin met twee vaders staat voor het tweede jaar bovenaan de lijst met bibliotheekboeken waarover het meest geklaagd is in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit informatie van de American Library Association (ALA). Het betreffende boek, And Tango Makes Three (in het Nederlands vertaald als Twee Pappa's voor Tango), kwam in 2005 uit en won inmiddels enkele prijzen. Niet iedereen kan het boek echter waarderen. "Er wordt geklaagd dat jonge kinderen door het boek gaan denken dat homoseksualiteit normaal is. De klagers vinden dat uiteraard niet", aldus Judith Krug, directeur van de ALA. Ook heeft het boekje de titel 'meest omstreden lectuur' in de wacht gesleept omdat tegenstanders van mening zijn dat het bij kinderen aanzet tot homoseksueel gedrag. ALA telt alleen schriftelijk ingediende klachten waarin een bibliotheek of school gevraagd wordt een boek te verwijderen vanwege de inhoud. In totaal kwamen in 2007 420 klachten binnen.

Het kinderboek 'And Tango Makes Three' is in 2005 geschreven door Peter Parnell en Justin Richardson en is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De twee mannelijke pinguïns Roy en Silo zitten in een dierentuin in New York als de gevoelens voor elkaar steeds zichtbaarder wordt. Het verliefde stel probeert zelfs een steen uit te broeden om zo de liefde te bezegelen en een gezin te kunnen stichten. Als op een gegeven moment een ander pinguïnstel twee eieren legt waarvan er maar één kan worden uitgebroed komen de verzorgers op het idee Roy en Silo het andere ei te geven. Het paar broed het ei uit en worden vader van Tango. Het pinguïnjong groeit gezond op en het gezin lijkt zeer gelukkig. Peter Parnell en Justin Richardson observeerden de pinguïns de gehele periode en besloten in 2005 er een kinderboek over te schrijven.

GaySite.nl berichtte ook:
14-04-2015 | Ouders VS hekelen 'homoboekje'
12-07-2014 | Weer ophef over homopingu´ns

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de vreugde en ongemakken van drag queens. | klik hier

Hanky (Zakdoek) Codes

Door een zakdoek in een bepaalde kleur uit je achterzak te laten hangen laat je zien welke interesses jij hebt en waar je naar op zoek bent. Maar welke zakdoek betekent wat? Klik hier voor alle informatie!

Volg GaySite.nl ook via

De wereld en zo

De nieuwe column van columnist AKO gaat over hetero's en waarom zij zich eigenlijk druk maken over homo's... Klik hier voor zijn nieuwste bijdrag.

GayFilms

Klik hier voor een overzicht van alle gayfilms die momenteel in de bioscoop draaien of die binnenkort te zien zullen zijn.

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven

Nu online

| Toon alles