Ouders klagen over homopinguïns

10-05-2008 | Een kinderboek over een pinguïngezin met twee vaders staat voor het tweede jaar bovenaan de lijst met bibliotheekboeken waarover het meest geklaagd is in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit informatie van de American Library Association (ALA). Het betreffende boek, And Tango Makes Three (in het Nederlands vertaald als Twee Pappa's voor Tango), kwam in 2005 uit en won inmiddels enkele prijzen. Niet iedereen kan het boek echter waarderen. "Er wordt geklaagd dat jonge kinderen door het boek gaan denken dat homoseksualiteit normaal is. De klagers vinden dat uiteraard niet", aldus Judith Krug, directeur van de ALA. Ook heeft het boekje de titel 'meest omstreden lectuur' in de wacht gesleept omdat tegenstanders van mening zijn dat het bij kinderen aanzet tot homoseksueel gedrag. ALA telt alleen schriftelijk ingediende klachten waarin een bibliotheek of school gevraagd wordt een boek te verwijderen vanwege de inhoud. In totaal kwamen in 2007 420 klachten binnen.

Het kinderboek 'And Tango Makes Three' is in 2005 geschreven door Peter Parnell en Justin Richardson en is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. De twee mannelijke pinguïns Roy en Silo zitten in een dierentuin in New York als de gevoelens voor elkaar steeds zichtbaarder wordt. Het verliefde stel probeert zelfs een steen uit te broeden om zo de liefde te bezegelen en een gezin te kunnen stichten. Als op een gegeven moment een ander pinguïnstel twee eieren legt waarvan er maar één kan worden uitgebroed komen de verzorgers op het idee Roy en Silo het andere ei te geven. Het paar broed het ei uit en worden vader van Tango. Het pinguïnjong groeit gezond op en het gezin lijkt zeer gelukkig. Peter Parnell en Justin Richardson observeerden de pinguïns de gehele periode en besloten in 2005 er een kinderboek over te schrijven.

GaySite.nl berichtte ook:
14-04-2015 | Ouders VS hekelen 'homoboekje'
12-07-2014 | Weer ophef over homopinguïns

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven