Geen 'homotrekjes' tijdens songfestival

20-05-2008 | De baas van de overkoepelende Europese Omroeporganisatie (EBU) heeft homoseksuelen gewaarschuwd tijdens hun verblijf in Belgrado niet voor hun geaardheid uit te komen. Op dit moment zijn veel verslagevers in de Servische hoofdstad aanwezig om verslag te doen van het Eurovisie Songfestival dat er deze week plaats vindt. Mannen wordt gewaarschuwd homoseksuele gevoelens in Belgrado binnen te houden omdat ze anders grote kans lopen in elkaar geslagen te worden.

Svante Stockselius, de baas van de EBU heeft een briefje gestuurd aan alle verslaggevers die naar de halve eindstrijd komen. Wie zich in het openbaar "als homo gedraagt" kan "ongewenste reacties" verwachten, aldus het schrijven van Stockselius. Ook op straat werden verslaggevers middels flyers aangeraden zich 'verstandig' te gedragen.

Nadat in 2001 de eerste Gay Pride in Belgrado bloedig uit elkaar geslagen werd, kwam de homo-emancipatie in Servië vrijwel volledig tot stilstand. "Naast de Roma zijn homoseksuelen in Servië de meest kwetsbare groep," aldus Arthur Kibbelaar van de Nederlandse ambassade. Een meerderheid van de bevolking in Servië, ruim vijfentachtig procent, is negatief over homoseksualiteit en een groot deel van de bevolking is er nog altijd van overtuigd dat homoseksualiteit een geestesziekte is.

Dinsdagavond zal in Belgrado de eerste halve finale van het 53ste Eurovisie Songfestival worden afgewerkt. Hind, de Nederlandse inzending, zal er strijden voor een plaats in de finale die zaterdag wordt gehouden.

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

GayNieuws Quiz 2018

Wat weet jij nog van al het belangrijke, homogerelateerde nieuws uit binnen- en buitenland van afgelopen jaar? Doe nu de GayNieuws Kennis Quiz 2018 en test je kennis en geheugen!

Woorden en Daden

De laatste column door Dennis de Jong. Lees hier zijn bijdrage over afscheid nemen van het Europees Parlement.

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

23:00 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven